Történelmet írtak Ferenczék

A magyar férfi kosárlabda válogatott legyőzte Romániát. Ott van a legjobb tizenhat között.
 
 

Történelmet írtak Ferenczék

A magyar férfi kosárlabda válogatott legyőzte Romániát. Ott van a legjobb tizenhat között.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Történelmet írtak Ferenczék

A magyar férfi kosárlabda válogatott legyőzte Romániát. Ott van a legjobb tizenhat között.
Azok után, hogy Montenegró lemosta a cseheket, biztossá vált, hogy a magyar válogatott egy újabb győzelemmel továbbjut a csoportjából.

A csarnok előtt néhány CFR-drukker egy kisebb méretű magyar zászlót égetett el, egyébként ezt leszámítva nem volt komolyabb balhé. Nem volt telt ház a Polyvalent Hallban, de a jó hangulat mindkét oldalról megvolt.

Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. Moldoveanu és Mandache triplájával indult a meccs, Kovács és Vojvoda ziccerből voltak eredményesek. A tegnap dühükben mellettünk csapkodó cseh újságíró kollégák ma elég látványosan a románoknak szurkoltak, minden egyes kosaruk után rázták az öklüket. Megint nem ültek a dobásaink, a hatodik percben, 12-6-nál időt kért Ivkovics. Elég alacsony színvonalú volt a meccs, az első negyed utolsó percében Vojvoda hármasával nagy nehezen kiegyenlítettünk (14-14), magához is hívta csapatát Marcel Tenter. Török csak az egyik büntetőjét dobta be, Hanga ziccerével először vezettünk (15-16).

Hanga újabb gyönyörű kosarával folytatódott a meccs, sőt, a Barca klasszisa egy gól jó plusz egyet is összehozott, majd Vojvoda tette vissza saját lepattanóját, így egy 7-0-s sorozattal pillanatok alatt 15-23-ra meglógtunk, fel is mutatta a T-betűt Tenter. Sikerült rendezniük a soraikat, Mandache öt pontjával egy triplányira közelítettek meg minket, ekkor Ivkovics kért időt. Ezúttal is használtak a tanácsok, Hanga triplája után a 18. percben már majdnem tízzel mentünk, a félidőre 32-38-as állással mentek öltözőbe a csapatok.

A fordulás után Kuti sportszerűtlenül faultolta Kellert, de a magyar center mindkét büntetőjét kihagyta, ráadásul Allen hármasa is lejött, úgyhogy nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sőt Baciuék másfél perc alatt feljöttek két pontra. Aztán elég volt Hanga két villanása, és máris megnyugodhattunk. Nem úgy a román kispad, 36-42-nél jött az újabb timeout. Vojvoda ziccere után először lett meg a közte tíz (36-46). A románok azonban egy pillanatra sem adták fel, és Mandache vezérletével újra visszajöttek egy pontra (48-49). Ki más, mint Hanga volt az, aki hidegvérrel vert be egy trojkát a semmiből, lehűtve ezzel a hazai szurkolók kedélyeit. A harmadik etapot végül Vojvoda távolija zárta (52-60).

Vojvoda megszerezte huszadik pontját, és újra kétszámjegyűvé vált a különbség, Tenter időt kért. Állandósult a differencia, innen már nem tudtak visszakapaszkodni a sárga mezesek, bár a hajrára még minden mindegy alapon nekünk estek. Sztojan Ivkovics együttese legyőzte a házigazdát is, és ezzel a spanyol meccs eredményétől függetlenül továbbjutott Isztambulba. A fiúk újabb csodálatos estét szereztek a magyar szurkolóknak, vélhetően a kedd este elég későn ér majd véget Kolozsváron… A csarnokban zengett az "Isztambul! Isztambul!" minden magyar torokból.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés