Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.
 
 

Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Öltözőket építenek a soha el nem készülő szentgotthárdi kézilabdacsarnok mellé

Lesz itt szó időhúzásról, tökölésről, hiba befektetett milliókról, bezárt büféről. A szappanopera folytatódik.

Èvekig konténerekben öltözködtek a focisták és a tekések - mondja Tróbert József, a Szentgotthárdi Városi Sportegyesület elnöke. De a két szakági szövetség már nem adott további haladékot, így megoldást kellett találni.

Az előzmények

A történet évekkel ezelőtt kezdődött, azzal, hogy a szentgotthárdi kézilabda egyesület egymilliárdos TAO-támogatásból megrendelte a 600 fősre tervezett kézilabdacsarnok megépítését a városi sporttelepen. A csarnoknak 2013-ban el kellett volna készülnie, ám az építkezés félbemaradt, eltűnt a fővállalkozó, később már az őrző-védő cégnek is nyoma veszett.

Már sokszor írtunk erről, tavaly áprilisban arról, hogy senki sem tud semmit, aztán arról, hogy milyen pökhendien válaszolt kérdésünkre a kivitelező. Ősszel ismét visszamentünk, de nem láttunk változást, a félig kész csarnok csak állt, átadva az enyészetnek.

Az idén februárban pedig arról számoltunk be, hogy a kézilabdaklub elnökének feljelentése alapján nyomozás indult az ügyben. Most úgy tudjuk, hogy a nyomozást átadták a zalai hatóságoknak, és messze még a vége. Közben a csarnokot az állam vette át, nemrégiben Huszár Gábor, a város polgármestere a képviselő-testület előtt jelentette ki, hogy az állam az önkormányzat kezébe akarja adni azt, és forrást is biztosít a befejezéséhez. De ez is elég távlatinak tűnik.

Meg kell szüntetni az átmeneti megoldást

Viszont az ügynek van más vonzata is. A sporttelepen van a Szentgotthárdi VSE focipályája, a város csapat itt edz és itt játssza hazai meccseit. A volt öltözőépület megmaradt részében pedig a tekepálya működik. Az öltözőket és a vizesblokkot évekkel ezelőtt elbontották, a eredeti tervek szerint az új csarnokban is lennének az öltözők és a vizesblokkok a labdarúgók számára, bár azok szintén nem felelnének meg mindenben a vonatkozó labdarúgó szakági előírásoknak. A tekés öltözők a szabályok szerint összeépítve kell legyenek a tekepályával, így azokat minden körülmények között meg kellett volna építeni.

Àtmeneti megoldásként állították fel a konténereket, de ezek a legminimálisabb elvárásokat sem teljesítik. Tóbert József azt mondja, ha nem javítanak a helyzetet, kizárhatják a csapatokat a bajnokságokból. A városi képviselő-testület még tavasszal megszavazott bruttó 40 milliót a probléma megoldására, de mindeddig nem történt egy kapavágás sem.

A tervek már rég készen vannak, folyamatban van az építési engedély megszerzése, és két-három héten belül reményeim szerint végre elkezdődhet a munka - mondja Tróbert. A lényeg, hogy a jelenlegi tekepálya épülethez toldják hozzá az öltözőket és a hozzájuk tartozó vizesblokkokat. Szeretnék, ha a munkát október végére befejeznék, Tróbert szerint ezzel késve ugyan, de teljesíteni tudják a szakszövetségek minimális, de már általuk elfogadható elvárásait.

A szentgotthárdi kézilabdacsarnok története tehát folytatódik, most gyors megoldás kell 40 millióért, különben két nagymúltú csapat, a focicsapat és a tekecsapat is további kárát látná.

A büfés reméli, hogy gyorsan rendeződik a helyzet

Az ügynek van azonban még egy aspektusa is. A büfé most nem működik, hiszen az öltözők építése miatt kibontották a falat, és az ott lévő boxokat is eltávolították. A büfé üzemeltetője, Schwarcz József eléggé elkeseredett, mint mondja, 2011-ben két új autó árát építette be ide, amit most le kell bontania.

Mellette úgy, hogy nincs bevétele, továbbra is működtetnie kell a tekepályát, a szerződés ugyanis ezt írja elő. A tervekben szerepel a tekepálya belső átalakítása is, a büfé is új helyre kerül, Schwarz reméli, hogy gyorsan rendeződik a helyzet. Mint mondja, ő nem vádaskodik, békében szeretné rendezni az ügyet, de kifogásolja, hogy senki nem egyeztetett vele, és nem is tájékoztatják.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés