Magyar bűnbanda dúlt Ausztriában

A 11 fős sümegi csapat többsége a börtönben ismerte meg egymást. Ausztriában 480 ezer euró értékben loptak felniket és abroncsokat.
 
 

Magyar bűnbanda dúlt Ausztriában

A 11 fős sümegi csapat többsége a börtönben ismerte meg egymást. Ausztriában 480 ezer euró értékben loptak felniket és abroncsokat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Magyar bűnbanda dúlt Ausztriában

A 11 fős sümegi csapat többsége a börtönben ismerte meg egymást. Ausztriában 480 ezer euró értékben loptak felniket és abroncsokat.

Kiválóan szervezett bűnbanda került rács mögé az osztrák és magyar rendőrök együttműködésének köszönhetően. Az Ausztriában 17 betörést végrehajtó 11 fős csapat 9 tagja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót az ausztriai Jennersdorfban a két ország rendőrségének képviselői.

A cselekmény dióhéjban: a többnyire Sümeg-környékiekből álló csapat tavaly nyáron 3 hónap alatt 17 alkalommal tört be Burgenland különböző autó- és gumikereskedéseibe. Felnikre és abroncsokra utaztak. Alaposan megszervezték az akciókat, három csapatra oszlottak. Az egyik a határ figyelését végezte, van-e ott rendőri mozgás. A második csapat elvégezte a piszkos munkát. Nem kifinomult módszerekkel dolgoztak, ha kellett, leszabták a telepeket védő sorompót és vitték a számukra értékes alkatrészeket. A harmadik csapat a lopott tárgyak Magyarországra szállításában segédkezett.

Tavaly június 20-án azonban a 89-es főúton Torony magasságában a „szállítók” rendőri ellenőrzésbe futottak, ahol az őket megállító járőrök nem elégedtek meg az iratok ellenőrzésével. Kiderült, hogy a járműben található 80 ezer euró értékű felnikkel és abroncsokkal nem tudnak elszámolni. A szombathelyi rendőrök felvették a kapcsolatot az osztrákokkal és negyed óra alatt kiderült, honnan származnak a lopott cuccok. Az is világossá vált, hogy a csapatnak feltehetőleg nem csak egy betöréshez lehet köze.

A bizonyítás azonban nem volt egyszerű, köszönhetően a bűnözők elővigyázatosságának és többek között annak, hogy volt, aki két személyazonossággal élt Magyarországon. Az osztrák rendőrök kiemelték Gábriel Gábor alezredes munkáját, aki „kapcsolatai” révén hozzájárult a bűnszervezet felszámolásához. Az utolsó csapat július közepén bukott le, ők a tettenérésnek köszönhetően már megkezdték a rájuk kirótt büntetés letöltését.

Az európai elfogatóparanccsal Magyarországon elkapott bűnözők tárgyalása Ausztriában lesz, de ők kérhetik azt, hogy büntetésüket Magyarországon töltsék. Az osztrák rendőröknek arra is van adatuk, mi lett a közel 400 ezer euró (kb. 115 millió forint) értékű lopott áruval, erről azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel még nem nyilatkoztak portálunk kérdésére. Azt azonban készségesen elmondták nekünk, hogy a gyanúsítottak büntetett előéletűek, sőt, a csapat a börtönben állt össze, ott tervezték el a betöréseket. Az elkövetők munkanélküliek, akik bűncselekményekből tartották fent magukat és családjukat.

Nagy érdeklődés

Az osztrák rendőröket meglepte az az érdeklődés, amit a magyar sajtó mutatott az ügy iránt. A nemzetközi sajtótájékoztatót Jennersdorfban tartották és azon megjelent Werner Fasching r. vezérőrnagy, a Burgenlandi Tartományi Rendőrparancsnokság helyettes vezetője, Kurt Schuller r. alezredes, a Jennersdorfi Járási Rendőrparancsnokság helyettes vezetője, Wolfgang Holzmann, a Jennersdorfi Járási Rendőrparancsnokság Bűnügyi Szolgálatának csoportvezetője (az ügy előadója) és magyar részről Gábriel Gábor r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense, valamint dr. Kazmar Enikő hadnagy, a Vas MRFK sajtószóvivője. A sikeres felderítést azért is tartották kiemelten fontosnak, mert a jennersdorfi járás a legbiztonságosabb területek között van.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1felforgato2013május16.14:45ÚjVálasz

  Ezek is Dánok úgy nézem!

   
 • 2felforgato2013május16.14:45ÚjVálasz

  Ezek is Dánok úgy nézem!

   
 • 3anonymus2013május16.15:55ÚjVálasz

  Nekem inkább cigány bűnbandának tűnik kedves nyugat.hu! A tényeket meg kár tagadni, aki akarja úgy is látja pártállástól függetlenül.

   
 • 4passau19462013május16.17:26ÚjVálasz

  rontják a magyarok hirnevét magyar lop csalo hazudik mint o

   
 • 5csarli2013május16.17:36ÚjVálasz

  Nemrég Orbán nyilatkozta:
  A cigányság rejtett erőforrás.
  Milyen igaza van.

   
 • 6boroszlo2013május16.17:51ÚjVálasz

  ezek nem magyarok. csak magyar állampolgárok! Mocskos dakoták, de az is aki magyarnak írja őket. Javaslom költözzön össze velük! A magyar állampolgárok között a többség ma még magyar és vannak a kissebbségek, ezek a dologtalan bűnözők közül valók!

   
 • 7bulivan2013május16.18:13ÚjVálasz

  Szomorú hogy ilyenek keltik a "jó hírünket"!

   
 • 8katulacs.t2013május16.21:46ÚjVálasz

  Mondjuk nem mindenki cigány közülük,mivel én magyar vagyok. Amúgy meg a magyarok hírnevét nem kell ilyenekkel rontani,mivel amúgy sem valami fényes a story. Mint ha a parlamentben kicsit több dologról lenne szó,BÜNTETLENÜL! Oda is írtok panaszlevelet?

   
 • 9anonymus2013május17.00:08ÚjVálasz

  Nem tudom, ez a kisebbség jelző (egy s) ma már egyet jelent a cigánnyal (ergo degradál). Pedig ne feledkezzünk el a sváb a horvát és a többi egyéb kisebbségről. Ugye milyen érdekes, hogy nem is úgy gondolunk rájuk, mint kisebbségre? Tán csak nem azért, mert ők alkalmazkodnak a többségi társadalomhoz és értékes kultúrájuk van?

  És igen, ahogy többen írtátok is, én is kíváncsi lennék pl., hogy a kedves cikkíró szívesen ültetné-e cigánybűnöző-palánták közé a gyerekét, vagy kúrcsány elvtárshoz hasonlóan inkább a "gonosznáci" Németországban taníttatná őket.

  Bűnöző fórumozó: Az, hogy a "nagykutyák" mit csinálnak (amire persze nem lehet túl nagy rálátásod), egyáltalán nem jogosít fel arra, hogy lejárasd az én HAZÁMAT külföldön, és miattad utáljanak engem és tisztességes honfitársaimat azért (sajnos jogosan), mert veletek egyezik az állampolgárságunk. Remélem, még megérem azt, hogy az ilyeneket hazaárulás minősített eseteként halálra ítélik Magyarországon, a kábeltolvajokhoz, gyilkosokhoz, drogkereskedőkhöz, pedofilokhoz és általában a többszörösen visszaeső bűnözőkhöz hasonlóan!

   
 • 10tanczos2013május17.08:15ÚjVálasz
  Idézet: anonymus
  Nem tudom, ez a kisebbség jelző (egy s) ma már egyet jelent a cigánnyal (ergo degradál). Pedig ne feledkezzünk el a sváb a horvát és a többi egyéb kisebbségről.
  ...

  Egy elkezdi és többen folytatják.
  Ha egy kicsit lehiggadtál, akkor kérlek próbálj gondolkodni.

  A cikk írójaként kérdezem, hogy komolyan én vagyok a bűnbak, amiért tudósítani mertem erről az esetről?

  Kérlek nézd át a vasi és Veszprém megyei portálokat, vagy az országos híroldalakat. Tényleg az a bűnöm, hogy csak itt jelent meg ez a tabló a bűnözőkről és ezért nekem tudtok esni? Legközelebb majd én is egy képet teszek fel, mondjuk egy osztrák rendőrautóról és nem kell ilyesmiket olvasnom.

  Vagy az a baj, hogy magyarnak mertem nevezni a Magyarországon született, Magyarországon élő magyar állampolgárokat?

  Szerinted Ausztriában, Németországban, bárhol a világon hogyan emlegetik a fenti paraméterrel rendelkező embereket? Elárulom: magyarnak. Úgyhogy legközelebb kérlek gondolkodj, mielőtt azt kezded gyalázni, aki erre nem igazán szolgált rá. Vagy szólj, hogy nem szeretnél részleteket. Mert akkor majd itt is ennyit olvashatsz:

  "Tizenegy magyar állampolgár ellen indult eljárás Ausztriában lopás miatt. Az okozott kár 480 ezer euró."

  És így nincs mibe belekötni, nekem meg nem kell 150 kilométert autóznom ezért...

   
 • 11roland302013május17.10:28ÚjVálasz
  Idézet: anonymus
  Nem tudom, ez a kisebbség jelző (egy s) ma már egyet jelent a cigánnyal (ergo degradál). Pedig ne feledkezzünk el a sváb a horvát és a többi egyéb kisebbségről.
  ...

  Ne tessék aggódni maga újságíró a hozzászólók pedig olvasók csak néha megfeledkeznek róla akinek nem tetszik olvasson mást!

   
 • 12bulivan2013május17.11:23ÚjVálasz
  Idézet: anonymus
  Nem tudom, ez a kisebbség jelző (egy s) ma már egyet jelent a cigánnyal (ergo degradál). Pedig ne feledkezzünk el a sváb a horvát és a többi egyéb kisebbségről.
  ...

  Nem ültetné szívesen a cikk író sem, de én sem! Ettől függetlenül a cikk írójának igaza van, ezek az emberek magyar állampolgárok, és az, hogy milyen genetikai származásúak senkit nem érdekel külföldön, mert ott magyarok, sajnos!! mi meg szívhatjuk a fogunkat ha kimegyünk és éreztetik velünk. Úgy gondolom nálunk is minél nagyobb gond a c.bűnözés. A tv. nincs tele mással mint kirabolták-megölték-megfenyegették-prostitúcióra kényszerítették-megverték a tanárt, soroljam?? Ez a társadalom és a mindenkori vezetés hibája, munkahelyet teremteni és dolgoztatni őket, majd a 8 órai munka után nem lesz kedve ilyen nyalánkságokra, és a megélhetése is biztosítva lesz. A mai népességi szaporulatot figyelembe véve M.országon 50 év múlva, a kisebbség lesz a többség! Milyen élete lesz az utódainknak?? Ha kormányaink nem saját magukkal lennének elfoglalva, hanem felelősséggel vezetnék az országot, akkor gondos gazda módjára cselekednének. Mert az ő unokáik is itt fognak felnőni!! Vagy mindenki menekül amerre lát?? Akkor meg minek a nagy fene magyar öntudat!

   
 • 13cssanyi2013május17.12:17ÚjVálasz
  Idézet: bulivan
  Nem ültetné szívesen a cikk író sem, de én sem!
  ...

  nem érdekel senkit külföldön, hogy milyen származású? nem a fenét nem. halvány lila fingotok nincs arról, hogy a közpolgár, nem az újságíró, nem a politikus, nem a rendőr, hanem az az ember aki az országban él dolgozik, és szembesül a dolgokkal, na szóval azok ott Ausztriában miként nevezik ezeket, és igen, úgy nevezik amik. ránk kiabálja az eu, hogy rasszisták (vagy inkább izrael), miközben egy NAGYmagyar kismiska egy egyszerű paraszt osztrákhoz képest. ott is hőbörögnek épp eleget a média puhapöcsüsége miatt nyugi. én jó ideje kint vagyok, de ha hallok egy esetet amit épp kitárgyalunk kollégákkal mindig vagy zigeuner (cigány), vagy türke (török), vagy szimplán "irgendvas andere sáz"...erről ennyit. környéken nagyobb betörések voltak, kismartoni nyomozó mit mondott? 2 magyar és három cigány. :D ezen nagyot röhögtem. szóval hagyjuk a cigó viktátorunktól való félelmet, meg a jobb a sz@rra ráülni, mint ellapátolni témát. nevezzék nevén a bűnözőt. ha már arra adja a fejét, akkor vállalja a járulékait is! elvégre az emlegetett zigeuner kisebbség (sic!) is csak parasztnak hívja a magyarokat...

   
 • 14anonymus2013május17.21:48ÚjVálasz
  Idézet: tanczos
  Egy elkezdi és többen folytatják.
  Ha egy kicsit lehiggadtál, akkor kérlek próbálj gondolkodni.
  ...

  tanczos: Szerintem inkább neked kéne lehiggadnod, olvasni és gondolkodni, mielőtt ilyen véres szájú kommentet dobsz ide nekem, holott én egyáltalán nem kritizáltam a munkádat, sem azt, hogy milyen képet raksz a cikkhez, sem azt hogy mennyit utazol érte, ami mellesleg a saját érdeked, gondolom ezért kapod a fizetésed és ezért olvassuk a nyugatot ha városban történtekről normális tájékoztatást szeretnénk kapni (leszámítva a politikai cikkeket) és nem a többi helyi hírportált. Úgy látom elég kényes pontra tapintottam, hogy így kiakadtál. Persze a kérdésre nem válaszoltál, de nem fontos, mert úgy érzem ismerem a választ...
  Az meg, hogy Magyarországon született és magyar állampolgár nem befolyásolja, hogy cigány származású, és cigány életformát folytat, ergó cigány és nem magyar!

   
 • 151234562013május20.06:22ÚjVálasz

  Még ezeknek a bűnözőknek áll jogában eldönteni,hogy kinek a kenyerét egyék a sitten?
  Ha van humorérzéke a magyar hatóságnak, akkor a labanc földön kiszabott büntetést ott töltsék le!
  Hiszen ott loptak!
  Ha Magyarországra engednék,hogy itt napi tízezerért lopják a napot, akkor mondják az ottani elítélőknek,hogy itt elengedik a büntetést!
  Majd akkor nem engedik el őket.
  Talán.
  Aztán csak babusgassák saját költségre!
  Ott amúgy is kedvelik az emberi jogok emlegetését!
  Aztán majd legközelebb tűzharcba keverednek elfogás közben...

   
 • 16boroszlo2013május21.21:21ÚjVálasz

  Ide jutottunk! A cigány magyarként bűnöző, de csak nálunk, az osztrák kiírja, hogy cigány, mi nem , és miért? "Magyar ne lopj" is miattuk díszeleg sok helyen! Ennyit a magyar felzárkóztatásról

   
 • 17blinky2013május23.23:46ÚjVálasz

  Érdekes, hogy egyes emberek idehaza cigányok, odakint magyarok. És még érdekesebb, hogy itthon ha a rendőr megállítja őket, akkor a rendőri szerv rasszizmusért fel lesz jelentve. Ugyanezen kocsi és személy ellenőrzése Ausztriában: hapták a finánc előtt... Hm.. Odakint miért nincs ilyen nagy szájuk?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés