A Momentum Mozgalom EU-párti tüntetése Budapesten, 2017. május elsején 

Európához tartozunk ezer éve, és ez nem alku tárgya! - ilyen volt a Momentum tüntetése

Az EU-csatlakozás évfordulóján több ezren mutatták meg, hogy ők nem akarnak Moszkvához tartozni. Kollégánk a helyszínről tudósított.
 
 

Európához tartozunk ezer éve, és ez nem alku tárgya! - ilyen volt a Momentum tüntetése

Az EU-csatlakozás évfordulóján több ezren mutatták meg, hogy ők nem akarnak Moszkvához tartozni. Kollégánk a helyszínről tudósított.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Európához tartozunk ezer éve, és ez nem alku tárgya! - ilyen volt a Momentum tüntetése

Az EU-csatlakozás évfordulóján több ezren mutatták meg, hogy ők nem akarnak Moszkvához tartozni. Kollégánk a helyszínről tudósított.

21:18 Véget ért a móka mára, mi is elköszönünk

Jó volt végre egy olyan tüntetésen lenni, ahol a felszólalók arra hívták fel a figyelmet, hogy bárki tehet a kormányváltásért, mindenki nyissa ki a száját, mondjuk el azoknak a dolgokat, akik nem értik, hogy mi folyik ma az országban.

Ha pedig a napokban Momentumos matricára fájna a foga: valószínűleg lekésett róla, a tömegek ugyanis tódultak az „Állítsuk meg Brüsszelt!” reklámok leragasztására szolgáló matricákért.

Még pár kép azért álljon itt az eseményről:


21:04 Páran a Fidesz-székháznál skandálnak

Kb. 150 ember üvölti, hogy „Orbán takarodj!”, „Gázszerelő!”. Az épületet rendőrök védik.


20:52 Az orosz nagykövetségnél kicsit túlizgulták a bulit

De hát első a biztonság ugye.

Momentum Mozgalom

Az orosz nagykövetségnél sorfalat állnak a rendőrök, félnek a tömegtől. Mi nem félünk, Európához tartozunk!


20:45 Fesztivált tart a Momentum

Július 20-tól 23-ig, ha esetleg beírná a naptárba. Ott is közösséget akarnak építeni, ezzel köszönnek el a tömegtől.


20:30 Fekete-Győr András tovább gyújtja a hangvételt

Most már úgy érzi, hogy nincs lehetetlen. Orbánnal szemben azt gondoljak, nem megállítani kell dolgokat, hanem beindítani. Orbán félelmet kelt, mert ő is fél: a szabad választásoktól, a szabad sajtótól, de leginkább tőlünk, az emberektől.

„Itt az ideje hogy fiatal és idős, keresztény és ateista, balos és jobbos felismerje közös nemzeti sorsát. Indítsuk be Magyarországot a legfontosabb mai energiaforrással: a tudással! Orbán Magyarországa egy elnéptelenedett puszta, közepén egy antibrüsszelezős táblával. De mi azt üzenjük: olyan országot szeretnénk, ahol 2030-ig lehet előre tervezni, nem harmincadikáig. Küldhetnek ránk kopaszokat, de mi elbeszélgetünk velük. Megfigyelhetnek, ránk küldhetik a NAV-ot, de nem fognak találni semmit mert ők lopnak és nem mi. Nem félünk, és nem a múltba hanem a jövőbe nézünk! ”

„Éjjel-nappal dolgozni fogunk, hogy leepitsuk a félelem rendszerét! De szükség van a tettre kész emberekre, mert az állam cserbenhagyott minket.”


20:22 Nekünk már a lehetőséget jelenti Európa

Pottyondy Edina a mikrofonnál, aki elmondja, Mosonmagyaróvárról származik, és az ő szüleinek még görcsbe rándult a gyomra amikor átlépik a határt.

„Nekik ezt jelentette Európa, nekünk viszont lehetőséget. Az elmúlt 13 évben az unió büdzséjéből fejlesztettük az országot, ezt akarjak megállítani? Európához tartozunk ezer éve, és ez nem alku tárgya! ”

Üzent a külföldön tanuló magyar fiataloknak is: „gyertek haza és indítsuk be Magyarországot!”


20:08 Elkezdődtek a beszédek

Soproni Tamás alelnök az első felszólaló, aki nagyon dühösen szónokol, és el is mondja, hogy dühös, amiért a kormány félelemből épít falat, hogy kizárjanak.

„Ismerős? Nem csoda, mert negyven évig ez volt a valóság. És nem hagyjuk hogy Orbán és Putyin visszahozza ezt. ”

„Nem a Magyarországon élő tisztességes oroszokkal és az elnyomott orosz néppel van gond. Hanem azzal, hogy állampolgárság nélküli csecsenek fenyegetnek meg és orosz mintára záratnak be egyetemeket. Magyarországról szoktak mondani hogy kompország. Hát egy fenét. A híd egyik oldalán állunk, mégpedig a nyugatin! ”


20:05 Fesztivál!

Elnézést a glitches-hibás fotóért, de panorámát így tudtunk csak készíteni, szóval mutatnánk a fesztiválhangulatot - hamarosan a Momentum három elnökségi tagja mond beszédet a színpadon.


19:55 Spontán táncház alakult ki

Mert hát valamivel el kell ütni az időt.


19:45 A tömeg egy része már a Hősök terén van

De vannak, akik még csak az Andrássy úton sétálnak. A Hősök terén beszédet mond majd Pottyondy Edina elnökségi tag, Soproni Tamás elnökségi tag és Fekete-Győr András elnök.

19:25 Oszt mir hazudol?

Az Andrássyn haladunk, van söröcske, kutyácska, zászlók, bluetooth hangszórók, dobolás. Messziről már látszik a fesztiválhangulatban, és a Momentum lila színeiben fénylő színpad, és közben megtaláltuk a tüntetés eddigi nyertes transzparensét is:


19:17 A véleménynyilvánítás felülről is érkezik


19:14 Tombol a kormányváltó hangulat

Vonul a meglehetősen masszív tömeg, egy-egy random csoportosulás rázendít a minimalista „Európa!”, a „repülővel jöttünk”, esetleg a „ki nem ugrál Orbán Viktor hej!” rigmusra, a hangulat kormányváltó értelemben kifejezetten jó.


19:06 A Momentum tovább osztogatja a matricákat

Vevők is rá az emberek. Ha lemaradt volna: a matricákkal átjavíthatóak a kormány „Állítsuk meg Brüsszelt!” plakátjait.

Momentum Mozgalom

Nagy a sorbanállás a propagandát kijavító matricákért.


18:50 Élőben is követheti az eseményeket

Kettős Mérce

Több ezren tartanak a Momentum Európához tartozunk menetén, a Szabadság térről a Hősök terére!


18:35 „Európához tartozunk”

szlogen alatt trombitálta össze híveit a Momentum Mozgalom. Rendkívül vegyes a tömeg, láthatóak európai uniós lobogók éppúgy, mint a magyar trikolór vagy éppen az Orbán-Putyin dörgölőzést ábrázoló zászlók.


16:30-ra hirdette meg tüntetését a párttá alakult Momentum Mozgalom a Szabadság térre. A tervek szerint innen vonulnak majd át a Hősök terére. A tüntetés az „Európához tartozunk!” címet kapta, nem véletlenül hirdették meg az EU-csatlakozás évfordulójára.

A Momentum szeretné megmutatni, hogy sokan gondolják úgy, hogy Magyarország Európához tartozik, nem pedig Moszkvához. Az egyelőre kérdéses, hogy egy pártesemény mekkora tömeget tud megmozgatni. Kollégánk a helyszínről tudósít.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés