Nemény András: Két év alatt 120 millióval lett drágább a szombathelyi közétkeztetés

A közgyűlés baloldali frakciójának vezetője az uszodáról, a fűnyírásról, óvodavezetőről is beszélni akar a jövőheti közgyűlésen.
 
 

Nemény András: Két év alatt 120 millióval lett drágább a szombathelyi közétkeztetés

A közgyűlés baloldali frakciójának vezetője az uszodáról, a fűnyírásról, óvodavezetőről is beszélni akar a jövőheti közgyűlésen.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nemény András: Két év alatt 120 millióval lett drágább a szombathelyi közétkeztetés

A közgyűlés baloldali frakciójának vezetője az uszodáról, a fűnyírásról, óvodavezetőről is beszélni akar a jövőheti közgyűlésen.

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlést bő egy héttel megelőzve tartott sajtótájékoztatót a frakcióvezető. Ahol elmondta, még a képviselők sem tudják, milyen napirendi pontokat tárgyalnak majd június 7-én, de a baloldal ismer olyan ügyeket, amelyekről mindenképpen beszélni kellene.

Ne a gyerekek, hanem az önkormányzat fizessen

Ilyen az uszoda-ügy. Mint mondta, az uszodát használó Vízmű SC-ben sportoló gyerekek szülei azt az értesítést kapták, hogy drágul a sportolók által fizetendő belépődíj. Pedig az uszoda 2,4 milliárdból újult meg, ehhez az önkormányzat 800 millió forintot adott, és azt ígérték, hogy a fejlesztési miatt olcsóbb lesz az üzemeltetés.

20 millió hiányzik a szükséges összegből, és ezt az üzemeltet Vasivíz most az úszókon akarja behajtani - mondta. Nemény szerint ez felháborító, mert az uszodát használ másik egyesült, a vízilabdázókat nevelő AVUS 20 milliós önkormányzati támogatást kap, és TAO-támogatásokra is jogosult, miközben a Vízmű SC nem.

A frakcióvezető kijelentette, ez és a havi 25 ezer forintos tagdíj hátrányos helyzetbe hozza az úszókat, hangsúlyozta, itt tömegsportról van szó. Bejelentette, a közgyűlésben javasolni fogják, hogy a hiányzó 20 millió forintot a város költségvetéséből fizessék ki.

„Bánki Donáthoz köthető, fideszes cég”

A közétkeztetés helyzetéről is szeretnének beszélni a jövő heti ülésen. Az elmúlt két évben összesen 120 millióval lett drágább a közétkeztetés, miközben semmiféle minőségi javulás nem volt. Nemény szerint a szombathelyi közétkeztetést Bánki Donáthoz köthető, fideszes cég végzi.

A képvisel kijelentette, megvizsgálnák a Szompark tevékenységét is, ugyanis tarthatatlan, hogy a városban nem nyírják rendesen a füvet, a parkok és a játszóterek is elhanyagoltak. Amikor megkérdezte a Szompark vezetőit, mire lenne szükségük a jobb munkához, azt a választ kapta, hogy ne kell több pénz, és ennél jobb munkát nem lehet végezni.

Megjegyezte, hogy az ügyet felvetette a bizottsági ülésen is, ahol Kecskés László képviselő (Fidesz) azt mondta, hogy mindenki nyírja le a háza előtt a füvet, ő is ezt teszi. Nemény szerint viszont nem az a megoldás, hogy a lakók végezzék el az önkormányzati cég munkáját.

Zárt ajtók mögött az óvodások?

A játszótereken is csak eltávolítják a balesetveszélyessé vált eszközöket, de helyettük nem hoznak újat, mert nincs rá keret. Nemény kijelentette, ha módjuk lesz rá, teljesen máshogyan oldják meg a város közterületeinek karbantartását.

A frakcióvezető az óvodákról is szeretne napirendi pontit a közgyűlésen. Egyre csúszik az Aréna óvoda felújítása és az óvoda visszaköltözése, a szülök idegesek, a gyerekek nem érzik jól magukat, mert az ideiglenesen kijelölt Petőfi utcai épületben rosszak a körülmények.

De gondok vannak a Margaréta óvodában is. Nemény elmondta, hogy a nemrég a közgyűlés úgy választotta meg az új óvodavezetőt, hogy a jelöltet nem támogatta a bizottság és a szülők sem. Azóta lehetetlen állapotok alakultak ki az óvodában, előfordult, hogy az óvodavezető reggel 8:30-kor bezáratta az óvoda ajtaját, hogy aki elkésett, az ne tudjon bemenni.

Az ajtót végül a katasztrófavédelem nyittatta ki, hiszen tűz- és személyvédelmi okokból azt egyébként sem szabad zárni napközben. Nemény kijelentette, vizsgálatot kezdeményeznek az illetékes bizottságnál, aminek Rettegi Attila (Fidesz) az elnöke.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés