A londoni buszokat hamarosan kávé fogja hajtani

 
 

A londoni buszokat hamarosan kávé fogja hajtani

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A londoni buszokat hamarosan kávé fogja hajtani

És most nem korán köszöntött be áprilisnak elsejéje, ez itt tényleg a küszöbön ácsorgó jövő.

Az angol főváros ikonikus piros emeletes buszai, a doubledeckerek közül ugyanis hamarosan több is átáll a hagyományosról bioüzemanyagra, amit részben, most tessék figyelni: kávézaccból állítanak elő. „Nagyon magas az olajtartalma, bő húsz százalék, szóval nagyszerű alapanyag” - mondta Arthur Kay, az ötletgazda Bio-bean cég vezetője a BBC-nek egy telefoninterjúban.

A Bio-bean ráadásul olyan nagy kávézókkal kötött szerződést, mint a Costa Coffee vagy a Caffe Nero, hogy felhasználhassák a zaccukat. Egyébként csak a szigetországban évi 500 ezer tonna zacc jön ki a kávégépekből, szóval tényleg van mit a tejbe aprítani. Vagyis a belsőégésű motorokba.

A londoni BKV már eddig is odafigyelt a környezetre

Például étolajat és húsfeldolgozásból származó faggyút is alkalmaznak már egy ideje a buszok futtatásához, szóval nem ismeretlen számukra a biodízel. A kávés cég szerint egyébként csak két és félmillió csésze kávé elfogyasztása kell ahhoz, hogy egy buszt egy évig elláthassanak üzemanyaggal.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés