Tippeljenek, hányan dolgoznak többen Magyarországon, mint egy évvel korábban?

Friss statisztika arról, hogy az idei évben eddig hogyan alakult a foglalkoztatás. Jobban teljesítünk, na!
 
 

Tippeljenek, hányan dolgoznak többen Magyarországon, mint egy évvel korábban?

Friss statisztika arról, hogy az idei évben eddig hogyan alakult a foglalkoztatás. Jobban teljesítünk, na!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Tippeljenek, hányan dolgoznak többen Magyarországon, mint egy évvel korábban?

Friss statisztika arról, hogy az idei évben eddig hogyan alakult a foglalkoztatás. Jobban teljesítünk, na!

A KSH legfrissebb adatai szerint az idei február–áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 378 ezer fő volt, 84 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15–64 évesek foglalkoztatási rátája 67,3%-ra emelkedett, a férfiak és a nők foglalkoztatási mutatói hasonló mértékben javultak.

2017. február–áprilisban az egy évvel korábbihoz képest:

foglalkoztatottak létszáma 2,0%-kal magasabb,

akkor 4 millió 378 ezer fő volt. Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 105 ezer fővel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 11 ezer, a külföldi telephelyen dolgozóké pedig 9 ezer fővel csökkent.

A foglalkoztatottak közül 4 millió 332 ezren tartoztak a 15–64 évesek közé, amely korcsoport foglalkoztatási aránya 1,7 százalékponttal, 67,3%-ra emelkedett. A 15–64 éves foglalkoztatott férfiak létszáma 1,8%-kal, 2 millió 358 ezer főre bővült, foglalkoztatási rátájuk 1,8 százalékponttal, 74,0%-ra nőtt. A 15–64 éves foglalkoztatott nők száma 1,8%-kal, 1 millió 975 ezer főre emelkedett, foglalkoztatási rátájuk 1,7 százalékponttal, 60,8%-ra javult.

A fiatal (15–24 éves) foglalkoztatottak létszáma 299 ezer fő volt, foglalkoztatási arányuk 1,4 százalékponttal, 28,4%-ra nőtt. Az ún. legjobb munkavállalási korú (25–54 éves), valamint az idősebb (55–64 éves) korosztályba tartozó foglalkoztatottak száma egyaránt emelkedett, előbbiek foglalkoztatási rátája 1,6 százalékponttal, 83,0%-ra, utóbbiaké 1,4 százalékponttal, 50,3%-ra.

A 20–64 éves korcsoport esetében – amely az Európa 2020 stratégiában meghatározott foglalkoztatási célok alakulásának megfigyelési köre – a foglalkoztatási ráta 1,8 százalékponttal, 72,4%-ra nőtt. Az Európai Unió 2020-ra 75%-os célértéket tűzött ki, Magyarországon jelenleg a korcsoportra vonatkozó foglalkoztatási ráta a férfiaknál 79,7, a nőknél 65,2%.

Forrás: http://www.ksh.hu/

NGM: több mint 100 ezres létszámnövekedés az elsődleges munkaerőpiacon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: a 2010-es kormányváltás óta a foglalkoztatási ráta 54,6 százalékról 67,3 százalékra javult, ami 12,7 százalékpontos növekedésnek felel meg. Ugyanezen időszak alatt a munkanélküliségi ráta pedig 11,5 százalékról 4,6 százalékra esett vissza, ami 6,9 százalékpontos csökkenés eredménye. A rendszerváltoztatás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség ebben az időszakban. Míg korábban a fiatalok munkanélküliségi rátája 30 százalékhoz közelített, addig ez mára 10 százalék közelébe, 10,2 százalékra csökkent, a foglalkoztatási rátájuk pedig már 30 százalékhoz közelít a vizsgált időszakban.

Kiemelik: a munkanélküliség tovább süllyedt Magyarországon, 1,3 százalékpontos csökkenéssel jelenleg 4,6 százalékon áll. A munkanélküliek száma továbbra is nagyon alacsony, egy év alatt 56 ezerrel, 209 ezerre csökkent.

A tárca emlékeztet: a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodással, amely a minimálbér és a garantált bérminimum jelentős emelését, illetve ezzel párhuzamosan a munkaadói adóterhek érdemi mérséklését tartalmazza, a kedvező munkaerő-piaci folyamatok fennmaradása mellett a gazdasági növekedés további élénkülésére számít a következő időszakokban. A foglalkoztatás folytatódó bővülése irányába hatnak továbbá a háztartások növekvő fogyasztása, a vállalatok bejelentett kapacitásbővítései, a kormány intézkedései következtében fellendülő lakásépítések, valamint az EU-s források kifizetésének felgyorsítása - írták. (Forrás: MTI)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés