Nem sokon múlt a bravúr a Perléknek

Partiban volt a magyar kosárlabda csapat a horvátokkal az Eb-n.
 
 

Nem sokon múlt a bravúr a Perléknek

Partiban volt a magyar kosárlabda csapat a horvátokkal az Eb-n.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nem sokon múlt a bravúr a Perléknek

Partiban volt a magyar kosárlabda csapat a horvátokkal az Eb-n.

Két gyors magyar faulttal (Allen és Wittmann) indult a meccs, majd Ukic ziccerét ütötte el leszálló ágban Keller. 6-0-val kezdtek az esélyesebb piros mezesek. Keller zsákolása jelentette az első magyar kosarat az Eb-n. A játékvezetők nagyon tisztelték a riválist, ennek ellenére is abszolút partiban voltunk velük, másfél perccel az első negyed vége előtt Eilingsfeld elementáris zsákolása után egyenlítettünk (15-15). Sőt Hanga triplája után először vezettünk, időt kértek a horvátok. „Felrobbant” a csarnok, természetesen a magyar tábor extázisa miatt. Volt már 20-15 is ide, a vége Bogdanovic (jó szívvel odaítélt) büntetői után döntetlen.

Bogdanovic vette vissza csapatának a vezetést. Minden pontért keményen meg kellett izzadnunk, de bírtuk a tempót, újra sikerült pár pontos előnyre szert tennünk. Hatalmasat küzdöttek a magyar fiúk, ha nem ültek a dobásaink, akkor jól védekeztünk, vagy leszedtük a lepattanókat. Kereken egy támadásnyi idő, 24 másodperc volt hátra, amikor Keller kosara után, 36-37-nél megint időt kértek a horvátok. Saric betalált még a végén, így 36-39 volt a szünet. Érdekesség, hogy Vojvodának négy pont hiányzott az ezerhez a válogatott mezben, és ezt az első félidőben pont elérte. Sajnos azonban rossz hír, hogy Hanga Ádám megsérült, és nem tudta folytatni a játékot.

Keller támadójával indult a második játékrész, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Legjobbunk nélkül is elképesztően játszottunk. Mindenki csúszott-mászott, és extrán harcolt. Perl Zoltán vágott be egy triplát hidegvérrel a bal sarokból, amely után 53-50-et mutatott a tábla, 31 másodperccel a vége előtt újra felmutatta a T-betűt az egyre idegesebb Petrovic mester. Saric kosara zárta a harmadik felvonást, győzelmi esélyekkel futottunk neki az utolsó tíz percnek!

Benderről feledkeztünk meg a palánk alatt, majd Bogdanovic tett rá két büntetőt. Tomas triplája után, 53-59-nél Ivkovics kért időt a 33. percben. Bogdanovic könyökölte fejbe Eilingsfeldet, mégis utóbbi kapott technikai színészkedésért. Szinte semmi nem jött össze a mieinknek támadásban, mígnem Vojvoda egy „emberes” triplával törte meg a horvátok 8-0-s szériáját. A negyedik negyed derekán, 56-62-nál újra magához hívta játékosait Ivkovics. Sajnos a végére elfáradtunk, így bár közel voltunk egy hatalmas bravúrtól, végül érvényesült a papírforma. Le a kalappal a magyar fiúk előtt, holnap ilyen játékkal akár lehet is keresnivalónk Montenegró ellen…

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés