Hamarosan bezárják a város egyik bölcsődéjét?

Olvasói levelet kaptunk, mely szerint hamarosan bezárják a Százszorszép bölcsődét. Utánajártunk.
 
 

 

 

Hamarosan bezárják a város egyik bölcsődéjét?

Olvasói levelet kaptunk, mely szerint hamarosan bezárják a Százszorszép bölcsődét. Utánajártunk.

Postaládánkban sokszor landol ilyen-olyan levél, és mi nem vagyunk restek utánajárni, hogy minek van és minek nincs valóságalapja. A napokban egyik olvasónk olyan sorokat juttatott el hozzánk, miszerint Szombathely egyik bölcsődéjét, a Váci úti Százszorszép Bölcsődét a bezárás fenyegeti.

„Tavaly már elvették az egyik csoportszobát s 150 férőhelyre most is csak 60 gyerek van. Ebből egy csoport nyáron óvodába megy!!! s fele gyerek marad” – többek között ezt írja Anonymus nevű levélírónk.

Utánanéztünk, hogy a szombathelyi adatok nem ütnek el az országos átlagtól, a városban is csökken a népesség, kevesebb gyerek születik, így lehet alapja annak, hogy a kisebb létszám kevesebb intézményt indokol. A városházán érdeklődtünk, hogy valóban veszélyben van-e a Váci Mihály utcai, Százszorszép bölcsőde.

Dr. Károlyi Ákos, az egészségügyi és közszolgálati osztályvezető tisztázta a dolgot.

„A Szombathelyen született gyermekek száma drasztikusan csökkent 2011-ben és 2012-ben, ugyanakkor a bölcsődei férőhelyek száma jogszabályváltozás és tényleges bővítés következtében több mint 150 férőhellyel növekedett. Ezen tények - sok más tényezővel együtt - természetesen megoldandó feladatot jelentenek. Ebben az ügyben az egyeztetések elkezdődtek, döntésekhez szükséges előkészítő munka várhatóan február hónapban lezárul. Mindezek mellett Szombathelyen nincs szó bölcsődebezárásáról.”

 

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés
   
   

  Hirdetés
   
   
   
   
   
   
   
   

  Hirdetés
   
   

  Hirdetés