Látványos majomparádé

A Majmok Bolygója - Háború sokat ígér, keveset ad. Bár a világon szinte mindenki odáig volt tőle, azért nem egy hibátlan darab.
 
 

Látványos majomparádé

A Majmok Bolygója - Háború sokat ígér, keveset ad. Bár a világon szinte mindenki odáig volt tőle, azért nem egy hibátlan darab.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Látványos majomparádé

A Majmok Bolygója - Háború sokat ígér, keveset ad. Bár a világon szinte mindenki odáig volt tőle, azért nem egy hibátlan darab.

Hat évvel ezelőtt indította el a FOX a Majmok bolygója előzmény-trilógiát. Az ötlet az volt, hogy megmutassák, hogyan jutottunk el az 1968-as klasszikus történetig. Vagyis, hogy miként lett a majom a Föld uralkodó faja, és miként lettek az emberek az állatokkal egy szintű lények.

A 2011-es Majmok egy szinte, a semmiből előtörő kiváló film. A nézőket még az sem zavarta, hogy egy CGI majom jellemfejlődését nézték végig, a technikai bravúroknak köszönhetően Ceasar szinte a megszólalásig hasonlított egy élő, húsvér majomra. Bár a trilógiát előre belengették, azért a folytatásokat nagyon is függővé tették attól, hogy mekkora siker lesz a nyitó darab. Az lett, így jöhetett a második rész.

Egy szintén látványos filmet kaptunk, királydrámát, majmokkal. A Forradalom már nem volt annyira markáns film, mint az első. Egy valamiben mégis felülmúlta elődjét. Technikai megoldásainak köszönhetően itt már az sem zavart, hogy a film túlnyomó részében CGI majmok beszélgettek egymással, léptek egymással interakcióba.

A film tette a dolgát, amit az előre tervezett második részeknek szokás. Szépen megágyazott a harmadik epizódnak, ahol azt reméltük, hogy már mindenféle előzetes szájbarágás nélkül lehet majd nézni a nagy háborút az emberek és a majmok között. Aminek a végén aztán majd felrobban az az atombomba, ami végleg eltörli az embereket a Földről, már legalábbis, ami az értelmesebb példányokat illeti.

De nem ez történt.

A háború igazán csak nevében háború, vagy mindössze a film nyitójelenetééig. Utána pedig leginkább egy Második Világháborús üldöztetés sztorira hajaz, amiben a faji alapon kirobbant háború minden mocskát bemutatják. Vietnam-feelinggel, koncentrációs tábor hangulattal. A döbbenetes az az egészben, hogy amíg az 1968-as klasszikusban a majmokat a pokolba kívántuk és ökölbe szorított kézzel szurkoltunk Charlton Hestonnak, addig most ugyanígy teszünk csak éppen egy csapat majomnak drukkolva.

A Majmok bolygója - Háború egy látványos és ötletes film. Ám annyi benne a logikai buktató, mint majom ketrecben az üres banánhéj. Ezek mellett pedig a legnagyobb jó szándékkal sem tudok elmenni szó nélkül.

Technikai és létszámfölény van az embereknél, de a majmokat így sem tudják legyőzni. A majmok ugyan elindulnak új hazájukba Délre, de a teljesen másik irányba, vagyis Északra induló emberek mégis elkapják őket. A táborban feszes katonai rend van, de egy kislány mégis észrevétlenül és lazán sétál be. Aztán a több száz majom észrevétlenül lép le, mindössze egyetlen ember veszi észre, hogy leléptek, pedig folyamatosan járőröznek és figyelik a katonák a tábort.

Aztán ott van a Nova és Kornéliusz karakterek kérdése. Ha ezek a karakterek ugyanazok, akik a régi filmben is szerepelnek, akkor hogyan válnak azzá, ami? Novát az erdőben fogják el a klasszikus darabban, most a majmok találnak rá és nevelik őt. Kornéliusz egy tudós csimpánz a '68-as filmben, most beszélni sem tud. Vagy csak kikacsintás az egész? Akkor meg minek összezavarni a nézőt?

Ha ezektől eltekintünk és elfogadjuk minden azért olyan mert csak, akkor azért egy élvezhető darabot kapunk. A karakterek emlékezetesek, a sztorivezetés döccenőmentes, a majmok eszméletlen jól néznek ki és úgy nagyjából egy percig sem unatkoztam a film alatt. Még az olyan kikacsintásokat is bírtam, mint, amikor a majmok megérkeztek új hazájukba és Ceasar meg Maurice pont ugyanolyan égbolt előtt pont ugyanúgy ültek egymás mellé, mint első találkozásukkor a majomotthon festett hátterénél. Összességében tehát a filmben sokkal több volt a kellemes élmény, mint a buktató, bár közel sem tökéletes, ám így is minőségi szórakozás és méltó lezárás egy franchisenak, valamint érdemes előzmény a legendának.

Értékelés: 8/10.

Akinek ajánlom: Naná, hogy azoknak akik az első két részt is izgatottan várták és nézték meg. Most jöhet a záró darab.

Akinek nem ajánlom: Pacifistáknak tuti nem. Ők nézék meg szépen a majmokat a veszprémi állatkertben.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés