Karneváli sajtótájékoztató a Sörpatikában 

Mije nem volt eddig a karneválnak?

Annyit segítünk, hogy pár napja is ünnepeltük.
 
 

Mije nem volt eddig a karneválnak?

Annyit segítünk, hogy pár napja is ünnepeltük.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mije nem volt eddig a karneválnak?

Annyit segítünk, hogy pár napja is ünnepeltük.

Aki az államalapításra gondolt, téved. De még csak „Karnevál István királya” sincsen. Lett viszont kenyere!

Ma tartották a 2017-es Savaria Karnevál előtti utolsó sajtótájékoztatót, szimbolikusan a legújabb karneváli helyszínen, a legújabb karneváli termékkel.

Új termék: a Karnevál Kenyere

Grünwald Stefánia, a karnevál igazgatója nyilvánosan kenyeret tört. A hagyomány szerint a problémák és a vitás kérdések megoldásának jelképével most arra utalt, hogy a karnevál szervezése olyan fázisához érkezett, amikor már nincs dillemmázás, csak a problémamegoldás.

Na de sokkal érdekesebb, hogy mi ez a kenyér: a szervezők tervei szerint a most debütáló Savaria Karnevál Kenyere egész évben hirdeti majd a karnevált és egy olyan szalaggal lesz díszítve, amin a mindenkori következő karneváli időpont olvasható.

Alapanyagát tekintve is hagyományőrző: „Történelmi kutatások alapján az itt állomásozó római legiók hasonló alapanyagokból készült kenyeret fogyasztottak Savariában” (tönköly, hajdina, zab, rozsliszt, búzaliszt és maláta).

A kenyeret a karneváli vásári pavilonban lehet majd kapni negyedkilós kiszerelésben, így nem lesz nehéz magunkkal vinni. Persze máshol, például a Savaria Legio táborában is találkozhatunk a kenyérrel. A kenyeret a vasszécsenyi Zsolnai Pékség sütötte.

Új helyszín: Magyar Udvar

Mivel több keleti és orientális udvar is működik, kell, hogy legyen a karneválon egy tipikusan magyar folklór helyszínnek is, főleg az Ungaresca városában. A programokért Horváth Győző, a táncegyüttes művészeti vezetője felel majd.

A Magyar Udvar pénteken és vasárnap várja magyar és horvát zenés és táncos programokkal a karneválozókat a Sörpatikában, ahol egyébként magyar kézműves sörökkel is készülnek.

A karneválon nyitja országos kampányát az ELTE

A SEK nem először települ ki az Iseum bejáratához a karnevál alatt, de talán most lesz a legsűrűbb a programlínálatuk. Ezeket ismertette az ELTE SEK rektorhelyettese.

Dr. Németh István azt is elmondta, az ELTE ezzel a megjelenéssel indítja a következő felvételi kampányát. Célközönségük elsősorban a középiskolás réteg, és a szüleik, de lesznek az egészen kicsiknek szóló programok is. A karneváli megjelenéssel is azt szeretnék bizonyítani, hogy a SEK a családok otthona, ahol nemcsak az egyes hallgatók, hanem a hozzátartozóik és rajtuk keresztül az egész régió elérhető!

Ennyi mindennel készülnek:

kvízjátékokkal, keresztrejtvényekkel, totókkal, speciális turistakalauzzal, különleges mérésekkel, erőprogramokkal, kisfilmekkel pneumatikus építőjáték, Napmegfigyelés, széndioxid lábnyom- és mozgásminta-mérés, ingyenes portrérajzolás, ásványbemutató szkander és más erőprogramok – Kívés István, Farkas Dóra (péntek, szombat 15-17 óra) Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS) – Ekler Judit (péntek, szombat 10-12 óra) A szűrést - mely hét, laza utcai ruhában is elvégezhető feladatból áll - verseny és hobbi sportolóknak egyaránt ajánlják. Segítségükkel felmérhetők azok a problémák, amelyek – korrekció nélkül – hosszútávon sérülésre hajlamosítanak. A 7 FMS szűrőből 5, a test két oldalát külön vizsgálja, tehát képes a szimmetriát megmutatni. A kétoldali szimmetria hiánya a legnagyobb sérülést előrejelző faktor lehet, a kompenzációból fakadó nyírás és izomerőltetés miatt. Énekes műsor - Falusi Anikó tanítványaitól (vasárnap 17-18 óra) a kisebbeknek és a családoknak lesz ókori gyalog galopp – speciális turistakalauz – feladatsor, ami Savaria emlékhelyein vezet körbe – indulás és érkezés: ELTE SEK stand – jutalomért

A stand állandó vendége a biológa tanszék kedvence: Béla, a teknős lesz!

Útlezárások sokfelé

Ezt nem részletezzük annyira, mert tegnap már megírtuk, itt olvasható. Érdemes elolvasni, mert már mától vannak lezárt utcák, elterelt buszjáratok.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés