Meghalt Burger Barna

23 éven keresztül volt Orbán Viktor hivatalos fotósa.
 
 

Meghalt Burger Barna

23 éven keresztül volt Orbán Viktor hivatalos fotósa.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Meghalt Burger Barna

23 éven keresztül volt Orbán Viktor hivatalos fotósa.

Az 51 éves fotós kedd reggelre virradóra hunyt el. 1985-ben kezdett fotózásba, amikor beiratkozott a Práter utcai fényképész iskolába. Az iskola után azonban rögtön behívták katonának, hivatásszerűen csak 1990-ben tudott fényképezőt ragadni. 1995-ben a Képes Európa képszerkesztőjeként dolgozott, majd még ugyanebben az évben három társával megalapította a Fotográfia Art&Work Stúdiót. 2000-ben alapító cégvezetője lett a Fókusz-Pókusz fotóügynökségnek.

Megbízói között olyan neves lapok szerepeltek, mint az Elle magazin, a Playboy, a Cosmopolitan, az FHM. Érdeklődése széles körű volt, munkái között a portrék ugyanúgy megtalálhatóak, mint a középületek fotói. A kezdetektől szabadúszóként dolgozott. Több nagy sikerű magazin munkatársa volt, számos könyve jelent meg, legutóbb egy naptárként is funkcionáló kiadvány a Magvető Írótükör. Fényképeit Magyarországon kívül New Yorkban, Frankfurtban, Berlinben, Lipcsében is kiállították.

23 éven keresztül volt Orbán Viktor hivatalos fotósa. Erről azt nyilatkozta a Heti Válasznak, hogy „Mindenképpen kell szimpátia hozzá, ennyi ideig nem is lehet együtt lenni valakivel anélkül, hogy jól éreznéd magad vele. Szerettem csinálni, és büszke vagyok rá.” Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán búcsúzott a fotóművésztől.

(Forrás: 444/Wikipédia)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés