Huszat vert az Alba az Egis Körmendre

Már nem a körmendiek kezében az Europe Cup továbbjutás sorsa.
 
 

Huszat vert az Alba az Egis Körmendre

Már nem a körmendiek kezében az Europe Cup továbbjutás sorsa.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Huszat vert az Alba az Egis Körmendre

Már nem a körmendiek kezében az Europe Cup továbbjutás sorsa.

A továbbjutást már előző fordulóban kiharcoló Alba Fehérvár a továbblépésért küzdő Egis Körmendet fogadta a FIBA Europe Cup második csoportkörének utolsó játéknapján. A találkozó első kosarát Keller Ákos dobta a triplavonalon túlról. A vendégcsapat nem kezdett túl jól, nem tudott kosarat dobni, így négy perc játék után 8-0-s állásnál Potocnik időt is kért. Az első pontok ugyan összejöttek a körmendieknek, de pillanatok alatt tíz fölé nőtt a különbség (13-2). A Körmend aztán megrázta magát, és csinált egy 10-0-s rohanást, az első negyed végén pedig 19-16-ot mutatott az eredményjelző.

A második etapot a vendégek kezdték jobban, Ferencz hármasával előbb egyenlítettek, majd Németh Á. trojkájával a vezetést is átvették (22-25). Újabb fordulat következett: Kovács sikeres büntetői és Keller Iván triplája után ismét a vasiak trénere kért időt (29-25). A folytatásban lépésről-lépésről növelte előnyét az Alba, amihez a Körmend eladott labdái és Davis technikaija is kellett. Simspon "windmill" zsákolása után nyolccal mentek a hazaiak, de a nagyszünetre végül 45-39-es állással vonultak a csapatok.

A harmadik negyedben újra visszaállt a tízpontos Alba-vezetés (55-45), 60-47-nél pedig máris jött Potocnik időkérése. Hiába, két perccel a játékrész vége előtt már 16 egység volt a hazaiak előnye (65-49). Megindult a kosárgyártás, a zárófelvonást 72-57-ről várhatták a mérkőző felek.

A körmendi dobások rendre kimaradtak, az Alba pedig lerohanta a vendégeket: Pointer és Filipovity zsákolása után már majdnem 20 ponttal vezetett a Dzunics-legénység, 78-60-nál ismét Potocnik rendelte magához övéit. A folytatásban a húszpontos különbséget is átlépte az Alba, és innen már nem volt visszaút a vendégek számára. A 88-68-as végeredmény után eldőlt, hogy a litván Nevezisnek szerdán nyernie kell a török Demir Insaat vendégeként, hogy az Alba mellett az Egis Körmend is továbbjusson a csoportból.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés