A szombathelyi stadion kommunikációs cége szerint minden rendben van a szerződésmódosítással

Gyakorlatilag megismételték a városvezetés állításait.
 
 

A szombathelyi stadion kommunikációs cége szerint minden rendben van a szerződésmódosítással

Gyakorlatilag megismételték a városvezetés állításait.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A szombathelyi stadion kommunikációs cége szerint minden rendben van a szerződésmódosítással

Gyakorlatilag megismételték a városvezetés állításait.

Múlt heti cikkünk után közlemény érkezett a szombathelyi stadionépítés szerződésmódosításának ügyében. A közleményt nem a városháza és nem a stadionépítő cég adta ki, hanem a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. adta ki. Ez a cég intézi a stadion kommunikációs- és marketingfeladatait, szerződésük 2016. május 2-től húsz hónapra szól, összesen nettó 17,5 millió forintért.

Sajtóközlemény – Jogszerűek a döntések a szombathelyi sportkomplexum beruházás kapcsán

A sajtóban továbbra is megjelenő hazugságok ellenére ismét meg kell erősítenünk, hogy minden rendben a szombathelyi sportkomplexum beruházás körül.

A szombathelyi sportkomplexum beruházást végző társaság működésére irányadó gazdasági társaságok működését szabályozó 2013. évi V. törvény szerint főszabályként minden olyan döntés meghozatala az ügyvezető feladata és egyben kötelezettsége is, amely jogszabály, a létesítő okirat, illetve egyedi alapítói döntés alapján nem tartozik más szerv kompetenciájába.

A tulajdonosi joggyakorló önkormányzat közgyűlése kijelölte azon ügyeket, melyeket a saját döntési kompetenciájában kíván tartani a sportkomplexum beruházás kapcsán, ezek:

a kiviteli tervek alapjául szolgáló építési engedélyezési tervdokumentáció: a közgyűlés a 290/2015. (VII. 16.) Kgy. számú határozattal fogadta el;

a generál kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési kiírás tervezete: a közgyűlés a 356/2015. (IX.16.) Kgy. számú határozattal fogadta el;

az üzemeltetési tanulmány elfogadása: 391/2016.(Xll.15.) Kgy. számú határozattal fogadta el.

Továbbá a társaság hatályos alapító okirata (elfogadva a 609/2013. (XII.12.) Kgy. sz. határozattal) taxatíve kijelöli azon kérdéseket, amelyek eldöntése alapítói hatáskörbe tartozik, ezek között a szerződés módosítással kapcsolatos döntések meghozatala nem szerepel.

Ezzel egyezően a társaság 370/2015. (XII.7.) GVB határozattal elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatának 3.1.1 pontja az alábbi rendelkezéseket tartalmazza:

3.1.1. Az ügyvezető az alábbi feladatokat látja el:

a szerződések megkötése, kötelezettségvállalásokkal kapcsolatos jognyilatkozat megtétele,

a Társaság működése során a beruházás megvalósításához szükségessé váló közbeszerzési és hatósági eljárásokban való közreműködés,

a közbeszerzési eljárást lezáró döntések meghozatala.

Fentieket figyelembe véve a szombathelyi sportkomplexum beruházáshoz kapcsolódó, kivitelezési és tervezési szerződés megkötése és módosítása is egyértelműen az ügyvezető hatáskörébe tartozik!

A kivitelezési szerződés módosítás jogszerűen többlet műszaki tartalom megvalósítására történt meg a támogatási szerződéssel egyezően, melynek megvalósításának többlet időigénye van 49 nap. Ez a beruházás kapcsán olyan többlet műszaki tartalom megvalósítását jelenti, ami korszerű, a kor igényeinek megfeleltethető, elvárt minőségű infrastruktúra-elemek, felszerelések, berendezések beszerzésére, bérlői területek, illetve konyhatechnológia kiépítésére irányul, figyelembe véve a sportkomplexum hasznosítását és minél gazdaságosabb üzemeltethetőségét.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés