Mészárosék már nem tudják mire költeni itthon a pénzüket

Építsünk stadiont a horvátoknak! Kettőt!
 
 

Mészárosék már nem tudják mire költeni itthon a pénzüket

Építsünk stadiont a horvátoknak! Kettőt!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mészárosék már nem tudják mire költeni itthon a pénzüket

Építsünk stadiont a horvátoknak! Kettőt!

Mint tudjuk, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor hatalmas futballrajongók. Közpénzzel kitömik a kedvenc Felcsúti csapatukat és akadémiájukat, ami azért jó, mert így marad pénzük a horvát focira is.

Építsünk rögtön két stadiont Eszékre

A rangado.hu szúrta ki, hogy a horvát Jutarnjisport oldalon szereplő, Ivan Meštrović-csal, az NK Osijek elnökével készült interjúban elhangzott, hogy nem csak az NK Osijek, de még a horvát nemzeti stadiont is Meštrović és Mészáros Lőrinc építhetik.

Az NK Osijek csapatát Mészáros és Meštrović úgy vette meg, hogy az eszéki önkormányzattal megállapodtak, hogy öt év alatt legalább 13 millió eurót fektetnek a klubba. Az interjúból azonban kiderül, hogy itt már komoly stadion tervekről van szó, ráadásul a magyar kormány is nyújtott támogatást a csapatnak.

Meštrović az interjúban elmondta, hogy örömmel felépítenék a horvát nemzeti stadiont is Eszéken, ráadásul a stadion költségeinek kétharmadát átvállalná a csapat. Így a városban lenne egy kisebb, 3500 fő befogadóképességű stadion az NK Osijek akadémiájának, illetve egy 12 000 férőhelyes aréna a felnőtt csapatnak - eddig tart az eredeti terv -, és most ehhez dobták még hozzá a nemzeti csapat 25-30 ezres létesítményét.

A terveket már el is küldték a Horvát Labdarúgó Szövetség elnökének, Davor Šukernek, az UEFA szlovén elnökének Aleksander Čeferinnek és az országot kormányzó konzervatív koalíció vezetőjének is.

A határon kívüli futballra is van egy program

Az eszéki klub persze nem állna meg ennyinél, épp futballakadémiát készülnek építeni. A munkálatok idén kezdődnének, a költségek pedig 6-8 millió euróra rúghatnak, ami Meštrović szerint már rendelkezésükre is áll. És hogy honnan? Igen, sajnos jól sejti: a magyar kormány 3,3 millió eurót, közel 1 milliárd forintot adott az eszéki klub akadémiájának támogatására. És ami még jobb, eddig úgy tűnik, hogy ezt a támogatást a klub jövőre is megkapja majd.

Meštrović aztán elmagyarázza, hogy a magyar kormánynak egy 163,3 millió eurós - 50,5 milliárd forint - programja, amiből a környező országok azon részein támogat kulturális és sportszervezeti projekteket, ahol a legtöbb magyar él.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés