Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.
 
 

Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.

Figyelem! Cikkünkben részletek olvashatók egy napokban gyermekek ellen elkövetett súlyos bűncselekménnyel kapcsolatban. Az írásban a nemiséggel kapcsolatos kifejezések is szerepelnek. Akit ez bánt, sért, kérjük ne folytassa az olvasást!

Elkapták a pedofilt - ő a derkovitsi rém is?

A Szent Flórián körúton lakó kislányok egyértelműen felismerték az őket megerőszakolni próbáló férfit. A nagyobbik lány még azt is kiszúrta, hogy a férfin ugyanaz a cipő volt, mint a támadáskor. A 21 éves M.B. összetörten, meggyötörve ült a rendőrségen. A lányok édesapja a nyugat.hu-nak elmondta: óriási megkönnyebbülést érez most, bár a kislányaival történt szörnyűséget ez nem feledtetheti. Ő is úgy érzi, nagyon sok szombathelyi lélegezhet fel. Úgy néz ki, ő a Derkovits városrészen támadásokat végrehajtó férfi is.

Úgy tudjuk, a férfit nemrégiben szabadították Szombathelyen, az eredeti lakhelyére azonban nem ment vissza. Ezzel kapcsolatban a Derkovits városrész önkormányzati képviselője, dr. Czeglédy Csaba kifejtette, hogy ha ez igaz, akkor módosítani kell a vonatkozó jogszabályokat, miszerint az elítéltek szabadítására azok eredeti lakhelyéhez legközelebb eső BV-intézetben kerüljön sor, mivel a jelenlegi szabályozás alapján a büntetésüket letöltött rabokat ott bocsátják el az intézetből, ahol a büntetésüket letöltötték. Ez pedig - a jelek szerint is - ront az adott település - ez esetben Szombathely - közbiztonságán. A képviselő a rendőrök munkáját a fórumokon olvasott elítélő nyilatkozatokkal szemben másképp látja.

Mint azt telefonon elmondta, ő azt látta, hogy amellett, hogy a közvéleménnyel és a sajtóval kevés információt osztottak meg a rendőrök (konkrétan semmit - tesszük hozzá csendesen), a háttérben kőkemény munka folyt, aminek most meglett az eredménye. Megköszönte azoknak az önkénteseknek a segítségét is, akik szabadidejük feláldozásával segítették a rendőrség munkáját.

A most ismételten elkapott férfi információink alapján alsó hangon 8-10 év börtönbüntetésre számíthat. A bűnöző gyermekkoráról szóló írásunk itt olvasható.

Korábban írtuk:

Meg nem erősített információink szerint a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akinek köze lehetett az elmúlt napokban Szombathelyen történt támadásokhoz. Úgy tudjuk, zajlanak a szembesítések. A nyugat.hu információja szerint a Szent Flórián körúti pedofil támadót kapták el, aki lapunk információja szerint nem szombathelyi. A somogyi születésű férfi nevelőintézetben nevelkedett és visszaesőnek számít, mivel Sopronban információink szerint már volt ügye a rendőrséggel, akkor is pedofíliával kapcsolatban. A rendőrség nem kommentálta értesülésünket, aminek az elmúlt napokban az volt az oka, hogy nem szeretnének muníciót adni az elkövetőnek. Úgy tudtuk, a Derkovits lakótelepen nőket megverő férfi nem azonos a kislányokat megtámadó pedofillal, azonban elképzelhető, hogy mégis egy és ugyanaz a férfi áll a támadások mögött. A Derkovits lakótelep önkormányzati képviselője Facebook oldalán szintén megosztotta információit. "Úgy néz ki, megvan a derkovitsi is. Most hallgatják ki tudtommal. 21 éves, szőke, szőkésbarna hajú, volt nevelőintézetis" - írta dr. Czeglédy Csaba. Később részletekkel jelentkezünk.

A gyerekek elleni támadásról közölt anyagunk:

Április 23-án délután a játszótérre indult egy testvérpár Szombathelyen. A nagyobbik, bátrabb, közvetlenebb,örökmozgó lány 10, visszahúzódó kishúga 7 éves. Örültek az önállóságnak, karjukon kis óra mutatta az időt. Tudták, fél órájuk van játszani. 18 órakor engedte le őket édesanyjuk a játszótérre, amire jól rálátott a négyemeletes sorház erkélyéről. A gyerekeknek egy garázssori úton kellett csak átmenniük. Kettesben játszottak a játszótéren, a közeli focipályán pár fiatal rúgta a bőrt. Az anya közben mosott, de amikor tehette kisandított a gyerekekre, akik pontosan a kiszabott időben hazaindultak.

-„Tudom, mennyi időbe telik feljönniük a lépcsőn. Észre kellett volna vennem, hogy már fel kellett volna érniük” – marcangolta magát az édesanya, akit sokként értek a történtek. - „A kisebb lányom érkezett futva, lihegve és azt mondta, hogy a testvérének lent egy „mutogatós bácsi mutogatja a tökét”. Egy pillanat alatt az egekben volt a vérnyomásom és száguldottam lefelé a lépcsőn. A nagyobbik lányom szerencsére szembe jött velem. Visszarohantam telefonért, a kisebbik lányom közben sírógörcsöt kapott. Nem gondolkodtam, rohantam le a gyerekekkel, hogy mutassák meg, ki volt az. Később vettem észre, hogy a kisebbiken cipő sem volt. Közben próbáltam hívni a rendőrséget.”

Az anya már nyugodtan tud beszélni a másfél nappal ezelőtt történtekről, de hozzátette, biztosan rosszul lenne, ha visszahallgatná a rendőrségi hívását. A szívritmuszavarral küzdő nő önkívületi állapotban tett bejelentést. (Tegyük hozzá: szívprobléma nélküli szülőt sem tudunk elképzelni, amint ilyen esetben nyugodtan telefonál.)

Elővette

Az eset részleteit a gyerekek elbeszéléséből rakták össze a szülők. A két kislány 18.30-kor, édesanyjukkal megbeszélt időben indult haza. A nagyobbik lány nyitotta a lépcsőház hátsó ajtaját és maga elé engedte kishúgát. Amikor utánalépett volna, akkor a garázsok előtt sietve érkezett egy fiatal férfi és ő is bement a lépcsőházba, mielőtt az ajtó bezáródott volna. A pincefolyosón a két lány elé állt és egy beugró részbe tolta őket. A férfi elvette a kulcsot a nagyobbik lánytól, majd szétszabva a földre dobta. A nagyobbik lány rémülten látta kedvenc macis kulcstartóját a földön és lehajolt, hogy felszedje. A férfi meglökte, a kislány pedig a földre esett. A támadó elővette a péniszét és „megpörgette” a gyerekek előtt. „Láttatok már ilyet? Megmutatjátok a puncitokat?” - kérdezte a rémült kislányokat.

„Dehogyis!” - tiltakoztak a gyerekek, mire a férfi molesztálni kezdte a nagyobb lányt és azt akarta, hogy a kisebbik fogja meg a péniszét. A kisebbik lány ekkor „szólok az apukámnak!” felkiáltással elrohant támadója mellett , a földön fekvő lány pedig egy nagy rúgást mért a férfire. („A nagyobbik lányom mindig inkább fiúkkal szeretett játszani, a támadás után azt mondta, hogy a fiúk verekedésénél látta, mit kell csinálni, ha valaki bajban van. Végre valami, aminek örültünk, hogy elleste a fiúktól” – mosolygott kesernyésen az édesanya.)

Megijedt és elmenekült

A szatír vélhetően megzavarodott, még megpróbálta megerőszakolni az ott maradt lányt, de nem járt sikerrel, így feladta a dulakodást és menekülőre fogta. A két kislány elismerésre méltóan menekült meg szorult helyzetükből. A rendőrség lefoglalta a nagyobbik lány összes ruháját, közte a véres alsóneműt is. Beszéltünk az édesapával is, aki éppen kórházban volt lánya mellett. A vizsgálatok megállapították, hogy a vér nem úgy került az alsóneműre, ahogy először gondolták, hanem egy felületi sérülés miatt, ám ezt sem kézzel okozta a támadó. A kislány maradandó fizikai sérülés nélkül úszta meg a támadást. Szüleivel együtt pszichológushoz mennek a közeljövőben, aki segít feldolgozni a családot ért traumát.

-„Tegnap bementem az iskolába és elmondtam a tanító néninek, mi történt. Láttam rajta, hogy majdnem elsírta magát. A többi tanárt is sokkolta az eset” – mondta az édesanya. - „Vicces, hogy az eset után éppen a nagyobbik lányom vigasztalt, hogy „Anya, ne sírjál!”. És tényleg, keménynek kell maradnunk a gyerekek előtt. Ez már megtörtént, nem tudunk változtatni rajta. Este a kisebbik lányommal aludtam. A nagyobbikat bent fogták a kórházban. Nagyon jó volt látni, hogy nem áldozatként kezelték, nem sajnálgatták, de minden törődést megkapott. A férjemet is nagyon megviselte az eset, de nem mutatja. Megbeszéltük, hogy ha szembetalálja magát a tettessel akkor sem tesz semmi meggondolatlanságot, a családunkra tekintettel. De őszinte leszek, ha találkoznék azzal, aki ezt tette a lányommal, akkor nem biztos, hogy tudnék józanul gondolkodni...”

Nem azonosak az elkövetők?

A nyugat.hu számolt be Szombathelyen a Derkovits városrészen történt támadásokról, nem sokkal az esetek után. Ott szőke, 175 centiméter magas férfit keresnek a rendőrök. Úgy tudjuk, a Szent Flórián körúton egy alacsonyabb, körbenyírt tarkójú, tüskés és sötét hajú 17-20 év közötti fiatalt keresnek, így elképzelhető, hogy a Szent Flórián körúti támadás és a Derkovits városrészi támadás nem egy ember számlájára írható. A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel.

Romló hangulat a Derkovitson

Kedden délelőtt tettünk egy nagy kört a Derkovits városrészen és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy rossz a közhangulat. Sok olyan véleménnyel találkoztunk, ami alapján a szatírnak megváltás lenne, ha feladná magát a rendőrségen és kérné a kényszergyógykezelését. Az egyik boltban két eladó hölgy elmondta, gondolkodnak gázpisztoly beszerzésén, mert már félve mennek haza és amikor egyedül vannak a boltban gyanakodva nézik a betérőket.

A Facebook-on a harmadik támadásról szóló cikkünk után szervezkedés kezdődött. A cél, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre (ezt kértük mi is korábbi cikkünkben) és önbíráskodás nélküli sétákat szerveznek a veszélyeztetett környékeken. A részletek megtalálhatók a „Vigyázunk Rád Szombathely” oldalon. Itt is megragadnánk az alkalmat, hogy jelezzük: a „Tetszik” gomb megnyomása önmagában nem segítség és nem megoldás!

Tanácsaink

A SZEM (Szomszédok Egymásért) mozgalomhoz hasonlóan nyitott szemeket és füleket kérünk a szombathelyeiktől. Az elmúlt hónap eseményei bebizonyították, hogy a szatír(-ok) a gyengébb ellenállás felé mozdul(-nak) és a tiltakozás is megfutamítja őket. Javasoljuk férfi olvasóinknak, hogy nyugodtan kérdezzenek rá a lépcsőházban látszólag céltalanul várakozó ismeretlenre, segíthetnek-e neki valamiben? Ha rosszban sántikál, akkor már ez is elég lehet ahhoz, hogy odébb álljon. (A főbb jellegzetességeit, ismertetőjegyeit jegyezzék meg!) A nők hangosan kiáltsanak segítségért, tenyereljenek rá a csengőkre és ne induljanak egymagukban esetleges támadójuk után. A rendőrség hívószáma: 107. Támadás után azonnal szólhatnak a környéken tartózkodó férfiaknak. Nagyon fontos! Senki ne önbíráskodjon, mivel azzal magát sodorja kellemetlen helyzetbe. Ne üssék meg, ne bántalmazzák és ne csonkítsák meg az elkapott támadót! (A városrészen járva sűrűn hallottuk a kiherélés szót.)

A szombathelyieknek közös érdekük, hogy az elmúlt hetek támadói rács mögé kerüljenek. Két helyről is hallottunk egy pletykát és reméljük, hogy nem igaz. Eszerint a tizenévesek körében divat minél extrémebb tetteket végrehajtani, amikkel eldicsekednek a „bandában”, ezzel ún. skalpot szerezve. Az eseteket rendszerint mobiltelefonnal rögzítik, ez szolgál bizonyítékul.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1csarli2012április25.13:53ÚjVálasz

  "és ne csonkítsák meg az elkapott támadót! (A városrészen járva sűrűn hallottuk a kiherélés szót.)"

  Ilyet nem fogok tenni, de a többit nem ígérhetem!

  Egyébként az ilyen "embert" nem herélni kell, hanem a fejét kell elválasztani a törzsétől.

   
 • 2takand2012április25.14:07ÚjVálasz

  " A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel."
  Azért egy részletes személyleírás nem ártana.Volt és jelenlegi rendőrök is járnak az egyik presszómba,ők sem értik miért jó ez a csend.Inkább kiáltsunk farkast 100x feleslegesen,minthogy 1x tragédia történjen.Ha beteljesül az amit ez az aberrált állat akart,ennek a kislánynak az egész életét taccsra teszi.Nem gondolom,hogy valakit csak azért bántanának mert 175 cm és szőke.Valószínűnek tartom hogy nem a lakhelye közelében garázdálkodik(garázdálkodnak,ha többen is vannak),tehát az ismeretlen,"gyanúskodó" alakokat,kire illik a leírás,már ha lenne közzétéve ilyen,könnyebben ki lehetne szúrni.De a kedves fősünök máshogy gondolják.Végülis ők a szakemberek...

   
 • 3tomt2012április25.16:33ÚjVálasz

  A sünöknek most sokkal fontosabb dolguk van, nevezetesen hogy az eü.ládád szavatossága nem járt-e le!! Mert ebből van a bevétel!

  "Nagyon fontos! Senki ne önbíráskodjon, mivel azzal magát sodorja kellemetlen helyzetbe. Ne üssék meg,..."
  Nem védhetem meg magam? Nincs hozzá jogom? Ebben az országban mindenkinek vannak jogaik (gyilkosoknak, narkósoknak, betörőknek,fajtalankodóknak,a zsebeseknek...stb), csak a becsületes polgárnak nincs? Itt olvastam az imént, hogy volt, aki elkapott egy zsebest, és még őt vették elő garázdaságért?? Hát micsoda eljárás ez már, a büdös életbe...

  Igenis elő fantomképpel, és igenis buzdítani mindenkit, hogy kapják el. Aztán végigcsinálni mindazt vele, amit ő(k) tett(ek) az áldozataikkal.

   
 • 4cang2012április25.17:07ÚjVálasz

  Egy egészséges felnőtt embernek kutya kötelessége, hogy egy ilyen támadás esetén bármilyen eszközzel megvédje a szerencsétlen kislányt, nőt, bárkit.

  Mivé lesz ez az ország, ha nem figyelünk egymásra?

  A kedves eladó hölgyek meg vegyenek csak szépen gázpisztolyt, elfér az a táskában a gázspray mellett :-)

   
 • 5teekillah2012április25.17:28ÚjVálasz

  Mákja van a manusnak, hogy a seriffek fogták meg...

   
 • 6tomt2012április25.17:33ÚjVálasz
  Idézet: teekillah
  Mákja van a manusnak, hogy a seriffek fogták meg...
  ...

  Egy ilyen rohadéknak miért kell kitakarni a fejét???

   
 • 7takand2012április25.17:35ÚjVálasz
  Idézet: takand
  " A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel."
  Azért egy részletes személyleírás nem ártana.
  ...

  Ha ez a geciláda a derkós szatír is,megkövetem a sünöket.Ennek a szemétnek az élelmezését a saját húsából oldanám meg...

   
 • 8teekillah2012április25.17:41ÚjVálasz
  Idézet: tomt
  Egy ilyen rohadéknak miért kell kitakarni a fejét???
  ...

  Mert neki vannak jogai. Az áldozatoknak meg nincs. Egyébként ez a kitakarósdi (nem itt a nyugat.hu-n, hanem úgy általában) egy álszent, képmutató szar!

   
 • 9leazonbi2012április25.17:43ÚjVálasz
  Idézet: tomt
  Egy ilyen rohadéknak miért kell kitakarni a fejét???
  ...

  Azért kell kitakarni a fejét, hogy a derék polgárok ne verjenek agyon minden csíkos pólóst, aki egy kicsit hasonlít rá.

   
 • 10leazonbi2012április25.17:46ÚjVálasz
  Idézet: teekillah
  Mert neki vannak jogai. Az áldozatoknak meg nincs. Egyébként ez a kitakarósdi (nem itt a nyugat.hu-n, hanem úgy általában) egy álszent, képmutató szar!
  ...

  Volt már pár eset a történelemben, amikor a forró nyomon elfogottakról később kiderült, hogy nem is ők voltak a tettesek.

  Tehát inkább legyen csak kitakarva...

   
 • 11leazonbi2012április25.17:53ÚjVálasz
  Idézet: takand
  " A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel."
  Azért egy részletes személyleírás nem ártana.
  ...

  A farkaskiáltós mesének éppen az a tanulsága, hogy a sokadik felesleges kiáltás után már senki sem figyel oda és azért történik meg a tragédia.

  Másrészt szerintem senki sem szeretné, ha ilyen bűnténnyel meggyanúsítanák ártatlanul csak azért, mert valaki úgy találja, hogy "gyanús".

   
 • 12kosaraska2012április25.18:03ÚjVálasz

  Letakarni a fejét???????? Talán levágni a t.....l együtt, egyszer már volt ily ügye, vajon miért futkoshatott tovább szabadon, és most mennyit fog kapni egy ejnye-bejnye dorgálást, kitelik a mi bíráinktól, mint a szoptatós tolvajnő esetében, egyszerűen fogalmam nincs, hogy hol élünk, mert nem jó helyen az biztos!!!!!!

   
 • 13lacus2012április25.18:38ÚjVálasz

  Kedves ismeretlen barátaim.
  Köszönet minden megtámadott és családtagjai nevében is az aggódásotokért.
  Talán örömhírrel szolgálhatok. Talán megerősíthetem - meg van a lányom és több más lány elleni támadó. Ha minden igaz - lányomék azonosították. Most egyenlőre többet nem tudok.
  Addig is mindenki legyen résen - óvja a gyermekeit - figyeljen a szomszédaira - a mozgást maga körül - s ha gyanúsat észlel - jelentse a rendőrségnek.

   
 • 14tieone2012április25.18:48ÚjVálasz

  Ő a magas, szőke férfi?! :O

   
 • 15takand2012április25.18:54ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  A farkaskiáltós mesének éppen az a tanulsága, hogy a sokadik felesleges kiáltás után már senki sem figyel oda és azért történik meg a tragédia.
  ...

  Érdekes,engem,de még az ismerőseimet sem gyanúsítottak meg az elmúlt 26 évben(vendéglátózom,tehát van néhány "arc" is az ismerettségi körömben) ok nélkül,soha.'86-ban volt egy "ügy",de ott a környékünkről minden 15-20 év közötti srácot becibáltak a yardra.De igazad van fő a liberalizmus...Csak nehogy te,vagy egy családtagod legyen a következő áldozat!A 70-es években egy osztálytársnőmmel csinálta "azt" egy pedofil állat,láttam tönkremenni az addig mindig kedves mosolygós lányt.Nekem ez jött le a farkas meséből.

   
 • 16tubi2012április25.19:14ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Érdekes,engem,de még az ismerőseimet sem gyanúsítottak meg az elmúlt 26 évben(vendéglátózom,tehát van néhány "arc" is az ismerettségi körömben) ok nélkül,soha.
  ...

  Borzasztó, hogy itt néhányan képesek lennének élve megnyúzni, megkínozni embereket, mert esetleg hasonlít valakire aki szerintük hasonlít egy fantomképre stb.

  Pont az ilyen agresszív emberek miatt nem tesz közzé a rendőrség ilyen ügyekben fantomképet, nehogy valaki ártatlanul szenvedjen.

  Örülök, hogy elkapták a valószínű elkövetőt, ezzel megoldódott a probléma. Mindig vannak bűnelkövetésre hajlamos emberek, valószínűleg nem volt rendes családja, intézetben nevelkedett. Őt is kezelni kéne, nem agyonverni stb., amiket itt írtok.

  Szerintem minden ember megérdemel egy esélyt a társadalomtól, hogy bizalommal tekintsenek rá, valószínűleg ő csak elutasítást kapott, szülei sem voltak azért lett ilyen. Örülök, hogy egyik áldozatnak sem esett komolyabb baja és még időben lépett a rendőrség, de ennek a fiúnak is tisztességes, korrekt eljárást kívánok, ami minden embernek jár. És a gyűlölködéssel, erőszakkal semmit nem oldotok meg, mindig lesznek bűnelkövetők. A társadalmat kell megváltoztatni, hogy mindenki elég figyelmet, szeretetet, gondoskodást kapjon, akkor ez nem fordul elő. Nem a srác hibája igazából, de mégis ő követte el, ezért ő fog büntetést kapni.
  Minden szempontból szomorú ez a történet.

   
 • 17takand2012április25.19:37ÚjVálasz
  Idézet: tubi
  Borzasztó, hogy itt néhányan képesek lennének élve megnyúzni, megkínozni embereket, mert esetleg hasonlít valakire aki szerintük hasonlít egy fantomképre stb.
  ...

  Végiggondoltad mielőtt rákattintottál a "küld"-re?" A társadalmat kell megváltoztatni, hogy mindenki elég figyelmet, szeretetet, gondoskodást kapjon, akkor ez nem fordul elő."Tehát apuka mondja azt a kislányának,hogy ez a bácsi jó ember,csak azért tette amit tett,mert a társadalom gonosz?Téged is kezeltetni kéne...Az USA némely tagállamában bevezették a szexuális bűnözők nyilvántartásának nyilvánossá tételét,azóta jelentősen csökkentek az ilyen jellegű bűncselekmények.Tőled is megkérdem,ha közvetlenül érintett lennél,akkor is ilyen megértést tanúsítanál?Mert még van hely a szentek között!Nehogy már ez a geciláda legyen az áldozat!2000.- forintért már kap kurvát a 8-as mellett,ő sem kerül évekre börtönbe,de ami a legfontosabb,NEM TESZ TÖNKRE ÁRTATLAN ÉLETEKET!Valóban,én egy agresszív állat vagyok,42 évesen egyszer kerültem verekedésbe,akkor is védtem magam a piás kisebbségitől,akinek biztosan sanyarú volt a gyerekkora.Én hívtam rendőrt,de engem is megbüntettek 30 rugóra.Ez 10 éve történt,sem előtte,sem azóta nem volt "ügyem",pedig évekig dolgoztam az éjszakában is.De hogy tudj aludni:NEKED VAN IGAZAD,AZOK A SZERENCSÉTLEN NŐK ÉS A KISLÁNYOK TEHETNEK RÓLA!SZERINTED!Mondom,kezeltesd magad!Tudod,az állat is védi a kölykét...

   
 • 18takand2012április25.19:39ÚjVálasz
  Idézet: lacus
  Kedves ismeretlen barátaim.
  Köszönet minden megtámadott és családtagjai nevében is az aggódásotokért.
  Talán örömhírrel szolgálhatok.
  ...

  Ha biztosat tudsz,légyszí írd ki,mert a hivatalos forrás lassan csordogál.A Benedekben lakik a 15 éves keresztlányom,azért is érdekel ennyire a dolog.Sajnálom ami a lányoddal és a többi áldozattal történt...

   
 • 19erissza2012április25.19:47ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Végiggondoltad mielőtt rákattintottál a "küld"-re?" A társadalmat kell megváltoztatni, hogy mindenki elég figyelmet, szeretetet, gondoskodást kapjon, akkor ez nem fordul elő.
  ...

  És ha te családoddal csinálta volna ezt,akkor is így védelmeznéd?? Még hogy nem esett senkinek komolyabb baja ?! Végülis nem kellett az anyuka arcát megműteni,ugye?Végülis csöppöt sincs oda a kislány lelkileg?Örök életében hordani fogja magával ezt ... És a többi nő is!! Egy egész város rettegett heteken keresztül... Úgy őszintén,menjünk oda hozzá és simogassuk meg,hogy jól van,ugyan már semmi baj,jól tetted amit tettél... van jó pár olyan ismerősöm akinek nincsenek szülei,intézetben nevelkedtek és mégis tudnak kulturáltan viselkedni,ez nem erről szól!! Nem a srác hibája? Hát akkor kié?? A megtámadott nőké,mert pont akkor voltak ott ahol ő ? Vagy ,hogy gondoltad ezt?? :O Csak egy picit próbálj azoknak helyében lenni,akikre lecsapott ...!!

   
 • 20okidoki2012április25.19:56ÚjVálasz
  Idézet: tubi
  Borzasztó, hogy itt néhányan képesek lennének élve megnyúzni, megkínozni embereket, mert esetleg hasonlít valakire aki szerintük hasonlít egy fantomképre stb.
  ...

  tubi

  ááááá inkább nem írom ide amit rólad gondolok. Biztosan pap lehetsz vagy pszihomókus, de normális ember biztosan nem. Még jó hogy nem azt mondod hogy a két kislány minek kellette magát mert biztosan azért nem tudott ellen állni a kísértésnek.
  De nem baj Őt már várják "bent" hidd el, mert még ott "bent" sem szeretik az "ilyeneket".

  A lányoknak kitartást a tárgyalásokhoz, és mielőbbi felépülést.

   
 • 21benzincsibe2012április25.19:58ÚjVálasz
  Idézet: tubi
  Borzasztó, hogy itt néhányan képesek lennének élve megnyúzni, megkínozni embereket, mert esetleg hasonlít valakire aki szerintük hasonlít egy fantomképre stb.
  ...

  Ez az izé visszaesőőőőőőőőőőőőőő.(nem hívom embernek, mert az én szemembe az nem ember aki gyereket bánt) Megkapta a lehetőséget a beillesztésre, frankón élt is vele. Remélem egy 120-130kilós izomkötegnek lesz bent az új barátnője.

   
 • 22erissza2012április25.20:08ÚjVálasz

  Egyébként nem értem hogyan lehet ugyan az a Derkós szatír és a pedofil... Eddig úgy volt (a városi hírek szerint),hogy az egyik 19-20 év körüli-a másik 30 év körüli,az egyik magasabb-a másik alacsonyabb ... Tehát most akkor mi van??

   
 • 23suny842012április25.20:08ÚjVálasz

  az bevett szokás,hogy ha elkapnak valakit akkor ugyanúgy járőröznek?Ebben a pillanatban néztem ki az ablakon,és 8 bőrkabátos meg két kék ruhás fel alá mászkál a Bemben.....Tubi ha én kapom el akkor fél órát kapsz,hogy meggyőzd a jobb életről...aztán én jövök.Szerintem akit elkaptak az nem az összesért felel,de ne legyen igazam!.Majd ha a többi sértett is alátámasztja a szembesítés után,akkor megnyugszom.Addig meg ajánlom neki hogy álljon neki lefelé ásni!

   
 • 24erissza2012április25.20:25ÚjVálasz
  Idézet: suny84
  az bevett szokás,hogy ha elkapnak valakit akkor ugyanúgy járőröznek?Ebben a pillanatban néztem ki az ablakon,és 8 bőrkabátos meg két kék ruhás fel alá mászkál a Bemben.....
  ...

  Na erről beszélek,hogyan lehet ugyanaz mind2? Eddig mind2-nek más volt a személy leírása ... na meg se nem szőke,se nem magas (már amit ki lehet venni ebből a képből) Ezt most tényleg csak én nem értem?? Valami nagyon nem stimmel itt ...!

   
 • 25takand2012április25.20:29ÚjVálasz
  Idézet: erissza
  És ha te családoddal csinálta volna ezt,akkor is így védelmeznéd?? Még hogy nem esett senkinek komolyabb baja ?! Végülis nem kellett az anyuka arcát megműteni,ugye?
  ...

  Bocsi,én az "agresszív" vagyok,aki "élve megnyúzná" Tubi szerint.Amúgy nem jár messze az igazságtól...Én nem védelmezem ezt a selejtet,sőt!

   
 • 26takand2012április25.20:34ÚjVálasz
  Idézet: erissza
  Egyébként nem értem hogyan lehet ugyan az a Derkós szatír és a pedofil...
  ...

  Biztos hogy Tánczos volt a körmendi gyilkos?Aztán ott van Mór,ahol szintén született ítélet,vagy az a vendéglős,aki 7 évet ült mert védte a családját és a saját életét...

   
 • 27erissza2012április25.20:37ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Bocsi,én az "agresszív" vagyok,aki "élve megnyúzná" Tubi szerint.Amúgy nem jár messze az igazságtól...Én nem védelmezem ezt a selejtet,sőt!
  ...

  Igen,észre vettem már ... Nem neked szántam :D Bocsi !! Szent Tubinak szántam! Ő biztos oda menne hozzá dédelgetni!

   
 • 28erissza2012április25.20:42ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Biztos hogy Tánczos volt a körmendi gyilkos?Aztán ott van Mór,ahol szintén született ítélet,vagy az a vendéglős,aki 7 évet ült mert védte a családját és a saját életét...
  ...

  Ebbe most nem is gondoltam bele,de igaz ...! Hihetetlen

   
 • 29takand2012április25.20:44ÚjVálasz
  Idézet: erissza
  Igen,észre vettem már ... Nem neked szántam :D Bocsi !! Szent Tubinak szántam! Ő biztos oda menne hozzá dédelgetni!
  ...

  Valszeg a galamblelke miatt "Tubi"...

   
 • 30suny842012április25.20:44ÚjVálasz
  Idézet: erissza
  Igen,észre vettem már ... Nem neked szántam :D Bocsi !! Szent Tubinak szántam! Ő biztos oda menne hozzá dédelgetni!
  ...

  nem tudom mi stimmel,vagy mi nem,de én ma is kimegyek a barátnőm elé...és ha netán még találkoznék az állítólagos elkapott szegényke bűnözővel...akkor azt úgy is látni fogjátok a hírekben!!!

   
 • 31nicole2012április25.21:12ÚjVálasz

  Majd ha egy Derkovitson áldozatul esett ember alátámasztja, hogy "ez" volt, akkor elhiszem.

   
 • 32uandras2012április25.21:34ÚjVálasz

  Kedves kommentelők!

  Végleges kitiltás vár arra, aki a továbbiakban közzéteszi a feltételezett tettes teljes nevét, bármilyen közösségi oldalas profilját, stb. Értsétek meg, ezzel nem neki, hanem nekünk, a Nyugat.hu-nak tesztek keresztbe. Tartsuk tiszteletben a személyiségi jogokat.

  Köszi!

   
 • 33takand2012április25.21:37ÚjVálasz

  A megyei napilap honlapján olvasható:"Újabb gyermeket támadtak meg Szombathelyen, ezúttal a Pázmány Péter körúton. "Erről mit tudni?

   
 • 34leazonbi2012április25.21:40ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Érdekes,engem,de még az ismerőseimet sem gyanúsítottak meg az elmúlt 26 évben(vendéglátózom,tehát van néhány "arc" is az ismerettségi körömben) ok nélkül,soha.
  ...

  Te írtál olyat, hogy "farkast kiáltani 100x feleslegesen"...Feleslegesen káros. Nagyon-nagyon káros.

   
 • 35leazonbi2012április25.21:42ÚjVálasz
  Idézet: tubi
  Borzasztó, hogy itt néhányan képesek lennének élve megnyúzni, megkínozni embereket, mert esetleg hasonlít valakire aki szerintük hasonlít egy fantomképre stb.
  ...

  Egyetértek veled, Tubi.

   
 • 36leazonbi2012április25.21:44ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Végiggondoltad mielőtt rákattintottál a "küld"-re?" A társadalmat kell megváltoztatni, hogy mindenki elég figyelmet, szeretetet, gondoskodást kapjon, akkor ez nem fordul elő.
  ...

  Szerintem semmi olyat nem mondott, hogy a gyerekek vagy a nők tehetnek róla.

   
 • 37takand2012április25.21:46ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Te írtál olyat, hogy "farkast kiáltani 100x feleslegesen"...Feleslegesen káros. Nagyon-nagyon káros.
  ...

  "Inkább kiáltsunk farkast 100x feleslegesen,minthogy 1x tragédia történjen."
  Ezt írtam.De amit a madárnak írtál,jól jellemzi a hozzáállásod...

   
 • 38tanczos2012április25.21:47ÚjVálasz
  Idézet: takand
  A megyei napilap honlapján olvasható:"Újabb gyermeket támadtak meg Szombathelyen, ezúttal a Pázmány Péter körúton. "Erről mit tudni?
  ...

  Nem mentünk utána, fontosabb volt, hogy elkapták.
  De tudjatok róla, hogy az elmúlt két napban minden olyan esetet erre a fickóra kennek, amikor valaki verekedett a másikkal. Pl. a Derkovitson is szóltak "egy újabb esetről" a Rohoncin. Megtaláltam az illetőt és nagy nehezen elmondta, hogy a haverja vágta orrba egy iPhone-on kirobbant vitában. De a pletykában már úgy ment, hogy őt is megtámadta a szatír és betörte az orrát.

   
 • 39leazonbi2012április25.21:48ÚjVálasz
  Idézet: takand
  "Inkább kiáltsunk farkast 100x feleslegesen,minthogy 1x tragédia történjen."
  Ezt írtam.De amit a madárnak írtál,jól jellemzi a hozzáállásod...

  ...

  Vizsgálgassam én is a hozzáállásodat, vagy inkább maradjak szigorúan a tárgynál?

   
 • 40leazonbi2012április25.21:50ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  Nem mentünk utána, fontosabb volt, hogy elkapták.
  De tudjatok róla, hogy az elmúlt két napban minden olyan esetet erre a fickóra kennek, amikor valaki verekedett a másikkal. Pl.
  ...

  Na, ez már röhej. Vagy inkább szomorú.

   
 • 41takand2012április25.21:50ÚjVálasz
  Idézet: takand
  "Inkább kiáltsunk farkast 100x feleslegesen,minthogy 1x tragédia történjen."
  Ezt írtam.De amit a madárnak írtál,jól jellemzi a hozzáállásod...

  ...

  Te tudsz olvasni?Ezt írta:"Nem a srác hibája igazából..."Akkor kié vazze?Tudom a társadalomé.Persze.Meg a hozzátok hasonló liberális barmoké...Lehet véleményed,jogod van hozzá,de amíg hülyeségeket írkálsz,csak égeted magad.Olvasd el a Vas Népe honlapján,ma is megtámadtak egy gyereket!csak nem te vagy ez az állat?

   
 • 42leazonbi2012április25.21:52ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Te tudsz olvasni?Ezt írta:"Nem a srác hibája igazából..."Akkor kié vazze?Tudom a társadalomé.Persze.Meg a hozzátok hasonló liberális barmoké...
  ...

  Pfff...

  De, nyilvánvalóan én vagyok...hiszen nem értek veled egyet 100%-ig, ugye.

   
 • 43takand2012április25.21:53ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Vizsgálgassam én is a hozzáállásodat, vagy inkább maradjak szigorúan a tárgynál?
  ...

  Te tényleg beteg vagy...

   
 • 44erissza2012április25.21:55ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  Nem mentünk utána, fontosabb volt, hogy elkapták.
  De tudjatok róla, hogy az elmúlt két napban minden olyan esetet erre a fickóra kennek, amikor valaki verekedett a másikkal. Pl.
  ...

  Ez nem semmi ... én is ezen vagyok ki akadva,hogy mindenhol mást írnak mást mondanak és nem lehet tudni,hogy mi igaz,vagy mi nem ...?! Amit a legjobb lenne tudni,az az,hogy most akkor ö csinálta az összeset,vagy a "Derkós szatír" valaki más-e?

   
 • 45takand2012április25.21:55ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  Nem mentünk utána, fontosabb volt, hogy elkapták.
  De tudjatok róla, hogy az elmúlt két napban minden olyan esetet erre a fickóra kennek, amikor valaki verekedett a másikkal. Pl.
  ...

  Na ja,ez benne van a pakliban.Sajnos.Arról lehet tudni valamit,hogy ez a figura tevékenykedett-e a Derkón is?

   
 • 46takand2012április25.21:57ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Pfff...

  De, nyilvánvalóan én vagyok...hiszen nem értek veled egyet 100%-ig, ugye.
  ...

  Miért,szerinted az a normális reakció,hogy véded ezt az állatot?

   
 • 47nofear2012április25.22:04ÚjVálasz
  Idézet: erissza
  Én egyenlőre csak a képét látom,osztják rendesen,sztem nem kéne osztani saját érdekükben... még semmi nem biztos !!
  ...

  Ugyan az a profil képe mint amit közzé tett a nyugat.hu

   
 • 48erissza2012április25.22:09ÚjVálasz
  Idézet: nofear
  Ugyan az a profil képe mint amit közzé tett a nyugat.hu
  ...

  Igen,de itt ki van takarva az arca egyrészt,másrészt meg ez a nyugat.hu felelőssége ...!! Abba nem gondoltatok bele ,hogy neki is van családja,akik nem tehetnek róla (elvileg),hogy ilyen bal..asz rokonuk van...?? Na meg ki tudja ők hogy lépnek fel a dolgokra ... Csomó érv van,ami miatt egyenlőre nem kéne kirakni sztem.! NEM a srácot védelmezem...!!

   
 • 49takand2012április25.22:10ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Egyetértek veled, Tubi.
  ...

  Ez egy szociopata,ha csak fele igaz amit itt írnak,nem való emberek közé,mert tuti hogy nem fog megelégedni ennyivel a későbbiekben.

  "http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/zuros_gyerekkora_volt_a_pedofilnak"

   
 • 50uandras2012április25.22:18ÚjVálasz

  Nofear!

  Kértünk valamit. Ha nem akarsz bíróságra járni, és szép nagy összegeket fizetni, NE ossz meg személyiségi jogokat sértő információkat.

  Legközelebb már nem kérünk ilyen szépen.

   
 • 51nofear2012április25.22:24ÚjVálasz
  Idézet: uandras
  Nofear!

  Kértünk valamit. Ha nem akarsz bíróságra járni, és szép nagy összegeket fizetni, NE ossz meg személyiségi jogokat sértő információkat.

  Legközelebb már nem kérünk ilyen szépen.
  ...

  Elnézést... Nem osztottam meg linket itt sem és FB-n sem. Csak felhívtam a figyelmet FBn keringő üzenetre. De ha ez is gond akkor többé nem teszem. Bocs

   
 • 52nyenye2012április25.22:26ÚjVálasz

  hát én csak annyit szolnék hozzá, hogy NEM BIZTOS!

   
 • 53nyenye2012április25.22:28ÚjVálasz
  Idézet: nyenye
  hát én csak annyit szolnék hozzá, hogy NEM BIZTOS!
  ...

  bővíteném... tehát. nem biztos. ugyanis FB-n kering a hír, hogy 21:00 óra körül a mentőállomás környékén találtak egy 7 éves kislányt meztelenül feküdve az utcán... tehát akkor ugylátszik hogy több szatír/pedofil van ??? érdekes adolog... :// minden esetre sajnálom a dolgot és az ilyen embernek csak a legroszabat tudnám kívánni.. -.-

   
 • 54nyenye2012április25.22:38ÚjVálasz
  Idézet: nyenye
  bővíteném... tehát. nem biztos. ugyanis FB-n kering a hír, hogy 21:00 óra körül a mentőállomás környékén találtak egy 7 éves kislányt meztelenül feküdve az utcán...
  ...

  Figyelem! ma este 9 órakor egy 7 éves kislányt sokkos állapotba találtak meztelenül a mentőállomás környékén! kórházba van! egy szürke melegítős fehér cipős fickót láttak a helyszínről elmenekülni személy leirást szintén nem tudtak adni! a kislányt levetkőztette és megakarta erőszakoni! Óvatós legyen mindenki! nem vicc!! <<< erre gondoltam...

   
 • 55tanczos2012április25.22:54ÚjVálasz
  Idézet: nyenye
  Figyelem! ma este 9 órakor egy 7 éves kislányt sokkos állapotba találtak meztelenül a mentőállomás környékén! kórházba van!
  ...

  RÉMHÍR!

  Kedves Nyenye! A biztonság kedvéért beszéltünk a kórházzal és a mentőállomással is. Nem volt ilyen eset. (Ha lett volna, talán itt is benne lenne a cikkben. Azután, hogy végig beszámoltunk a nők elleni támadásokról és részletesen írtunk a gyerekek elleni erőszakról nem hihető, hogy el akarnánk hallgatni.)

  Mindenkit kérek, hogy ezt a sületlenséget a mentőállomásnál talált gyerekről ne terjessze. Mezei rémhír, csak a feszültség fenntartására jó. Hiányzik az valakinek?

   
 • 56leazonbi2012április25.23:00ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Miért,szerinted az a normális reakció,hogy véded ezt az állatot?
  ...

  Sokféle normális reakció van, az enyém is az volt.

   
 • 57johnnyfox2012április25.23:01ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  RÉMHÍR!

  Kedves Nyenye! A biztonság kedvéért beszéltünk a kórházzal és a mentőállomással is. Nem volt ilyen eset. (Ha lett volna, talán itt is benne lenne a cikkben.
  ...

  Nyilván valami kedves rokona próbált a csákónak félrevezetni a police-t, hogy nem jót kaptak el. Két gyerek azért csak nem téved...

   
 • 58nyenye2012április25.23:07ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  RÉMHÍR!

  Kedves Nyenye! A biztonság kedvéért beszéltünk a kórházzal és a mentőállomással is. Nem volt ilyen eset. (Ha lett volna, talán itt is benne lenne a cikkben.
  ...

  rendben csak énsem értettem a dolgot, de így már tiszta !!

   
 • 59tubi2012április26.00:02ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  RÉMHÍR!

  Kedves Nyenye! A biztonság kedvéért beszéltünk a kórházzal és a mentőállomással is. Nem volt ilyen eset. (Ha lett volna, talán itt is benne lenne a cikkben.
  ...

  Na tessék, pont erről beszéltem!
  Terjesztik az emberek a rémhíreket, kiherélnék akire illi valami fantomkép, közben még az is lehet, hogy akit most elkaptak ártatlan és más követte el.
  Majd a bíróság dolga, hogy megállapítsa mi történt, addig ne ítélkezzetek!
  Mondjuk nem tartóztatnak le általában valakit véletlenül, de bármi lehetett.

  Akik biztosan felelősök egyelőre azok a szülők szerintem, akik nem vigyáznak a gyerekeikre, elengedik őket felügyelet nélkül. Nem tudom, hogy tudnának most elszámolni a lelkiismeretükkel, ha megerőszakolta volna a lányokat a bűnöző.
  Ez nem gyerekjáték, bűnözők mindig voltak és lesznek, a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen a gyerekére. Rengeteg ilyen eset van, ami ki sem derül.

  Egyébként arra is gondoltam, hogy ha ez a fiú volt, akkor lehet, hogy őt is molesztálták a nevelőintézetben. Akkor viszont nem börtönre, hanem pszichiátriai gyógykezelésre lenne szüksége, személyiségzavaros lehet stb.
  Ezért sem kell itt rémhíreket terjeszteni, ítélkezni olyan emberek felett, akiket nem is ismertek és nem is tudjátok biztosan, hogy ki csinálta ezt a bűncselekményt.

   
 • 60mirigy2012április26.06:29ÚjVálasz

  Kedves nyugat.hu csinálók.
  Ezért lenne szükség arra, hogy mindig és következetesen hitelesek legyenek az újságírók. Az ilyen esetek okán. Tiszta szívből és őszintén kívánom nektek, hogy jusson el a portálotok - nincs már tőle messze - arra a szintre, amikor híreitek megkérdőjelezhetetlenek. Ugyanis ha ez így lenne, akkor az ilyen rémhír terjesztők semmire nem mennének.
  A másik felvetésem pedig az. Igenis szükség lenne arra a sértettek, és a potenciális sértettek érdekében, hogy legalább egy fantomkép felkerüljön ilyenkor, a nyilvánosság megismerhesse a hamiskártyásokat. Azt gondolom, ilyenkor erősebbnek kell lennie a társadalomra való veszélyességnek, mint a személyiségjogok tiszteletének. Ha mégis tévedés történt? Helyreigazítás és bocsánatkérés. Ez a "veszteség" még mindig kisebb, mint a bűncselekmény amit "elhárít".
  Még annyi. Az agresszív erőszakra buzdító hozzászólásokat erősebben moderálnám. Persze én úgysem számítok.
  Összességében az a véleményem: ebben az ügyben nagyon hasznos tevékenységet folytattatok! Gratulálok.

   
 • 61takand2012április26.07:06ÚjVálasz

  Hangzott el olyan felszólítás,hogy heréljük ki vagy hasonló?Az hangzott el több hozzászólásban is,hogy az illető hozzászóló mit tenne vele...De nem tette,nem tenné,csak a felháborodást fejezzük ki ilyen módon,a feszültséget vezetjük le.Tubira,elnézést,tutira biztos vagyok benne,hogy a geciláda megkapja azt amit érdemel.Nem konkrétan az Igazságszolgáltatás hivatalos formáira gondolok.A BÖRTÖNBEN A NEHÉZFIÚK SEM SZERETIK A GYERMEKMOLESZTÁLÓKAT,és úgy egyébként az erőszaktevőket.De ha valaki szerint a társadalmat kell megváltoztatni ahhoz hogy ne történjen ehhez hasonló rémtett,annak a dílerét lecsukatnám,őt pedig rehabra küldeném...Mert józanul ilyen utópiárólnem álmodik az ember.Kedves Tubi és Leazonbi!Olvassátok el a szemétládáról szóló életrajzi összefoglalót,a linket lentebb bemásoltam.A ti megközelítésetekben minden állami gondozottból bűnöző lenne.Talán jogos a köz részéről,hogy az ÁRTATLAN ÁLDOZATTOKKAL szimpatizál,nem egy ilyen rohadékkal.Bár nem vagyok benn biztos hogy ez a fasz a derkós rém,de belegondoltatok,ha a szegény anya olyan állapotba kerül hogy órákig,esetleg hosszabb ideig magatehetetlenül fekszik,mi lett volna a babájával?Ha szerintetek ennyire a társadalom a hibás,kezdjetek gyűjtésbe,hogy tudjatok "venni" ennek az állatnak egy sztárügyvédet,hiszen szerintetek megérdemli az új esélyt.MÉG HÁNYSZOR?

   
 • 62leazonbi2012április26.08:45ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Hangzott el olyan felszólítás,hogy heréljük ki vagy hasonló?Az hangzott el több hozzászólásban is,hogy az illető hozzászóló mit tenne vele...
  ...

  Amíg a megoldás is erőszakos (ld. utalásodat a nehézfiúkra), addig biztosan nem lesz előrelépés. Igenis foglalkozni kell azzal, hogy az elkövető hogyan süllyedt olyan mélyre, hogy gyerekeket megtámadjon. És azzal is, hogy hogyan illeszkedhet vissza a társadalomba 10 év múlva, ha kikerül a börtönből. Ha nem reménytelenül szociopata, akkor erre volna esély. De abban biztos vagyok, hogy nem az erőszak fogja megtanítani arra, hogyan éljen emberek között.

   
 • 63takand2012április26.09:13ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Amíg a megoldás is erőszakos (ld. utalásodat a nehézfiúkra), addig biztosan nem lesz előrelépés.
  ...

  " visszaesőnek számít, mivel Sopronban információink szerint már volt ügye a rendőrséggel, akkor is pedofíliával kapcsolatban."Örökre bezárnám.Remélem a három csapás alkalmazható az ő esetében.Hány gyermeket,nőt kell még tönkretennie,hogy a hozzád hasonló gondolkodásúak belássák,az ilyen nem való emberek közé,a "hivatalos" büntetés nem visszatartó erejű?

   
 • 64sziza2012április26.09:15ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Kedves nyugat.hu csinálók.
  Ezért lenne szükség arra, hogy mindig és következetesen hitelesek legyenek az újságírók. Az ilyen esetek okán.
  ...

  Engem a barátnőm hívott, hogy megvan a tettes, azonnal olvassam a Nyugaton! Amikor kiírták hogy már biztos akkor hihetetlenül megkönnyebbültem. A napokban már konkrétan féltem, ha a kocsival messzebb tudtam megállni akkor majdnem futva mentem a lépcsőházig. Amikor a két kislánnyal történt borzalmat olvastam az teljesen betett nekem mert addig nem is gondoltam rá hogy nem csak én vagyok veszélyben!

  Tudnotok kell hogy elváltam, egyedül nevelem kisfiamat és kislányomat. 3 és 6 évesek. Én szerintem belehalnék ha velük történne olyan mint a Szent Flóriánon a gyerekekkel. Nagyon sok erőt kívánok a kicsiknek és a szülőknek a kiheveréshez.

  Amikor olvastam hogy elkapták a pedofilt és ott volt a képe akkor elsírtam magam a monitor előtt. Így jött ki belőlem a feszültség. Olyan jó volt, megnyugodtam. Akik nem egyedüli szülők azok el sem tudják talán képzelni.

   
 • 65sziza2012április26.09:17ÚjVálasz

  Tegnap este már egy csomó rendőr járőrözött a környéken! Szeretném ha ez így maradna! Tisztelt Rendőrkapitány Úr! Maradjanak a rendőrök és lépjenek fel a randalírozókkal is!

   
 • 66takand2012április26.09:21ÚjVálasz

  Mikor lesz nyilvánosságra hozva a hivatalos álláspont?Mármint hogy ez volt-e a Derkón is az elkövető?

   
 • 67tanczos2012április26.09:28ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Mikor lesz nyilvánosságra hozva a hivatalos álláspont?Mármint hogy ez volt-e a Derkón is az elkövető?
  ...

  A tervek szerint ma délután lesz hivatalos közlemény az ügyben. De a cikkünkben foglaltakat egyelőre nem cáfolta meg senki.

   
 • 68tanczos2012április26.09:30ÚjVálasz
  Idézet: sziza
  Tegnap este már egy csomó rendőr járőrözött a környéken! Szeretném ha ez így maradna! Tisztelt Rendőrkapitány Úr! Maradjanak a rendőrök és lépjenek fel a randalírozókkal is!
  ...

  Azért ha lehet ne a randalírozókkal lépjenek fel, hanem a randalírozók ellen. :) (Bocsánat, magas labda volt!)

   
 • 69takand2012április26.09:32ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  A tervek szerint ma délután lesz hivatalos közlemény az ügyben. De a cikkünkben foglaltakat egyelőre nem cáfolta meg senki.
  ...

  Kösz!

   
 • 70bakucz2012április26.14:06ÚjVálasz

  A sitten megsimogatják egy kicsit az biztos

   
 • 71life2012április26.14:28ÚjVálasz
  Idézet: takand
  " visszaesőnek számít, mivel Sopronban információink szerint már volt ügye a rendőrséggel, akkor is pedofíliával kapcsolatban."Örökre bezárnám.Remélem a három csapás alkalmazható az ő esetében.
  ...

  Így van, ahogy írja!

  11 éves lányom van. Nem rettegésben akarom felnevelni hogy egy ilyen vadállat mikor támadja meg.
  Ennek az állatnak semmi keresnivalója idekint a társadalomban.

  Ha ne adj isten az én gyerekemmel tette volna ezt, az biztos hogy a párom nem rettenne vissza hogy önbíráskodásért börtönbe kerülne.... És a családom férfitagjai is ezt vallják.
  Na,a férfiak előtt legyen ilyen nagy vagány...
  De még én is nekimennék nő létemre.

  Ha az embernek a gyerekét bántják, akkor nem ismerek se istent se embert!

   
 • 72leazonbi2012április26.22:29ÚjVálasz
  Idézet: life
  Így van, ahogy írja!

  11 éves lányom van. Nem rettegésben akarom felnevelni hogy egy ilyen vadállat mikor támadja meg.
  Ennek az állatnak semmi keresnivalója idekint a társadalomban.
  ...

  Én úgy gondolom, hogy nem önbíráskodnék. Már csak azért sem, mert nagyon buta dolog lenne azért börtönbe kerülni.

  Ráadásul az önbíráskodás társadalomellenes cselekedet.

   
 • 73life2012április27.08:13ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Én úgy gondolom, hogy nem önbíráskodnék. Már csak azért sem, mert nagyon buta dolog lenne azért börtönbe kerülni.

  Ráadásul az önbíráskodás társadalomellenes cselekedet.
  ...

  Figyi!
  Te úgy gondolod ahogy akarod.
  De bizony ha valaki az ÉN gyerekemet bántaná, annak számolnia kell a súlyos következményekkel, mégha szerinted társadalomellenes is.
  Az biztos hogy mentő vinné el és nem biztos hogy túlélné az illető.
  Azt hiszed érdekelne akkor minket a férjemmel hogy börtön jár-e érte vagy mennyire ellenzi a társadalom??
  Gondolkozz már kicsit!
  Ráadásul a férjem egy "kétajtós szekrény" méretű pasi, keresztbe lenyelné ezt a nyikhaj kis senkiházit, és akkor finoman fogalmaztam. Simán bosszút állna a gyerekünket ért sérelem miatt.

  A legkevésbé sem érdekelne az az állat aki a gyerekemet bármilyen módon bántja. Egy utolsó féreg aki nem éremel szánakozást és kegyelmet.

  Szerinted férfiakkal szemben mennyire lenne nagy vagány??

  A gyerekek a legártatlanabbak, miért kellene belenyugodnom abba hogy bántotta valaki???? Vagy védtelen nőkre támadni??
  Ráadásul milyen jogon bánt bárkit is???
  Ezt ki tudnád nekem fejteni???

   
 • 74takand2012április27.09:39ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Én úgy gondolom, hogy nem önbíráskodnék. Már csak azért sem, mert nagyon buta dolog lenne azért börtönbe kerülni.

  Ráadásul az önbíráskodás társadalomellenes cselekedet.
  ...

  Vagy mazochista vagy,vagy szent,vagy ...,de ezt inkább nem írnám le ismét."Az önbíráskodás társadalomellenes"?Nőket,gyerekeket molesztálni,erőszakkal szexre kényszeríteni nem az?Törvényben írnám elő,hogy aki kétszer ilyent elkövet,azt kasztrálni kell.Jó adjunk EGY ESÉLYT az állatoknak!(Csak a te kedvedért,én elsőre levágnám neki,nem biztos hogy steril körülmények közt...)De kettőt,vagy még többet?Szerintem te is keress valakit a segít neked,mielőtt még erre az útra tévedsz.MERT A TE GONDOLKODÁSOD A TÁRSADALOMRA VESZÉLYES!Kérdezd meg az áldozatok és a hozzátartozóik véleményét,ha már egy csöppnyi emberi érzés nincs benned.Gyermekével lévő anyát,10 éves gyereket is megtámadott!Milyen lelki világod lehet neked,ha vele érzel együtt?Megálltál a legyek szárny kitépésénél,vagy már macskák lábát húzogatod?

   
 • 75leazonbi2012április27.10:08ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Én úgy gondolom, hogy nem önbíráskodnék. Már csak azért sem, mert nagyon buta dolog lenne azért börtönbe kerülni.

  Ráadásul az önbíráskodás társadalomellenes cselekedet.
  ...

  Szia!

  Egy szóval sem írtam, hogy bele kell nyugodni. Az igazságszolgáltatásra kell bízni, hogy büntessen. Az igazságszolgáltatás azért van, hogy ne legyen anarchia.

  Ha én magam torolnám meg a bűnt, amit a gyerekem ellen elkövettek és ezért börtönbe kerülnék, akkor éppen a saját gyerekemmel tolnék ki. Nem mondom, hogy nem lenne bennem indulat, de úgy gondolom, hogy mindenféle bosszúvágyamat le kellene győznöm.

   
 • 76leazonbi2012április27.10:14ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Vagy mazochista vagy,vagy szent,vagy ...,de ezt inkább nem írnám le ismét."Az önbíráskodás társadalomellenes"?Nőket,gyerekeket molesztálni,erőszakkal szexre kényszeríteni nem az?
  ...

  Attól, hogy nem siettem itt együttérezni a megtámadott nőkkel és gyerekekkel, attól az még úgy van. De bosszúért nem lihegek.

  Ha neked nem jött le a hozzászólásaimból, hogy mindenféle erőszakot ellenzek, arról én nem tehetek.

   
 • 77takand2012április27.10:23ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Szia!

  Egy szóval sem írtam, hogy bele kell nyugodni. Az igazságszolgáltatásra kell bízni, hogy büntessen. Az igazságszolgáltatás azért van, hogy ne legyen anarchia.
  ...

  Te eddig kómában voltál?Hasonló ügyért volt lesittelve.Használt neki?Tanult belőle?Meg kell várni míg sorozat erőszaktevőből sorozatgyilkos lesz?Hány esélyt kell neki még adni?ÉS AMI A LÉNYEG,A HOZZÁSZÓLÓK VELEM EGYÜTT CSAK SZÁJKARATÉZNAK,DE Ő ELKÖVETTE AZT AMIT!Az hogy egy impotens kis köcsög,a lányok asszonyok "szerencséje".Értem úgy,hogy nem történt meg az aktus.De hidd el,aki részese volt,az így is tragédiaként éli meg!

   
 • 78takand2012április27.10:26ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Te eddig kómában voltál?Hasonló ügyért volt lesittelve.Használt neki?Tanult belőle?Meg kell várni míg sorozat erőszaktevőből sorozatgyilkos lesz?Hány esélyt kell neki még adni?
  ...

  Ja és azt tudomásul kell venni,az erőszak erőszakot szül.Tudod,ő kezdte,azt pedig már bebizonyította hogy a hivatalos,törvényileg előírt büntetés szart sem ért az ő esetében.Ezért kell változtatni a Btk. idevágó tételein!

   
 • 79leazonbi2012április27.10:46ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Te eddig kómában voltál?Hasonló ügyért volt lesittelve.Használt neki?Tanult belőle?Meg kell várni míg sorozat erőszaktevőből sorozatgyilkos lesz?Hány esélyt kell neki még adni?
  ...

  Csak rövid ideig ült és nem tudom, részesült-e bármiféle rehabilitációban.

   
 • 80leazonbi2012április27.10:47ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Ja és azt tudomásul kell venni,az erőszak erőszakot szül.Tudod,ő kezdte,azt pedig már bebizonyította hogy a hivatalos,törvényileg előírt büntetés szart sem ért az ő esetében.
  ...

  Igen, az erőszak erőszakot szül. Nagy igazság és ezt szajkózom már napok óta.

   
 • 81life2012április27.10:50ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Szia!

  Egy szóval sem írtam, hogy bele kell nyugodni. Az igazságszolgáltatásra kell bízni, hogy büntessen. Az igazságszolgáltatás azért van, hogy ne legyen anarchia.
  ...

  Tudod, még szerencse hogy nem vagyunk egyformák.

  Valamiért az az érzésem hogy nincs gyereked. Így hát fogalmad sincs arról az érzésről mit jelenthet szülőnek lenni.
  Ha pedig van gyereked, akkor nagyon sajnálom hogy képtelen lennél megvédeni, mert csak tátott szájjal várnád a sült galambot, hiába szenvedne a gyereked.

  Elárulom hát: szülőnek lenni egy életen át tartó felelősség, aggodalom és feltétlen szerelem a gyereked iránt. Nekem ő az első és legfontosabb a világon. Soha senki nem bánthatja bűntetlenül. Mert nem hagyom!


  És tudod még valami: azzal hogy börtönbe kerül, nem kapja meg a méltó büntetését. Pár év múlva szabadul és ott fogja folytatni ahol abbahagyta.
  De ha az emberek összefognának és ellátnák a hozzá hasonló köcsögöknek a baját, de úgy istenesen, talán úgy is hogy a szerszámát többé ne tudja gyerekek előtt " pörgetni", akkor ez a kirekesztés és megvetés elrettentőbb lenne.

  Nézd csak meg: most "megtörten", megszeppenve elbújik bässzus egy papírlap mögé, mint egy ártatlan szüzecske. A férfiak közt már nem olyan nagylegény mint a gyerekek és nők előtt.

  Ja igen, és még valami: azt írod az önbíráskodás társadalom ellenes. De nőket, gyerekeket zaklatni, megerőszakolni, bántani az akkor mi?

  Teljesen nonszensz amiket írsz.
  Bár teljesen mindegy mit írsz, mert ebben a kérdésben soha nem fogunk egy álláspontra jutni.
  Igenis agyon kellene verni hogy mozdulni se tudjon.

   
 • 82leazonbi2012április27.11:01ÚjVálasz
  Idézet: life
  Tudod, még szerencse hogy nem vagyunk egyformák.

  Valamiért az az érzésem hogy nincs gyereked. Így hát fogalmad sincs arról az érzésről mit jelenthet szülőnek lenni.
  ...

  Tévedsz, van gyerekem. Sőt gyerekeim. Úgy gondolom, hogy meg tudom védeni őket, mint törvénytisztelő állampolgár. Ez csak tán nem baj?

  Teljesen nyilvánvaló, hogy nőket, gyerekeket zaklatni, megerőszakolni, bántani társadalomellenes. Bűn. Ebben szerintem mindenki egyetért, aki a társadalom tagjának érzi magát.

  Felhívtam a figyelmet arra, hogy az önbíráskodás is társadalomellenes. A törvény bünteti és nem véletlenül. Ez így volt és így marad, és talán nem nehéz belátni, hogy így jó. Úgyhogy talán mégsem akkora nonszensz, amit írok. Szerintem aki az önbíráskodás mellett kardoskodik, az inkább "nonszensz", mivel egy törvénytelen dolgot favorizál, amelyet a társadalom elvet.

   
 • 83life2012április27.12:53ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Tévedsz, van gyerekem. Sőt gyerekeim. Úgy gondolom, hogy meg tudom védeni őket, mint törvénytisztelő állampolgár. Ez csak tán nem baj?
  ...

  Oké.
  Akkor nonszensz az amit én írok. Legyen.
  Beletörődöm.

  Én csak azt tartom kissé furcsának, hogy itt papolsz a rehabilitációról stb-ről. De ha a saját gyereked kerülne hasonló helyzetbe, akkor is ilyen nyugodt tudnál maradni? És nem bosszúért kiáltani?
  Mert ha igen, akkor elég fura, elég laza kötelék köt a gyerekedhez.
  De oké. Elfogadom az álláspontodat.
  De te is fogadd el hogy nem vagyunk egyformák.Nem egyforma az ingerküszöbünk, a tűrőképességünk.
  Valaki meghúzza magát, valaki nem hagyja magát. Ennyi.

   
 • 84takand2012április27.13:12ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Tévedsz, van gyerekem. Sőt gyerekeim. Úgy gondolom, hogy meg tudom védeni őket, mint törvénytisztelő állampolgár. Ez csak tán nem baj?
  ...

  Van gyereked.Rendben.Soha ne éljen át hasonlót,de ha megtörténne vele(ismétlem,nem kívánom hogy így legyen!)hasonló szitu,akkor is ilyen megértő lennél?Nekem fiam van,ráadásul nem is arra élünk,de a keresztlányom azon a környéken lakik,ahol először lecsapott ez az állat.15 éves múlt,de tudjuk,a mai lányok fejlettebbek mint 30-40 éve,ráadásul még rá is játszanak.Ne tudd meg min mentünk keresztül a sógoromékkal,míg meg nem lett ez a baromállat.Kísértük,mentünk elé és izgultunk ha éppen senki nem ért rá.És ismét leírom,lassan,hogy megértsd,a jelenlegi szabályozás lószart nem ért el ennél a tetűnél.Ha a kasztrálás a megoldás arra,hogy ne legyen többé "éhes",akkor pontosan a társadalom és a saját érdekében is ezt kell tenni.Mert előbb-utóbb vagy ő öl,vagy őt ölik meg.

   
 • 85leazonbi2012április27.13:48ÚjVálasz
  Idézet: life
  Oké.
  Akkor nonszensz az amit én írok. Legyen.
  Beletörődöm.

  Én csak azt tartom kissé furcsának, hogy itt papolsz a rehabilitációról stb-ről.
  ...

  Nem igazán értem azt a logikát, hogy ha nem tombolna bennem a bosszúvágy, akkor laza kötelék fűz a gyerekemhez. Inkább úgy gondolom, hogy ha valami ilyen eset történne, akkor amit éreznék, az sokkal inkább a gyerekem iránti aggodalom lenne, mint az elkövető iránt érzett bosszúvágy.

   
 • 86leazonbi2012április27.13:52ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Van gyereked.Rendben.Soha ne éljen át hasonlót,de ha megtörténne vele(ismétlem,nem kívánom hogy így legyen!)hasonló szitu,akkor is ilyen megértő lennél?
  ...

  Nem tudom, mi lenne, ha úgy lenne, legfeljebb elképzeléseim vannak. Bennem is szoktak indulatok lenni, de uralkodom rajtuk. Most kifejthetem a véleményemet higgadtan.

  Egyébként miért használod velem ezt a hangnemet, hogy "lassan, hogy megértsd" és hasonlók? Én sem tettem így veled szemben.

   
 • 87takand2012április27.13:56ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Nem tudom, mi lenne, ha úgy lenne, legfeljebb elképzeléseim vannak. Bennem is szoktak indulatok lenni, de uralkodom rajtuk. Most kifejthetem a véleményemet higgadtan.
  ...

  Nem bántani akarlak,ha ez jött le bocs.Ráadásul már az indulatok is csillapodnak,ahogy telik az idő.Azért írtam így,mert az én értékrendemmel felfoghatatlan(úgy tűnik,sokan vagyunk itt ilyenek),hogy valaki aki életeket tesz tönkre,ugyanolyan elbírálás alá essen mint az áldozatai.

   
 • 88leazonbi2012április27.14:01ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Nem bántani akarlak,ha ez jött le bocs.Ráadásul már az indulatok is csillapodnak,ahogy telik az idő.
  ...

  Szerintem nem esik ugyanolyan elbírálás alá, hiszen senki sem vitatja, hogy az elkövetett bűneiért felelnie kell és le kell töltenie a rá kirótt büntetést.

   
 • 89takand2012április27.14:03ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Szerintem nem esik ugyanolyan elbírálás alá, hiszen senki sem vitatja, hogy az elkövetett bűneiért felelnie kell és le kell töltenie a rá kirótt büntetést.
  ...

  Te írtál olyasmit,hogy ő is áldozat.Nem konkrétan ezeket a szavakat használtad,de a hozzászólásaidból ez jött le...

   
 • 90takand2012április27.14:04ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Te írtál olyasmit,hogy ő is áldozat.Nem konkrétan ezeket a szavakat használtad,de a hozzászólásaidból ez jött le...
  ...

  Szerinted mi a megoldás?Mert hasonló cselekményért ült.Ha pedig beteg,mi a gyógymód?

   
 • 91leazonbi2012április27.14:04ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Van gyereked.Rendben.Soha ne éljen át hasonlót,de ha megtörténne vele(ismétlem,nem kívánom hogy így legyen!)hasonló szitu,akkor is ilyen megértő lennél?
  ...

  Az empátiagyakorlat visszafelé is működhet. Fel lehet tenni a kérdést, hogy mi lenne, ha az elkövető a rokonom lenne, vagy a gyerekkori jóbarátom. Akkor hogyan éreznék? Biztosan nem akarnék neki extra szenvedést a törvényes büntetésen túl.

   
 • 92takand2012április27.14:10ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Az empátiagyakorlat visszafelé is működhet. Fel lehet tenni a kérdést, hogy mi lenne, ha az elkövető a rokonom lenne, vagy a gyerekkori jóbarátom. Akkor hogyan éreznék?
  ...

  ÉRTÉKREND.Ennyi.Ha az apám tenne hasonlót,akár egy idegen gyerekkel,akkor is ez lenne a véleményem.Vágyok dolgokra,miket lehet,soha nem érek el törvényes úton,akkor azt gondolom,így jártam.De eszembe nem jutna sem anyagi,sem fizikai,sem lelki "kielégülést" szerezni törvénytelen úton.Főleg nem másoknak szenvedést okozva.

   
 • 93leazonbi2012április27.14:13ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Te írtál olyasmit,hogy ő is áldozat.Nem konkrétan ezeket a szavakat használtad,de a hozzászólásaidból ez jött le...
  ...

  Azt írták itt egy cikkben, hogy zűrös gyerek volt. Senki sem születik zűrös gyereknek. A szülei tették azzá, vagy a gyermekotthon, ahol nevelkedés helyett elzüllött. Ilyen értelemben lehet áldozatnak nevezni, hiszen sehol sem tanulhatta meg, hogy hogyan kell a társadalomban élni.

  Mindez nem jelenti azt, hogy ne kellene felelősségre vonni a tetteiért. Viszont ha ezen felül belerugunk, akkor csak azt tesszük vele, amit tettek vele gyerekkorában.

   
 • 94leazonbi2012április27.14:15ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Szerinted mi a megoldás?Mert hasonló cselekményért ült.Ha pedig beteg,mi a gyógymód?
  ...

  Nem tudom, de szerintem pszichológiai kezelésre biztosan szüksége lenne. Vagy inkább egy komplett rehabilitációra, amely pótolja azt, amit gyerekkorában nem kapott meg.

   
 • 95takand2012április27.14:15ÚjVálasz

  Szexuális bűncselekmény miatt volt büntetve.A büntetés elérte a célját?Valamin változtatni kell.

   
 • 96leazonbi2012április27.14:18ÚjVálasz
  Idézet: takand
  ÉRTÉKREND.Ennyi.Ha az apám tenne hasonlót,akár egy idegen gyerekkel,akkor is ez lenne a véleményem.Vágyok dolgokra,miket lehet,soha nem érek el törvényes úton,akkor azt gondolom,így jártam.
  ...

  Nekem is van értékrendem, abba pedig az önbíráskodás, kínzás, erőszak nem fér bele.

   
 • 97leazonbi2012április27.14:21ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Szexuális bűncselekmény miatt volt büntetve.A büntetés elérte a célját?Valamin változtatni kell.
  ...

  Igen, az egyik változás az, hogy most valószínűleg hosszabb és szigorúbb büntetésnek néz elébe. A másik változás az lehetne, ha valamilyen kezelésben/képzésben is részesülne.

  Nem tudom, hogyan juthatna el az elkövetőhöz, de figyelmébe ajánlanám a

  http://vansegitseg.hu/

  oldalt.

   
 • 98leazonbi2012április27.14:41ÚjVálasz
  Idézet: takand
  ÉRTÉKREND.Ennyi.Ha az apám tenne hasonlót,akár egy idegen gyerekkel,akkor is ez lenne a véleményem.Vágyok dolgokra,miket lehet,soha nem érek el törvényes úton,akkor azt gondolom,így jártam.
  ...

  Erről még az jutott eszembe: a gyerekek ösztönösen működnek és a szülők dolga, hogy civilizálják őket. Mi ugyebár megneveljük a gyerekeinket, megtanítjuk nekik, hogy ne vegyék el azt, ami a másé. Megtanítjuk őket, hogy tiszteljék a tulajdont. A gyerekotthonokban ezzel szemben sokszor az erő törvénye uralkodik. Akitől kisgyerekkorában sokszor elvették a játékot, egyéb vágyott dolgokat az erősebbek és mindez büntetlenül maradt, az hamar rájön, hogy ő is el tudja venni a gyengébbektől büntetlenül.

   
 • 99takand2012április27.15:46ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Erről még az jutott eszembe: a gyerekek ösztönösen működnek és a szülők dolga, hogy civilizálják őket. Mi ugyebár megneveljük a gyerekeinket, megtanítjuk nekik, hogy ne vegyék el azt, ami a másé.
  ...

  Így,kissé fellélegezve,picit lehiggadva,azt mondom,van igazság abban amit te írsz,de én akkor sem tudok vele együttérezni.Az én apám nem rossz ember,mégis nem egy alkalommal sikerült "kihúznom a gyufát",néha még tán maga sem tudta miért kevert le egy sallert.Őt is így "nevelte" az apja...5 éves a fiam,egyetlen egy alkalommal nem ütöttem meg.Mert kisebb,védtelenebb,ráadásul az én vérem.Nem azért nem kapott mert egy áldott jó gyerek,hanem azért,mert tudom,én sem az atyai pofonoknak köszönhetően lettem az aki.A lényeg,az ember saját döntése,hogy visszaveri azt az életnek,amit rá kirótt,tehát ugyanolyan állat lesz mint az őt bántók,vagy megpróbálja másként.Ez a kis köcsög miért nem azokon veri el a port,akik őt bántották?Akkor még talán megérteném.De egy gyermekével lévő anyát,egy 7 és 10 éves védtelen gyermeket,vagy egyáltalán bárkit is aki nem ártott neki ilyen szinten inzultálni?Erre én nem találok mentséget és nem is akarok...

   
 • 100takand2012április27.15:47ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Így,kissé fellélegezve,picit lehiggadva,azt mondom,van igazság abban amit te írsz,de én akkor sem tudok vele együttérezni.
  ...

  15 éves fiam.

   
 • 101life2012április27.15:51ÚjVálasz
  Idézet: leazonbi
  Erről még az jutott eszembe: a gyerekek ösztönösen működnek és a szülők dolga, hogy civilizálják őket. Mi ugyebár megneveljük a gyerekeinket, megtanítjuk nekik, hogy ne vegyék el azt, ami a másé.
  ...

  Ettől még senki nem fogja sajnálni...

  Akár nevelőintézetben nőtt fel akár nem.
  Az a tény, hogy bárki hol nevelkedik, még nem jogosítja fel hogy bűncselekményt kövessen el.
  Ha a te verziódból indulnánk ki, akkor ez alapján minden 2. nevelőotthonos gyerek bűnöző lenne, és a rossz gyerekkorára hivatkozva sajnálkozni kellene rajta.
  Hát nem!
  Nem 1 intézetisről tudok akik nagyon is értékes tagjai lettek a társadalomnak, hiába volt nehéz gyerekkoruk, mert őket is verték stb. mégsem váltak állatokká.

   
 • 102leazonbi2012április27.17:49ÚjVálasz
  Idézet: life
  Ettől még senki nem fogja sajnálni...

  Akár nevelőintézetben nőtt fel akár nem.
  Az a tény, hogy bárki hol nevelkedik, még nem jogosítja fel hogy bűncselekményt kövessen el.
  ...

  Valóban nem jogosítja fel, de hát nem is írt senki ilyet.

  Az nagyon sok mindentől függ, hogy egy intézetis gyerek mivé lesz. Pl. attól is, hogy lát-e maga előtt valami pozitív követendő példát, vagy éppen negatívat. Vagy attól is, hogy konkrétan milyen sérelmek érték. Stb.

   
 • 103homarie2012április27.18:27ÚjVálasz

  jézusom leazombi meg a többi szentelt mókus!!! "ha veletek történne, ha a te rokonod lenne az elkövető" mi a faszt sakkoztok ezeken? egy ember több, mit tíz embert tett tönkre, ha szabadul folytatja...miről beszéltek? izolálni!!!! nyilvánossá tenni a kilétét és emelni a kiróható büntetést és még a börtönben kezelni!!!!

   
 • 104takand2012április27.18:59ÚjVálasz
  Idézet: homarie
  jézusom leazombi meg a többi szentelt mókus!!! "ha veletek történne, ha a te rokonod lenne az elkövető" mi a faszt sakkoztok ezeken? egy ember több, mit tíz embert tett tönkre...
  ...

  Szerintem ha ez tényleg "betegség", a szike a megoldás...

   
 • 105homarie2012április27.19:30ÚjVálasz
  Idézet: takand
  Szerintem ha ez tényleg "betegség", a szike a megoldás...
  ...

  sajna nem ezen múlik..a kasztrálás az erőszakos bűnözőket nem állítja meg. emiatt sok országban már nem módszer. ezért nem fér mondjuk az sem a fejembe, hogyan lehet valaki pedofil és nőket erőszakoló egyszerre. ezt magyarázza meg nekem valaki " mintha 2 évew gyerek lennék" !valami itt nem kóser srácok!

   
 • 106leazonbi2012április27.19:37ÚjVálasz
  Idézet: homarie
  sajna nem ezen múlik..a kasztrálás az erőszakos bűnözőket nem állítja meg. emiatt sok országban már nem módszer.
  ...

  Úgy lehet pedofil és nőket erőszakoló egyszerre, hogy valójában nem vonzódik a gyerekekhez (azaz igazából nem is pedofil), hanem a hatalmát éli ki azokon, akiken tudja. Azaz a nőkön és a gyerekeken.

   
 • 107homarie2012április27.19:54ÚjVálasz
  Idézet: life
  Tudod, még szerencse hogy nem vagyunk egyformák.

  Valamiért az az érzésem hogy nincs gyereked. Így hát fogalmad sincs arról az érzésről mit jelenthet szülőnek lenni.
  ...

  leazombi egy barom idejön szenteskedni egy ilyen állatért teljesen igazaad van, de neki mondhatod........

   
 • 108leazonbi2012április27.21:29ÚjVálasz
  Idézet: homarie
  leazombi egy barom idejön szenteskedni egy ilyen állatért teljesen igazaad van, de neki mondhatod........
  ...

  Akkor gondolom ez itt a beszélgetés vége.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés