Egészségünkre? Kína legbizarrabb üdítőitalai

Ön melyik ízzel próbálkozna meg, a madárfészekkel vagy a zsidó fülzsírral? Esetleg egy kis szárazjég-teával?
 
 

Egészségünkre? Kína legbizarrabb üdítőitalai

Ön melyik ízzel próbálkozna meg, a madárfészekkel vagy a zsidó fülzsírral? Esetleg egy kis szárazjég-teával?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Egészségünkre? Kína legbizarrabb üdítőitalai

Ön melyik ízzel próbálkozna meg, a madárfészekkel vagy a zsidó fülzsírral? Esetleg egy kis szárazjég-teával?

Lehet, hogy eljött a pillanat, amikor hálát adhatunk azért, hogy Kína nem exportál ténylegesen mindent, ami csak kijön gyárainak futószalagjáról. Az alábbi különleges, dobozolt itókák ugyanis aligha elérhetőek a sarki ABC-ben, de ha azok is lennének, akkor is biztosak vagyunk benne, hogy ezekkel nem robbantana kasszát a bevállalós boltos - a híre viszont bizonyára gyorsan elterjedne. Íme, néhány darab Kína legszélsőségesebb italaiból!

Madárfészek tea: igazi szárnyakat ad?

Ha a bikával fémjelzett energiaital ugyan nem növeszt valós, repülésre képessé tevő végtagokat, erről szinte már látatlanban is el tudnánk képzelni, annyira nem tűnik eviláginak. Persze érdemes számításba vennünk, hogy a - fecske nyálából készült - madárfészekleves már eddig is létezett, mi több, klasszikus és tápláló kínai csemegének számít, az üdítőital tehát csak egy ősi trendet lovagol meg.


Ropogós gesztenyeital, ami ráadásul cool is

Frissítőket úgy képzelünk el általában, hogy azok lédús gyümölcsökből készülnek - tehát semmi esetre sem olyan, mondjuk csonthéjas terményekből, amik inkább a szomjúság előidézéséről híresek. A gesztenye márpedig pont ilyen. És ha az aromáját ködösen még el is tudjuk képzelni (valószínűleg meglehetősen unalmas ízvilágot képvisel), a ropogóssággal már hadilábon állunk.


Tea szárazjéggel, avagy a kézbe fogható horror

Nézzük csak meg az alábbi videót. Ugye, milyen rémisztően eredeti, ahogy gomolyognak a fehér pamacsok a műanyagpohárból? Az hát. De akkor miért nem láttunk még ilyet egyetlen menő magyar bárban sem? Az ok egyszerű: a tulajdonosok nem akarnak sem bezárni, sem bíróságra járni, ha egy kuncsafttal esetleg valami csúnya dolog történne. Na de miért is történne ilyesmi? Ez is egyszerű: a szárazjég a szén-dioxid szilárd változata, ehhez a halmazállapothoz azonban -78,5 fokra kell hűteni. És pont ilyen jégkockák buzognak ebben a furcsaságban.


A Zsidó Fülzsírja - ez aligha kóser!

Bizony, ez olvasható a dobozon. Mielőtt azonban förmedve fordítanánk hátat, fejünkben valamiféle fintorognivaló fantáziával arról, hogy honnan szerzik hozzá az alapanyagot, áruljuk el: a Jew's Ear ("zsidó fül") elnevezés valójában egy gombafélét takar, ami fekete fafülgombaként is ismert, és számos - egyébként finom - kínai étel hozzávalója. Hogy az ebből készült üdítő is ilyen remekbeszabott, afelől támadnak már kétségeink - de úgy látszik, csak nekünk, és a kínai marketingesek tudják, mire van kereslet. Náluk legalábbis.


És az extra bizarrság: egérbébi-bor

Kukacos tekiláról mindenki hallott már, merész turisták talán már a macsóságukat is tesztelték vele, amit azonban cikkünk végére szántunk, az még ennél is jobban megrágja az emberi tűrőképesség hatását. Ebbe a borba ugyanis újszülött egereket szórnak, amik azonnal megfulladnak - a végeredmény viszont a helyiek szerint varázslatos csodaszer mindenféle nyavalyára. Ők már csak tudják!

Ha Ön is hallott már extrém italokról, nem feltétlenül csak a Távol-Kelet irányából, írja meg bátran a hozzászólás-szekcióban.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés