Medvehagymát a konyhába!

Sütve, főzve, mindenhogy finom.
 
 

Medvehagymát a konyhába!

Sütve, főzve, mindenhogy finom.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Medvehagymát a konyhába!

Sütve, főzve, mindenhogy finom.

Van aki maga szedi, más a piacon szerzi be a reformkorát élő csodanövényt. Mivel a medvehagyma áprilisban és májusban virágzik, így itt az ideje, hogy egy kis figyelmet szenteljünk rá. Korábban már megírtuk, hogy mire érdemes figyelni a szedés során, most pedig néhány recepttel készültünk. Amint azt a következőkben látni fogjuk, nem csak főétel, hanem leves vagy akár desszert is készíthető ebből a szuper növényből.

Leves: Medvehagyma krémleves kiflikarikával

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma 1 fej vöröshagyma 1 liter húsleveslé 1,5 dl tejszín 1 evőkanál liszt 1-2 száraz kifli

Elkészítése

Pici olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, felaprított medvehagymát is, kicsit fonnyasztjuk. Felöntjük 1 liter húsleves lével vagy 1 liter vízzel és két tyúkhúsleves kockát dobunk hozzá. Felforraljuk, majd hozzáöntjük az egy kanál liszttel elkevert tejszínt és levesszük a tűzről. Botmixerrel összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirított kiflikarikával vagy tetszőleges feltéttel tálaljuk.

Főétel: Medvehagymás pestos tészta

Hozzávalók:

fél csomag spagetti tészta medvehagyma pesto vagy friss medvehagyma 2 dl zsíros főzőtejszín olaj esetleg sajt

Elkészítése:

Forraljuk fel a vizet a tésztához, sóval és pici olajjal.Forrásban lévő vízbe a szokásos módon főzzük meg a spagettit. Amíg fő (kb. 7-8 perc) addig a főzőtejszínt melegítsük fel egy serpenyőben. Rakjunk annyi medvehagyma pesto-t amennyit gondolunk (kb. 3-4 teáskanállal), ki mennyire szereti erősebben az ízét, majd sózzuk ízlés szerint. Rottyantsuk meg, amíg be nem sűrűsödik a tejszín, vagy ha már eleve sűrű, akkor amíg épp hogy fel nem forr. A megfőtt tésztát keverjük a szószhoz, melegítsük össze és kész! Sajttal megszórhatjuk a tetejét, de ehetjük anélkül is.

Desszert: Medvehagymás csiga

Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta túró medvehagyma őrölt bors

Elkészítése

A medvehagymát apróra felvágjuk. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, hogy könnyen ki lehessen tekerni. A kinyújtott tésztát ízlés szerint megszórjuk túróval, majd az apróra felvágott medvehagymával. Ezután megszórjuk sóval és egy kevés őrölt borssal. A töltelékkel megszórt tésztát szorosan feltekerjük, mint bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre felszeleteljük, majd minden csigát kicsit a kés lapjával lenyomjuk (kb. 1,5 cm-esek legyenek lenyomkodás után). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat.Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 220 fokon szép pirosra sütjük (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés