Idegenbeli győzelemmel jutott tovább az Egis Körmend

Jöhet a FIBA Eurpoe Cup főtáblája.
 
 

Idegenbeli győzelemmel jutott tovább az Egis Körmend

Jöhet a FIBA Eurpoe Cup főtáblája.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Idegenbeli győzelemmel jutott tovább az Egis Körmend

Jöhet a FIBA Eurpoe Cup főtáblája.

91-75-re nyerte meg az első találkozót hazai pályán az Egis Körmend, így megnyugtató, tizenhat pontos előnnyel várhatta a visszavágót.

Marinov kosarával indult a találkozó - kezdi tudósításában a bb1.hu, a Körmend első pontjait Wright szerezte meg. Visszafogottan kezdtek a csapatok, aki sokpontos első negyedre számított, az tévedett. Fanning büntetői uán először vezetett az MTE, de nem hagyta meglógni a Hortiékat a Steaua. Taylor duplája után Ferencz köszönt be távolról, 16-15-ös magyar körmendi előnnyel ért véget az első etap.

Ahogyan azt Gasper Potocnik a meccs előtti nyilatkozatában mondta, csapata nem akarja őrizgetni a tizenhat pontos előnyét, ők bizony nyerni mennek Romániába. Ez a fajta hozzáállás látszott is a játékosokon, Ferencz Csaba vezérletével egy 12-0-s futás után 16-31-et mutatott az eredményjelző. Bár a nagyszünetre faragott hátrányából a Steaua, a Körmend továbbjutása nem forgott veszélyben, 25-37-tel zárult az első félidő.

Állandósulni látszott a felek közti tízegységnyi differencia, a Steaua próbálkozott, de nem tudtak közelebb férkőzni Hollinsékhoz. Csorvási büntetője zárta a harmadik játékrészt, 53-40-re vezetett a magyar csapat.

Elkezdte a felzárkózást a román együttes, a tavaly még Fehérváron pattogtató Taylor egymaga dobott tizenkét pontot két perc alatt, Wright törte meg a körmendi kosárcsendet (52-55). Négy és fél perccel a vége előtt egalizáltak a hazaiak, de Wright jól időzített triplájával megnyugtatta a kedélyeket. Az irányító újabb hármasával már 69-62-re vezetett az MTE, de a Steaua nem adta fel, Marinov zsákolása után átvették a vezetést (70-69). Fanning és Hollins mehettek büntetőzni, előbbi csak egy, utóbbi mindkét kísérletét értékesítette (70-72). Fanning fultolta hárompontos dobás közben Lapornikot, de a szlovén kihagyta a másodikat (72-72). Fanning is mehetett büntetőzni, de ő csak kettőt dobott, amiből az egyiket elmérte (72-73), a Steaua tehát a győzelemért támadhatott. Taylor vállalta magára a mindent eldöntő dobást, azonban pontatlanul célzott, így összesítésben tizenhét ponttal volt jobb a Körmend román ellenfelénél.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés