Lehet korcsolyázni a lukácsházi tavon?

Megkérdeztük a Vízügyet az Abért-tó jegéről, szomorú választ kaptunk.
 
 

Lehet korcsolyázni a lukácsházi tavon?

Megkérdeztük a Vízügyet az Abért-tó jegéről, szomorú választ kaptunk.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Lehet korcsolyázni a lukácsházi tavon?

Megkérdeztük a Vízügyet az Abért-tó jegéről, szomorú választ kaptunk.

„Vasárnap jó páran választották programként a lukácsházi tónál a korcsolyázást, sokan vették a fáradtságot, hogy lapátokkal letakarították a havat a jégről” - kezdi meg levelét egy lukácsházi olvasónk, ám a folytatás sajnos nem ilyen vidám. Mint írja, az önkéntesek között volt, aki a biztonság miatt több helyen megfúrta a jeget az Abért-tavon, és mivel mindenhol tíz centi vastag volt, ezért nyugodtak kezdtek neki a korcsolyázásnak. Hogy aztán a rendőrök a Vízügyi Igazgatóságra hivatkozva lezavarják őket a tóról.

Nincs se pénz, se ember, meg amúgy se akarják

Megkérdeztük a Vízügyet is arról, hogy tervezik e a jövőben, hogy megvizsgálják a tó jegét? A válasz sajnos egyértelmű nem.

Mint írják, a tóval szemben fenntartási kötelezettségük van, de a jég vastagságának vizsgálata nem tartozik a feladataik közé. Nem tervezik a jövőben sem, mivel sem anyagi, sem személyi feltételek nem állnak a rendelkezésükre.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság válaszát alább olvashatják:

Sajtóközlemény

A Lukácsházi tározó kivitelezési munkálatainál a völgyzárógát építéséhez jelentős mennyiségű földet termeltek ki. Az így kialakult anyagnyerőhelyen ökológiai célú vizes élőhely kialakítására került sor. Ezáltal jött létre az Abért-tó, mely két "külön" tóból áll (9 ha és 16 ha), s melyet töltés választ el egymástól. Átlagos vízmélységük kb. 1,5 m.

Az Abért-tóra a Nyugat-duntántúli Vízügyi Igazgatóságnak fenntartási kötelezettsége van. Az ezzel kapcsolatos feladatok ellátásába azonban nem tartozik bele a vízfelületen kialakult jégréteg vastagságának, minőségének vizsgálata. Miután nem szakmai feladatunk, ezért nem is tervezzük az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzését. Pénzügyi, tárgyi és személyi feltételek sem állnak ez ügyben Igazgatóságunk rendelkezésére.

Felhívjuk a lakosság szíves figyelmét arra, hogy az Abért-tavon, a szabad vízfelület jegén tilos tartózkodni! A helyszínen tiltó táblák is jelzik a tényt, hogy "Jégre lépni tilos!". Ennek következtében baleset esetén a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság semmilyen felelősséget nem vállal!

Aki a tiltó szabályt megszegi, szabálysértést követ el, melynek következményei viselnie kell.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés