Már a harmadik meccsen elveszítette veretlenségét az Egis Körmend

Kaposváron botlott az MTE.
 
 

Már a harmadik meccsen elveszítette veretlenségét az Egis Körmend

Kaposváron botlott az MTE.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Már a harmadik meccsen elveszítette veretlenségét az Egis Körmend

Kaposváron botlott az MTE.

Az eddigi legnehezebb erőpróba várt a Kaposvári KK-ra ebben a fordulóban. A Jászberény, valamint a MAFC ellen mondhatni kötelező győzelmeket hozott a somogyi alakulat, a Körmend viszont az első olyan ellenfelük volt, amely, ha csak a kereteket nézzük, erősebbnek tűnt náluk. A Kaposvár azonban az utóbbi években többször bizonyította, hogy hazai pályájukon egyik nagycsapat sem mehet biztosra - ezt a Körmend tavaly meg is tapasztalta, amikor januárban tizenegy ponttal verte őket a KKK.

A két csapat idei összecsapása parázs csatát ígért, hiszen ahogy a hazaiak, úgy a Körmend is két győzelemmel kezdte a bajnokságot. Vendég oldalon ezúttal Justin Tuoyo maradt ki a keretből a légiósok közül, míg a Kaposvárnál Baki Gergelyre szemsérülése ezúttal sem számíthatott Fekete Ádám.

Dunn és Evans kosaraival villámrajtot vett a KKK, előbbi egy ziccert, Evans pedig futtából egy hármast vágott be. Az első percekben remekül pattanóztak a hazaiak, ötször is visszaszerezték például a labdát a saját kihagyott dobásaik után. Az egyik ilyen alkalomnál ráadásul Evans gólpasszából Spica két pontot is szerzett, amivel akkor 9-2-re vezetett a Kaposvár, Potocnik pedig magához is rendelte eztán az övéit. Nézőként is, de játékosként meg aztán pláne bosszantó volt, hogy a negyed közepére harmadszor kellett megszakítaniuk a játékvezetőknek a mérkőzést, ugyanis az eredményjelzőt, valamint a támadóidőt jelző órákat megbabonázta a technika ördöge. Miután újraindították a rendszert, közel tíz percnyi kényszerszünet után végre folytatódhatott a meccs, s úgy festett, ez a közjáték a Kaposvárt zavarta meg kevésbé. Ivosev két büntetője, valamint Spica középtávolija után már 15-2-re vezettek a hazaiak, Potocnik pedig újra időt kért. Ferencz kozmetikázta egy triplával kicsit az eredményt, de nem sokkal később Evans is behintett egyet, majd Hendlein értékesített két büntetőt, így még tovább nőtt a különbség. (20-5) A játékrész végén nagyot hajrázott a Körmend. Davis, Wright és Fanning kosaraival egy 7-0-t repesztettek a vasiak, ezzel pedig tízen belülre férkőztek. (20-12)

A második negyed elején tovább folytatta a zárkózást a vendég gárda Csorvási 2+1-ével. Papp Péter hármasával csak ideig-óráig tartotta a lépést a Kaposvár, ugyanis a Körmend védekezése folyamatosan javult, és támadásban is pontosabbá váltak, Davis kosarával pedig már kettő pontra olvadt a KKK előnye. Természetesen jött is az időkérés Fekete Ádámtól, ami után Dunn a kezébe vette az irányítást. Remek egy-egyezésekkel bontotta meg a védelmet, amikből vagy gólpaszt adott, vagy ő maga szerzett kosarat, vezérletével pedig újra tízre tornázta fel a különbséget a házigazda. A nagyszünetre ebből nyolc maradt meg, köszönhetően Evansnek, aki másodpercekkel a negyed vége előtt még bezörgetett egy triplát. (39-31)

Ivosev és Spica dupláival indult a harmadik felvonás, így újra több mint tízzel vezetett a KKK. Nem sokra rá Davis hármasa után Blaskovicsra fújtak sportszerűtlent a Kaposvárnál, Fanning pedig két büntetőt értékesítve hét pontra faragta a hátrányt. Ivosev lépett ekkor elő a hazaiaknál, s vette a vállára a csapatot. Nem bírtak vele a palánk alatt védekezésben, pontjaival pedig tartani tudta a még megnyugtató távolságot a Kaposvár. Fanning sem akart lemaradni a pontgyártásban, faulttal együtt vágott be egy hármast, s a büntetőt sem hagyta ki. Ivosevnek azonban erre is volt válasza, igaz ő "csak" fault nélkül dobott be egy triplát. A negyed végéhez közelítve megint Dunn villant meg a KKK-nál, kétszer is hatalmas labdát adott Hendleinnek, a kaposvári csapatkapitány egymás után szerzett négy pontjával pedig 61-53-ra vezetett a hazai együttes. A negyed végén Csorvási tudott még eredményes lenni közelről, így 61-55-ös állásról kezdődhetett az utolsó játékrész.

Ivosev kettese jelentette az első kosarat az utolsó tíz perc elején, melyre Ferencz a sarokból egy hármassal felelt. Alig egy perccel később újabb körmendi triplának örülhettek a vendég szurkolók. Fanning talált be kintről, kosarával pedig már lőtávon belülre ért csapata. (63-61) Fekete Ádám időt is kért, hogy rendezze a sorokat, de mind hiába, Ferencz újabb hármasa után már a Körmend vezetett. A hazaiak azonban nem rezeltek be ettől, gyors négy pontot szerezve újra ők álltak előrébb. (67-64) Mi több, Evan bepörkölt egy újabb hármast, majd Davis sportszerűtlenje után Dunn dobott be két büntetőt, illetve Ivosev szerzett két pontot a labdabirtoklásból, így újra jelentősebb előnyre tettek szert a hazaiak. A Körmend persze az utolsó pillanatokig küzdött, de kosaraikra mindig megvolt a válasz a túloldalon, így nem tudták utolérni a hazaiakat. A kaposváriak végül 86-78-ra győztek, így ők maradtak hibátlanok.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Büszke vagyok a csapatomra, ez a három mérkőzés nagyon kellett, hiszen egy együttes életében nagyon fontos a jó kezdés. Az is nagyszerű, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatát le tudtuk győzni úgy, hogy azért vannak problémáink. A legfontosabb az, hogy csapatként működünk, és olyan játékosaink vannak, akik ma is, amikor a Körmend a nyakunkon volt, elő tudnak lépni a kulcsmomentumokban, és jó teljesítménnyel tovább lendítik a csapat szekerét. A Körmendnek szeretnék gratulálni, különösen a nemzetközi sikereikhez, mi pedig megyünk tovább, hiszen ez csak az első három meccs volt.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelték ezt a győzelmet, mert jobbak voltak nálunk az első perctől kezdve. Fizikálisan, keményen kezdték a mérkőzést, amit mi nem tudtunk lereagálni. Úgy érzem, már az első negyedben elment ez a meccs. A Kaposvár nagy előnyre tett szert akkor, nekünk pedig rengeteg energiánkat felőrölte az, hogy folyamatosan futottunk az eredmény után. Egyszer ugyan át tudtuk venni a vezetést, de aztán sok hibát követtünk el. Az eladott labdáinkból lerohantak minket, és kaptunk egy hármast is, ez pedig végleg megpecsételte a sorsunkat. Elfogadhatatlan, hogy 86 pontot kapjunk az ellenféltől, főleg úgy, hogy ebből 58-at a festékből szereztek. Ez a mi hibánk, ilyen többet nem fordulhat elő, de persze ez semmit nem von le a Kaposvár érdemeiből, megérdemelték ezt a győzelmet, és ezúton is sok sikert kívánok nekik a bajnokság hátralévő részére.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés