MesterekHáza 

Ha felújítást, festést, ablakcserét tervez, a MesterekHázába érdemes benéznie

Egy jól kigondolt üzletmodell: csak olyan alapanyagokat kell árulni, amik beváltak. És tényleg!
 
 

Ha felújítást, festést, ablakcserét tervez, a MesterekHázába érdemes benéznie

Egy jól kigondolt üzletmodell: csak olyan alapanyagokat kell árulni, amik beváltak. És tényleg!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ha felújítást, festést, ablakcserét tervez, a MesterekHázába érdemes benéznie

Egy jól kigondolt üzletmodell: csak olyan alapanyagokat kell árulni, amik beváltak. És tényleg!

Egy esetleges lakásfelújítás, házfelújítás esetén nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik az ember. Bár sokan bíznak az eladók szakértelmében és hagyatkoznak az ajánlásokra, mégis helyenként akkora a választék, hogy az ember nézelődni kezd és elcsábul pár ezer forintos különbségekért az olcsóbb alapanyagok, eszközök irányába. Sok kicsi sokra megy, de ugyanez a visszájára is fordulhat, sok kis bosszúságból nagy is lehet. Például ha a maszkoló szalag letépi a friss festést a falról, mert túl erős és a festék sem igazán tapad jól a falra. Vagy akár egy-két hónapon belül fellazul a csempe, munka közben elromlik a szerszám, vagy nem úgy tart egy ragasztás ahogy kellene.

Természetesen nem azt akarjuk sugallni, hogy ami kedvező árú, az rossz, csak azt, hogy a nagy választékban nem mindig találni meg a jó alapanyagokat. Erre próbál többek közt megoldást nyújtani a MesterekHáza szaküzlet, ami nemrég nyílt a Zanati út 4. alatt, a "sárga csempés" házban.

Kipróbált minőség szakemberektől, de nem csak szakembereknek

Balogh József 22 év építőipari tapasztalattal a háta mögött nyitotta meg a boltot, cége a Balogh Generál Kft. napi szinten dolgozik sokféle területen, így tudja mik azok a bosszúságok, amik elkerülhetőek, ha megfelelő alapanyagokat használnak. „Olyan dolgokat vettünk fel a kínálatunkba, amikkel mi is dolgozunk. Természetesen emiatt tanácsot is tudunk adni, milyen célra mit érdemes vásárolni. Itt nincs dömpingáru, amiből 20 raklappal érkezik és ki kell szórni, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz minőségű-e.” - mondta el a cégvezető.

Sokat dolgoznak a Zorka Color festékeivel, ezért a környéken - vélhetően - a legnagyobb választékot most itt lehet kapni a cég termékeiből. Beltéri falfestékek, kültéri homlokzati festékek, színező vakolatok és a készre kevert színek mellett gépi színkeverés is van a helyszínen. Tartanak még mészfestéket is, ami nagyon jól pótolja a mészhiányt, ami a nagy tüzép-telepek bezárása után állt be, hiszen manapság szinte senki sem foglalkozik oltott-mésszel. A mészfesték pasztell színárnyalatokban színezhető, és a szimpla falfestékekhez hasonlóan hengerezhető is.

A fentieken kívül még sokféle festéket tartanak, például a Zorka lazúrját 5 literes kiszerelésben csak 10.800 forintért, ami a cégvezető szerint nagyon kedvező ár, mert ilyen minőségű lazúrt ennyiért nem lehet manapság kapni.

Állandó kedvezmény és megbecsülés a szakembereknek

Az üzletben a festők, burkolók, kollégák 10 százalékos kedvezményt kapnak regisztráció után - minden termékre. A Mapei termékek listaárából regisztráció után pedig 20 százalékos kedvezmény jár. A cégvezető szeretné a leendő törzsvásárlókat is megbecsülni, méghozzá kisebb-nagyobb ajándékokkal, például egy munkavédelmi bakanccsal, stb.

„Az évek során számtalan helyen rengeteget vásároltam és nem mindenhol érzik fontosnak, hogy megbecsüljék a visszatérő vevőket. Nem kell ehhez más, csak a baráti hozzáállás, egy-egy pohár kávé” - ez utóbbi a MesterekHázában már van is, frissen őrölve! - „Manapság, amikor már rengetegen az itthoni keresetüknek minimum másfél-kétszeresét (ha nem épp háromszorosát) keresik külföldön, fontos hogy megbecsüljük az itthon maradt munkaerőt, akár csak egy kávéval, vagy épp kedvezménnyel, ajándékkal. Persze nem ettől fognak itthon maradni, de ez is egy apróság, ami javítja az összképet.”

Minden ami szükséges, kesztyűtől a fólián át a nyílászárókig

Takarópapírok, fóliák, kesztyűk, hengerek, munkavédelmi ruhák - itt minden kapható egy esetleges felújításhoz, de tényleg. Jól kigondolt termékpaletta ahhoz, hogy egy boltban tudjon megvenni az átlag és a szakember is mindent a munkákhoz. A fent felsoroltak mellett sokféle sziloplaszt, ragasztóhab, szemüvegek, és még Hitachi kisszerszámgépek is kaphatók.

„Fontos, hogy mi nem építőanyag-kereskedés vagyunk.” - jegyzi meg Balogh József, hiszen azért ez más jellegű bolt. Árulnak továbbá nyílászárókat is, garázskapukat, ezeknek beépítése és a kőműves munkák során keletkezett "károk" javítása is kérhető a cégnél, akár komplett festéssel, felújítással egybekötve, konténerbérléssel, törmelékelszállítással. Vagy csak az ablak cseréjével járó esztétikai kötelezőségekre szorítkozva is.

„Mi nyílászárókat árulunk és nem százalékokat. Ezeket az ablakokat/ajtókat nem azért kell megvenni, mert 50 százalékos árleszállítás van egy szórólapon. Ez kipróbált minőség, ez később is ugyanúgy nyílik és záródik majd, nem kell lecserélni őket. Egy nyílászáró esetén nem lehet az ár döntő tényező, a minőség a legfontosabb, akármilyen is a csere vagy a beépítés költségvetése.” - vallja a szakember s közben meséli, hogy mennyi többletköltséggel jár egy rossz minőségű ablak beszerelése, majd pár év vagy esetleg egy évtized múlva a cseréje, a velejáró összes építőipari munkával.

Árulnak még a Tytan termékcsalád sziloplasztjaiból és ragasztóhabjaiból - mely utóbbi annyira bevált, hogy kartonszámra használják saját munkáik során is. Egyértelmű volt, hogy felkerül a termékpalettára. Minek is ragoznánk tovább, közeledik a jó idő, lassan lehet festeni, felújítani, ha esetleg tervbe van véve egy kis átalakítás, akkor érdemes előtte betérni egy kávéra MesterekHázába.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés