Hotel Bassiana 

Leteszteltük a sárvári Hotel Bassiánát, imádtuk a grillezett lazacát és Rákóczi túrósát

Mire garancia egy szállodában, ha „négycsillagos”? A klíma, a minibár, az LCD-tv persze alap, a kihívás ezen felül van, nézzék, mi mindent fotóztunk!
 
 

Leteszteltük a sárvári Hotel Bassiánát, imádtuk a grillezett lazacát és Rákóczi túrósát

Mire garancia egy szállodában, ha „négycsillagos”? A klíma, a minibár, az LCD-tv persze alap, a kihívás ezen felül van, nézzék, mi mindent fotóztunk!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Leteszteltük a sárvári Hotel Bassiánát, imádtuk a grillezett lazacát és Rákóczi túrósát

Mire garancia egy szállodában, ha „négycsillagos”? A klíma, a minibár, az LCD-tv persze alap, a kihívás ezen felül van, nézzék, mi mindent fotóztunk!

Ízléses és fiatalos, élvezzük szellős és modern belső tereit - ezek az első benyomásaink, amik ebben a családias hangulatú szállodában, a Hotel Bassianában érnek. Sárvár belvárosában járunk, a főút mellett, mégis zöldövezeti környezetben érezzük magunkat, mindjárt soroljuk miért. Alap a négycsillagos minőség, amit nemcsak odabiggyesztettek a hotel nevéhez, hanem rendszeresen részt is vesznek a kötelező minősítésen.

Szemben a Nádasdy vár, a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő mindössze 700 m-re, de a hotel parádés adottsága mégsem ez

Hanem az, hogy privát, úszómedencés kertjéből egy ösvény a szomszédos 9,2 hektáros Arborétumba vezet. Egyszóval a Hotel Bassiana azon ritka szállodák közé tartozik, amelynek vendégei az egykori bajor királyi kertben pihenhetnek, a hotelből szabad az átjárás, nagyokat sétálhatnak, és etethetik a vadkacsákat.

A szobák, ezt egy négycsillagos szállodánál mondani sem kell, egytől egyig klimatizáltak, LCD tévével, internet hozzáférési lehetőséggel ellátottak. A szálloda neve mögé illesztett négy csillag komoly minőségi garanciát jelent. Attól elkezdve, hogy milyen a cipőkanál, hány különböző típusú vállfa van a szobai beépített szekrényben, mekkora a pakolófelület a fürdőszobában, még a matracvastagságot, a párnák számát is külön, közös európai rendszerrel szabályozták le.

A 27 szobás szállodában a minőség a régi és az új szárny szobái között azonos, mind tágasak, ízléses belsőépítészeti megoldásokkal találkozunk, jó felszereltek a fürdőszobák, de a két szárnyban nagyon más a stílus. Az új részleg szobáiban szellősebb és modernebb, a régebbi lakrész, tömörfa bútoraival konzervatívabb hatást kelt.

A pár éve kialakított új szárnyukban egyébként egy 90 fős napfényes, légkondicionált, nagy különteremmel is várnak.

Kihagyhatatlan a wellness részlegük, bár közel a gyógyfürdő, sokan elidőznek itt is

Amit helyben kínálnak: jakuzzi, Kneipp taposó, finn és infra szauna, külön dézsa zuhannyal. Fitness termet is berendeztek, kardió gépekkel, de ha úgy tartja kedvünk, masszázsra is bejelentkezhetünk.

Extra élmény lehet, főleg kánikulában, az egyedülálló hidegterápiás (krioterápiás) kamrájuk, lent a fitnessrészlegben. Elég a látvány is, már beleborzongunk! A -120 Celsius foktól induló kezelésekkel csökkenthetők az ízületi fájdalmak, a hidegterápia javítja a közérzetet, fokozza a teljesítményt, megújítja a bőrt, bónuszként pedig szinte észrevétlenül fogyaszt. Hozzászokni, mesélik a szállodában, nem lehet, a kezelés maximum 3,5 percig tart, de kiváló közérzetet eredményez, bőrünk kap egy sokkot, hihetetlen pozitív folyamatokat indít be a szervezetünkben.

Nagy összehasonlításunk nincs, milyen Sárváron az éttermi ellátás, de amit itt délidőben feltálaltak, az nagyon rendben volt

A szellős, nem túl meleg teraszon először egy nagy adag tejhabos hosszúkávéval ráztuk fel magunkat. Átlapozva aztán az étlapot, Szombathely viszonylatában középárasnak neveznénk a helyet.

Maga az étterem 75 fő befogadására alkalmas, az étlap változatos. Amit most kínálnak: levesek, szárnyas-, vad-, hal-, marhahúsból és mangalicából készült fogások. Az étlapon jól látható módon, minden egyes fogásnál feltüntetik az allergén anyagokat.

Tárkonyos vadragu levessel indítunk, ízletes, citromos, kánikulára való. Nem kell csalódnunk a fűszeres lazacfilében, két szelet jár egy fogáshoz, parmezános almás-körtés salátával hozzák ki. Jó párosítás, a körte ízvilága remekül illik a parmezánhoz, érdemes kipróbálni!

Messze jól teljesített a konyha, a desszertet alig bírjuk megkóstolni, annyira nem marad hely, de a pohárkrémként tálalt Rákóczi túrósnak nem tudtunk ellenállni. Vigyázat, a látvány nem adja vissza a habos krém finomságát!

Hotel Bassiana, Sárvár Várkerület 29-2.

Tel.: +36 95/521-300
Fax: +36 95/323-800
E-mail: info@bassiana.hu
http://www.bassiana.hu/

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés