A város tetején piknikelt és beszélgetett a szombathelyi Momentum csoport

Páran voltak csak, de azt mondják, kis lépésekkel kell indulni.
 
 

A város tetején piknikelt és beszélgetett a szombathelyi Momentum csoport

Páran voltak csak, de azt mondják, kis lépésekkel kell indulni.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A város tetején piknikelt és beszélgetett a szombathelyi Momentum csoport

Páran voltak csak, de azt mondják, kis lépésekkel kell indulni.

A nemrég párttá alakult Momentum Mozgalomtól nem szokatlanok a meglepő húzások. Ők voltak azok, akik népszavazási kezdeményezésükkel elvették a kormány kedvét a budapesti olimpiától, Szombathelyen tartottak asztalnálülős fórumot, ahol egyik alelnökükkel, Soproni Tamással beszélgettünk is egyet.

Készítettek videót az egyetemek ellehetetlenítéséről, ragasztották át a kormányplakátokat, indítottak saját plakátkampányt, ezek a plakátok Szombathelyen is megjelentek, és szerveztek tüntetést az Európai Unió mellett és a Moszkvához közeledés ellen.

Nem akarnak kiállni, és észt osztani

Most pedig a szombathelyi csoport az Emlékmű alatti dombon tartott egy kis pikniket, azzal a céllal, hogy kellemes környezetben beszélgessenek a helyi ügyekről. Mi az elején jártunk ott, nem voltak sokan, sőt, így beszélgettünk egyet a kommunikációsért felelős alelnökkel, Nagy Donáttal. Elmondta, hogy jelenleg mintegy tucatnyian vannak a helyi szervezetben, és körülbelül ugyanennyien olyanok, akik nem tagok, de kívülről segítik a pártot.

A pikniket azért is szervezték, mert nem úgy képzelik el a lakossági fórumokat, hogy kiáll egy nagyember, és osztja az észt. Meg akarják hozni az embereket kedvét, hogy ne törődjenek bele a mai politikába, és higgyék el, hogy lehet változtatni. Elmesélte, hogy összeállítás alatt van a programjuk, amit a tavaszi országjárás tapasztalatai alapján állítanak össze. Szerinte ez a program valós adatokon. tényeken áll, megvalósítható lesz, október 15-én hozzák majd nyilvánosságra.

Utána mindenhol megalkotják a helyi programokat, Szombathelyen is. A maihoz hasonló beszélgetéseken már rengeteg információt, javaslatot kaptak, nemsokára helyi szakértők bevonásával elkezdik összeállítani a helyi programot is. Nagy Donát szerint még nem késtek el semmivel, a politikában két hónap alatt is óriási változásokat lehet elérni.

De a programhirdetés előtt is dolgoznak tovább, igyekeznek felvenni a kapcsolatokat civil szervezetekkel, mert ők egy-egy témában biztosan jobban otthon vannak, mint a Momentum. Félig civil szervezetként akarnak működni, apró problémákat megoldani. Országos szinten indul a Hívjatok, megyünk kampány, ami tulajdonképpen egy internetes adatbázissal indul, ide bármilyen lakossági problémával fel lehet jelentkezni, aki segítséget szeretne kérni.

Ha jelzi ezt a problémát, akkor a Momentum elmegy hozzá, megpróbálnak utánajárni az ügynek, akár a médiát is bevonva, figyelemfelhívással segíteni neki.

Közben egyre többen lettek az Emlékmű alatti dombon, persze, a nagy többség a jó időt, a kellemes környezetet élvezte, középen a maroknyi momentumos csapattal.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés