Meghalt George A. Romero, a zombifilmek keresztapja

 
 

Meghalt George A. Romero, a zombifilmek keresztapja

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Meghalt George A. Romero, a zombifilmek keresztapja

George A. Romero ma hajnalban, álmában hunyt el. Romero első zombihorrorját 1968-ban mutatták be, a Holtak éjszakája egyszerre kultfavorit lett. Nem volt egyszerű menet, amíg elkészült a film, a rendező a haverjaival dobta össze a pénzt a forgatásra, majd a forgalmazókkal is meggyűlt a bajuk. Végül csak bemutatták a filmet, a 100 ezer dollárból készült horror 30 millió dollár profitot termelt.

Ezután két évtizedig nem nyúlt horrorhoz, majd 1978-ban mutatták be a Holtak hajnalát, ami az összes ezt követő zombifilm egyik alapköve lett. Habár a későbbi filmjei egyre kisebb sikert értek el, a horrorrajongók szemében Romero a horrorfilmek nagypapájává vált. Romero régóta küzdött a tüdőrákkal, 77 évesen hunyt el, miközben a kedvenc filmzenéje szólt a háttérben.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés