Hoppá! Az 56-osok tere is hiányzik a szombathelyi városmakettről

30 millió forintból készült a makett. Nem ez az első hiányossága.
 
 

Hoppá! Az 56-osok tere is hiányzik a szombathelyi városmakettről

30 millió forintból készült a makett. Nem ez az első hiányossága.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hoppá! Az 56-osok tere is hiányzik a szombathelyi városmakettről

30 millió forintból készült a makett. Nem ez az első hiányossága.

Tavaly decemberben adták át a szombathelyi városmakettet. Nem kellett sok idő a leleplezés után, máris megvolt az első balhé. Mivel névvel került fel az egyik vendéglő a mini városra, közben pedig a színház épülete kidolgozatlan maradt. Mindössze egy kockaépület szerű valami mutatta, a teátrumot.

Aztán szépen lassan mind a kettőt kijavították, a felirat eltűnt, a színház épülete pedig oszlopokat is kapott.

A városlakók lassan megbékéltek a makettel, bár a rozsdásodás miatt azért voltak ismételten elégedetlen hangok.

Az közelgő október 23 miatt jutott eszébe a V, mint Vas egyesületnek, hogy megnézze, milyen is lett kicsiben a Vörösmarty és a Széll Kálmán tér kereszteződése kicsiben a maketten. A legnagyobb döbbenetükre azonban az "szombathelyi Oktogonnak" még csak nyomát sem találták.

Az egyesület elnöke most levelet írt Puskás Tivadar polgármesternek.

Tisztelt Polgármester Úr!

Varga Tamás elnök a V, mint Vas Egyesület nevében az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:

Több szombathelyi polgártársunk fordult hozzánk azzal a kérdéssel, hogy a városmaketten miért nem került feltüntetésre az 56-osok tere, és mi az oka annak, hogy az emblematikus "szombathelyi oktogon" elnevezésű térnek csupán az Államkincstár felőli részén valósághű a városmakett utcaképe. Az alon.hu-n 2011-ben megjelent cikk az alábbi címmel: ​​A szombathelyi Széll Kálmán utca: a budapesti Andrássy utat koppintották

„Az utca érdekes helyszíne a már említett Vörösmarty utcai kereszteződés, ahol – szintén az Andrássy utat koppintva – egy szombathelyi oktogont alakítottak ki. Ezen a téren két figyelemre épület is található: a neobarokk Magyar Nemzeti Bank épülete (1929, tervező Hübner Tibor), és az utca túloldalán levő, úgynevezett Trummer-ház (1890), melyet tervezőjéről, az ács és malomépítő mester Trummel Jánosról neveztek el. ”

Véleményünk szerint rendkívül sajnálatos, hogy a városmakett készítői a város egykori emblematikus terét, és az 56-os szombathelyi vértanúk előtt tisztelgő emlékmű helyszínét sem tüntették fel, ellentétben egy kereskedelmi egység név szerinti megjelölésével, és az akkor még épülőben lévő stadionnal.

Kérjük, hogy Polgármester Úr gondoskodjon arról, hogy a városmakett teljes tartalma felülvizsgálatra kerüljön, és a valóságtól eltérő releváns részek, beleértve a szombathelyi oktogont, az 56-osok terével egyetemben feltüntetésre kerüljenek!

Egyúttal kérjük annak kivizsgálását is, hogy a 30 millió Forint költségvetésből készült városmakett tervét kik hagyták jóvá, és kik mulasztották el ellenőrizni, hogy a városmakett nem valósághűen ábrázolja Városunk meghatározó épületeit, köztereit!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés