A szatír jobban jár, ha a rendőrök kapják el 

Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.
 
 

Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Már biztos: Elkapták a kislányokkal fajtalankodó pedofilt

Sok szombathelyi lélegezhet fel: M.B. összetörve vette tudomásul, hogy áldozatai felismerték a szombathelyi szembesítésen. Visszaeső, már Sopronban is volt ügye.

Figyelem! Cikkünkben részletek olvashatók egy napokban gyermekek ellen elkövetett súlyos bűncselekménnyel kapcsolatban. Az írásban a nemiséggel kapcsolatos kifejezések is szerepelnek. Akit ez bánt, sért, kérjük ne folytassa az olvasást!

Elkapták a pedofilt - ő a derkovitsi rém is?

A Szent Flórián körúton lakó kislányok egyértelműen felismerték az őket megerőszakolni próbáló férfit. A nagyobbik lány még azt is kiszúrta, hogy a férfin ugyanaz a cipő volt, mint a támadáskor. A 21 éves M.B. összetörten, meggyötörve ült a rendőrségen. A lányok édesapja a nyugat.hu-nak elmondta: óriási megkönnyebbülést érez most, bár a kislányaival történt szörnyűséget ez nem feledtetheti. Ő is úgy érzi, nagyon sok szombathelyi lélegezhet fel. Úgy néz ki, ő a Derkovits városrészen támadásokat végrehajtó férfi is.

Úgy tudjuk, a férfit nemrégiben szabadították Szombathelyen, az eredeti lakhelyére azonban nem ment vissza. Ezzel kapcsolatban a Derkovits városrész önkormányzati képviselője, dr. Czeglédy Csaba kifejtette, hogy ha ez igaz, akkor módosítani kell a vonatkozó jogszabályokat, miszerint az elítéltek szabadítására azok eredeti lakhelyéhez legközelebb eső BV-intézetben kerüljön sor, mivel a jelenlegi szabályozás alapján a büntetésüket letöltött rabokat ott bocsátják el az intézetből, ahol a büntetésüket letöltötték. Ez pedig - a jelek szerint is - ront az adott település - ez esetben Szombathely - közbiztonságán. A képviselő a rendőrök munkáját a fórumokon olvasott elítélő nyilatkozatokkal szemben másképp látja.

Mint azt telefonon elmondta, ő azt látta, hogy amellett, hogy a közvéleménnyel és a sajtóval kevés információt osztottak meg a rendőrök (konkrétan semmit - tesszük hozzá csendesen), a háttérben kőkemény munka folyt, aminek most meglett az eredménye. Megköszönte azoknak az önkénteseknek a segítségét is, akik szabadidejük feláldozásával segítették a rendőrség munkáját.

A most ismételten elkapott férfi információink alapján alsó hangon 8-10 év börtönbüntetésre számíthat. A bűnöző gyermekkoráról szóló írásunk itt olvasható.

Korábban írtuk:

Meg nem erősített információink szerint a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akinek köze lehetett az elmúlt napokban Szombathelyen történt támadásokhoz. Úgy tudjuk, zajlanak a szembesítések. A nyugat.hu információja szerint a Szent Flórián körúti pedofil támadót kapták el, aki lapunk információja szerint nem szombathelyi. A somogyi születésű férfi nevelőintézetben nevelkedett és visszaesőnek számít, mivel Sopronban információink szerint már volt ügye a rendőrséggel, akkor is pedofíliával kapcsolatban. A rendőrség nem kommentálta értesülésünket, aminek az elmúlt napokban az volt az oka, hogy nem szeretnének muníciót adni az elkövetőnek. Úgy tudtuk, a Derkovits lakótelepen nőket megverő férfi nem azonos a kislányokat megtámadó pedofillal, azonban elképzelhető, hogy mégis egy és ugyanaz a férfi áll a támadások mögött. A Derkovits lakótelep önkormányzati képviselője Facebook oldalán szintén megosztotta információit. "Úgy néz ki, megvan a derkovitsi is. Most hallgatják ki tudtommal. 21 éves, szőke, szőkésbarna hajú, volt nevelőintézetis" - írta dr. Czeglédy Csaba. Később részletekkel jelentkezünk.

A gyerekek elleni támadásról közölt anyagunk:

Április 23-án délután a játszótérre indult egy testvérpár Szombathelyen. A nagyobbik, bátrabb, közvetlenebb,örökmozgó lány 10, visszahúzódó kishúga 7 éves. Örültek az önállóságnak, karjukon kis óra mutatta az időt. Tudták, fél órájuk van játszani. 18 órakor engedte le őket édesanyjuk a játszótérre, amire jól rálátott a négyemeletes sorház erkélyéről. A gyerekeknek egy garázssori úton kellett csak átmenniük. Kettesben játszottak a játszótéren, a közeli focipályán pár fiatal rúgta a bőrt. Az anya közben mosott, de amikor tehette kisandított a gyerekekre, akik pontosan a kiszabott időben hazaindultak.

-„Tudom, mennyi időbe telik feljönniük a lépcsőn. Észre kellett volna vennem, hogy már fel kellett volna érniük” – marcangolta magát az édesanya, akit sokként értek a történtek. - „A kisebb lányom érkezett futva, lihegve és azt mondta, hogy a testvérének lent egy „mutogatós bácsi mutogatja a tökét”. Egy pillanat alatt az egekben volt a vérnyomásom és száguldottam lefelé a lépcsőn. A nagyobbik lányom szerencsére szembe jött velem. Visszarohantam telefonért, a kisebbik lányom közben sírógörcsöt kapott. Nem gondolkodtam, rohantam le a gyerekekkel, hogy mutassák meg, ki volt az. Később vettem észre, hogy a kisebbiken cipő sem volt. Közben próbáltam hívni a rendőrséget.”

Az anya már nyugodtan tud beszélni a másfél nappal ezelőtt történtekről, de hozzátette, biztosan rosszul lenne, ha visszahallgatná a rendőrségi hívását. A szívritmuszavarral küzdő nő önkívületi állapotban tett bejelentést. (Tegyük hozzá: szívprobléma nélküli szülőt sem tudunk elképzelni, amint ilyen esetben nyugodtan telefonál.)

Elővette

Az eset részleteit a gyerekek elbeszéléséből rakták össze a szülők. A két kislány 18.30-kor, édesanyjukkal megbeszélt időben indult haza. A nagyobbik lány nyitotta a lépcsőház hátsó ajtaját és maga elé engedte kishúgát. Amikor utánalépett volna, akkor a garázsok előtt sietve érkezett egy fiatal férfi és ő is bement a lépcsőházba, mielőtt az ajtó bezáródott volna. A pincefolyosón a két lány elé állt és egy beugró részbe tolta őket. A férfi elvette a kulcsot a nagyobbik lánytól, majd szétszabva a földre dobta. A nagyobbik lány rémülten látta kedvenc macis kulcstartóját a földön és lehajolt, hogy felszedje. A férfi meglökte, a kislány pedig a földre esett. A támadó elővette a péniszét és „megpörgette” a gyerekek előtt. „Láttatok már ilyet? Megmutatjátok a puncitokat?” - kérdezte a rémült kislányokat.

„Dehogyis!” - tiltakoztak a gyerekek, mire a férfi molesztálni kezdte a nagyobb lányt és azt akarta, hogy a kisebbik fogja meg a péniszét. A kisebbik lány ekkor „szólok az apukámnak!” felkiáltással elrohant támadója mellett , a földön fekvő lány pedig egy nagy rúgást mért a férfire. („A nagyobbik lányom mindig inkább fiúkkal szeretett játszani, a támadás után azt mondta, hogy a fiúk verekedésénél látta, mit kell csinálni, ha valaki bajban van. Végre valami, aminek örültünk, hogy elleste a fiúktól” – mosolygott kesernyésen az édesanya.)

Megijedt és elmenekült

A szatír vélhetően megzavarodott, még megpróbálta megerőszakolni az ott maradt lányt, de nem járt sikerrel, így feladta a dulakodást és menekülőre fogta. A két kislány elismerésre méltóan menekült meg szorult helyzetükből. A rendőrség lefoglalta a nagyobbik lány összes ruháját, közte a véres alsóneműt is. Beszéltünk az édesapával is, aki éppen kórházban volt lánya mellett. A vizsgálatok megállapították, hogy a vér nem úgy került az alsóneműre, ahogy először gondolták, hanem egy felületi sérülés miatt, ám ezt sem kézzel okozta a támadó. A kislány maradandó fizikai sérülés nélkül úszta meg a támadást. Szüleivel együtt pszichológushoz mennek a közeljövőben, aki segít feldolgozni a családot ért traumát.

-„Tegnap bementem az iskolába és elmondtam a tanító néninek, mi történt. Láttam rajta, hogy majdnem elsírta magát. A többi tanárt is sokkolta az eset” – mondta az édesanya. - „Vicces, hogy az eset után éppen a nagyobbik lányom vigasztalt, hogy „Anya, ne sírjál!”. És tényleg, keménynek kell maradnunk a gyerekek előtt. Ez már megtörtént, nem tudunk változtatni rajta. Este a kisebbik lányommal aludtam. A nagyobbikat bent fogták a kórházban. Nagyon jó volt látni, hogy nem áldozatként kezelték, nem sajnálgatták, de minden törődést megkapott. A férjemet is nagyon megviselte az eset, de nem mutatja. Megbeszéltük, hogy ha szembetalálja magát a tettessel akkor sem tesz semmi meggondolatlanságot, a családunkra tekintettel. De őszinte leszek, ha találkoznék azzal, aki ezt tette a lányommal, akkor nem biztos, hogy tudnék józanul gondolkodni...”

Nem azonosak az elkövetők?

A nyugat.hu számolt be Szombathelyen a Derkovits városrészen történt támadásokról, nem sokkal az esetek után. Ott szőke, 175 centiméter magas férfit keresnek a rendőrök. Úgy tudjuk, a Szent Flórián körúton egy alacsonyabb, körbenyírt tarkójú, tüskés és sötét hajú 17-20 év közötti fiatalt keresnek, így elképzelhető, hogy a Szent Flórián körúti támadás és a Derkovits városrészi támadás nem egy ember számlájára írható. A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel.

Romló hangulat a Derkovitson

Kedden délelőtt tettünk egy nagy kört a Derkovits városrészen és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy rossz a közhangulat. Sok olyan véleménnyel találkoztunk, ami alapján a szatírnak megváltás lenne, ha feladná magát a rendőrségen és kérné a kényszergyógykezelését. Az egyik boltban két eladó hölgy elmondta, gondolkodnak gázpisztoly beszerzésén, mert már félve mennek haza és amikor egyedül vannak a boltban gyanakodva nézik a betérőket.

A Facebook-on a harmadik támadásról szóló cikkünk után szervezkedés kezdődött. A cél, hogy az emberek figyeljenek a környezetükre (ezt kértük mi is korábbi cikkünkben) és önbíráskodás nélküli sétákat szerveznek a veszélyeztetett környékeken. A részletek megtalálhatók a „Vigyázunk Rád Szombathely” oldalon. Itt is megragadnánk az alkalmat, hogy jelezzük: a „Tetszik” gomb megnyomása önmagában nem segítség és nem megoldás!

Tanácsaink

A SZEM (Szomszédok Egymásért) mozgalomhoz hasonlóan nyitott szemeket és füleket kérünk a szombathelyeiktől. Az elmúlt hónap eseményei bebizonyították, hogy a szatír(-ok) a gyengébb ellenállás felé mozdul(-nak) és a tiltakozás is megfutamítja őket. Javasoljuk férfi olvasóinknak, hogy nyugodtan kérdezzenek rá a lépcsőházban látszólag céltalanul várakozó ismeretlenre, segíthetnek-e neki valamiben? Ha rosszban sántikál, akkor már ez is elég lehet ahhoz, hogy odébb álljon. (A főbb jellegzetességeit, ismertetőjegyeit jegyezzék meg!) A nők hangosan kiáltsanak segítségért, tenyereljenek rá a csengőkre és ne induljanak egymagukban esetleges támadójuk után. A rendőrség hívószáma: 107. Támadás után azonnal szólhatnak a környéken tartózkodó férfiaknak. Nagyon fontos! Senki ne önbíráskodjon, mivel azzal magát sodorja kellemetlen helyzetbe. Ne üssék meg, ne bántalmazzák és ne csonkítsák meg az elkapott támadót! (A városrészen járva sűrűn hallottuk a kiherélés szót.)

A szombathelyieknek közös érdekük, hogy az elmúlt hetek támadói rács mögé kerüljenek. Két helyről is hallottunk egy pletykát és reméljük, hogy nem igaz. Eszerint a tizenévesek körében divat minél extrémebb tetteket végrehajtani, amikkel eldicsekednek a „bandában”, ezzel ún. skalpot szerezve. Az eseteket rendszerint mobiltelefonnal rögzítik, ez szolgál bizonyítékul.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés