Hende Csaba lesz a honvédelmi miniszter

Nyilvánosságra hozták az Orbán-kormány névsorát. Nyolc minisztérium lesz, és megszűnik a Miniszterelnöki Hivatal.
 
 

Hende Csaba lesz a honvédelmi miniszter

Nyilvánosságra hozták az Orbán-kormány névsorát. Nyolc minisztérium lesz, és megszűnik a Miniszterelnöki Hivatal.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hende Csaba lesz a honvédelmi miniszter

Nyilvánosságra hozták az Orbán-kormány névsorát. Nyolc minisztérium lesz, és megszűnik a Miniszterelnöki Hivatal.

A nemzeti ügyek politikáját képviselik majd – jelentette ki Orbán Viktor, leendő miniszterelnök ma délelőtt, amikor bemutatta kormányának tagjait. Szervezeti átalakítások is várhatóak, például megszűnik a Miniszterelnki Hivatal, köznapi nevén kancellária. Bevezetik a miniszterelnök-helyettesi és miniszterhelyettesi pozíciókat, lesznek politikai, parlamenti és közigazgatási államtitkárok is.

Két miniszterelnök-helyettes

Orbán szerint nem terveznek csúcsminisztériumokat, ennek azonban némileg ellentmond, hogy egyes minisztériumok több terület összevont működését irányítják majd. Nézzük a kormánylistát.

Két miniszterelnök-helyettes dolgozik majd a kormányfő mellett. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke általános miniszterelnök-helyettesi pozíciót kapott. Navracsics Tibor, a Fidesz korábbi frakcióvezetője szintén miniszterelnök-helyettes lesz, egyúttal irányítja a közigazgatási és igazságügyi minisztériumot, ide helyezik át a korábbi kancellária feladatait is. Navracsics Tiborral három éve készült interjúnkat itt olvashatják, szó esik arról is, hogy óraadóként oktatott a szombathelyi főiskolán.

Varga Mihály, akit korábban a Miniszterelnöki Hivatal lehetséges vezetőjeként emlegettek, valóban a kancelláriát fogja vezetni a fenti minsiztériumon belül és államtitkári minőségben.

Régi motorosok

A belügyminiszteri tárca Pintér Sándoré lesz, aki már az 1998 és 2002 között működött Orbán-kormányban is ezt a feladatot látta el. Úgy tudjuk, kinevezését Orbán azzal indokolta, hogy a minisztérium élére a rendőrséget ismerő ember kell. Pintér Sándor 1991 és 1996 között országos rendőr-főkapitány volt. (Orbán Péter, aki hosszú ideig vezette a Vas megyei rendőr-főkapitányságot, Pintér Sándor minisztersége idején töltötte be az országos rendőr-főkapitányi posztot.)

A külügyminisztériumot Martonyi János vezeti majd, ő is ezt a tisztséget töltötte be az első Orbán-kormányban.

A nemzetgazdasági miniszter Matolcsy György lesz, aki 1999 és 2002 között gazdasági miniszter volt. A Fidesz márciusban megjelent programjának gazdaságpolitikai fejezetét ő írta.

Új seprűk

Nemzeti fejlesztési miniszterként dolgozik majd Fellegi Tamás. Fellegi jogász, majd az Egyesült Államokban szerzett PhD fokozatot politikatudományból. Az utóbbi években a jobboldali médiacsoport egyik tulajdonosaként vált ismertté. A DEFAB Enterprises-szal közösen alapított cége 100 százalékos tulajdonosa a Heti Válasz kiadójának, a Lánchíd Rádiónak, kisebbségi tulajdonosa a Class FM országos kereskedelmi rádiónak. Fellegi a közelmúltban eladta a cégben lévő részesedését.

A nemzeti erőforrások fejlesztéséért felel majd miniszterként Réthelyi Miklós. Az anatómiaprofesszor összevont tárcát irányít majd, a tervek szerint ide tartozik az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a sport.

Fazekas Sándor lesz a földművelésügyi miniszter. Fazekas 1990 óta Karcag polgármestere, jogász. Orbán szerint Fazekas feladata lesz a magyar vidék talpraállítása, ami a „jövő forrása”.

Hende megelőzte Simicskót

A végére hagytuk a honvédelmi tárcát, amelynek vezetését a szombathelyi születésű Hende Csaba kapja meg, mint korábban már írtuk. Úgy tudjuk, eredetileg a KDNP-s Simicskó István volt a tárca várományosa, de Simicskó a minisztérium politikai államtitkára lesz.

Hende Csaba egyébként a 1991 és 1994 között a honvédelmi minisztérium kabinettitkára volt, majd 1998-tól 2002-ig a Dávid Ibolya által vezetett igazságügyi minisztérium politikai államtitkára. Orbán Viktor kijelentette, Hende feladata lesz, megakadályozni, hogy „a honvédség a bűnügyi krónikák szereplője legyen”.

Hende Csaba politikai pályafutására a közeljövőben visszatérünk.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1narancs60242010május03.15:01ÚjVálasz

  Volt katona? Be@arás ! De azt mondom, maradjon csak Bp-en, ott nem ismerik olyan sokan, mint itt Szombathelyen.
  Még mást is meg kell hogy akadályozzon,ne csak a honvédségről beszéljünk !
  Rohadt életbe,ezért nem süt a Nap !

   
 • 2twentyone10102010május03.19:08ÚjVálasz

  Micsoda gusztustalan embert....jéééééééééé
  Indul a narancskommunizmus!!!!!!!!!!!!!!

   
 • 3mirigy2010május04.07:55ÚjVálasz

  Bízom, odafigyelsz majd kis hazádra, Vasra is Csaba! Tudod, itt lettél egyéniben képviselő! És tudod, a honvédelem mellett rengeteg tennivaló lenne itt kis megyénkben is.
  Sokan örülnének autópályának, reptérnek, újra kinyitó üzemeknek, a családi gazdaságok elindulásának és sorolhatnám még ....
  Azt tartom, hogy Afganisztánban hazát védeni nem lehet, tehát a honvédség ... na de erről inkább majd máskor. Ellenben Vas megye és a választókörzeted gondjai napiak, jelen vannak, megoldásra várnak. Tetteket várnék Csaba! Komoly, kézzelfogható tetteket, mert mi választók bejuttattunk a legjobb nyolcba! Tartozol nekünk!

   
 • 4phartus2010május04.09:30ÚjVálasz

  Folytassa 3/3-as!!!!!

  Most lesz nekünk "Jó világ", mert "itt az idő"!!!!

   
 • 5csarli2010május04.11:21ÚjVálasz

  Úgy látom Szekeres Imre bácsit jobban szerettétek, mert Ő olyan gusztusos egyenes kommunista ember aki 2004-óta védi a hazát Afganisztánban. Egy kis irodakukac volt Veszprémben mindenható Papp János táskás embere. Nem védeni akarom Hendét, de Szekeres dolgai mellett eltörpülnek az Ő ténykedései.

   
 • 6fosulis2010május04.12:15ÚjVálasz

  Nekem személy szerint!

  Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériummal vannak kétségem, a véleményem ás
  neves közgazdászok véleménye szerint a Gazdásági
  és a Pénzügyminisztériumot nem lehet együtt kezelni!

  Réthelyi Miklós egészségügy, szociális ügyek és kulturális és sport miniszter. Ez olyan, mint ha ő lenne a mekk-mester. Szerintem ebből két tárcát kellett volna csinálni: Egészségügy és Szociális ügyek, Kultúra és Sport. Majd jót nevetnek rajta az Eu-s miniszterek vagy felnégyelik, ha utazgatni kell. Ha államtitkárt küldenek, akkor meg nem tiszteljük meg a fogadó felet. :D

  Jól leégünk az TUTI!

   
 • 7mimike2010május04.12:32ÚjVálasz

  Nekem meg - személy szerint - Pintér Sándorral szemben vannak kétségeim, azért,mert az jutott eszembe,hogy a Boros Tamás elleni robbantásos merényletet 1998. július 2-án Budapest belvárosában, az Aranykéz utcában követették el. Akkor az autóba rejtett pokolgép miatt a vállalkozó mellett még három halálos áldozatot is volt. Sajnos . Az elkövetőket és megbízóikat máig sem sikerült elfogni. Az ügyet akkor a BRFK próbálta meg feltárni.
  Akkor ki is volt már a belügyminiszter ? ?
  Vagy én emlékszem rosszul ?

   
 • 8johnnyfox2010május04.19:42ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Nekem személy szerint!
  ...

  Fősulis. Az államtitkárok fogják elsősorban felügyelni a területeket, mint eddig is. A miniszterek csak a csúcson vannak. Tök felesleges még 8 miniszter, aki nem csinál semmit. Így is lesz bőven elég államtitkár ~ 30db. Nem kell minden szarra miniszter meg 200 ember mellé. Jelenleg 20 államtitkár és 51 szakállamtitkár van = 71. Ebből lesz 30. Ez nekem nem fáj már bocs. 2002ben volt 30körüli létszám csak Maszop beültette cimbijeit a kitalált posztokra. Ennyi.

   
 • 9phartus2010május05.10:48ÚjVálasz

  Mindenkinek!

  Az-az igazság hogy nincs biztosítva ezekkel a "miniszterekkel" a beigért "változás"!!!!!!!

  Szerintem csak a nevek változnak, meg a poziciók. "Átszabják" a kormányzást a saját "szájízük" szerint!

  A Pintér és a Hende "robbanásveszély", de a többi is "gáz"!!!!!!!!

  Nem tudjuk "holnap mire ébredünk"!!!!!!!!

   
 • 10fosulis2010május05.12:23ÚjVálasz

  Sőt! Az oktatásit direkt kihagytam, hátha felfigyel rá valaki!

  Ekkora baromságot a világ nem látott!

  5 ÁGAZAT egy tárcában!

  -Egészségügy
  -Oktatás
  -Kultúra
  -Sport
  -Szociális ügyek.

  Mi jöhet még?

  Kövér László lesz a Köztársasági elnök?

   
 • 11glaci11112010május05.12:41ÚjVálasz

  Üzenet a szocialistáknak Székelyföldről: "Húzzatok el!"

  Húzzatok el!
  Legördült a függöny, eljött, aminek el kellett jönnie. Sokak véleménye szerint Magyarországon csak most kezdődik az igazi rendszerváltás. Az országgyűlési választások eredményei bizonyítják, hogy a magyaroknak elegük volt a hazaáruló, elsősorban külföldi érdekeket szolgáló, a magyar vagyon és földterületek eltékozlóiból, a többszáz-milliós BKV-s és más korrupciós botrányokból, az öszödi beszéd bohócából és annak libatolvaj utódjából.
  Elkúrtátok. Nem kicsit… nagyon!
  Elérkezett az ideje annak, hogy a kommunizmus eszmei rendszerét átmentő, tovább éltető MSZP és hű társatok az SZDSZ, összeszedjétek cókmókjaitok és elhúzzatok, mert már végképp nincs szükség reátok. A kicsi Magyarország népének elege volt abból, hogy megalázzák őt saját hazájában, s gumilövedékkel kilőjétek a szemét, aki ellenetek lázad. Tudjuk, hogy nagyon szerettétek volna továbbra is a pénz-csapot kezelni, hogy még jobban gazdagítsátok klientúrátokat, határon túli ülepnyalóitokat, de most már vége. Rakjátok félre lopott pénzeiteket ügyvédjeitek honoráriumának kifizetésére, mert az elszámoltatás következik.
  Tudjuk nagyon kellemetlen és fájdalmas lesz számotokra, de ti nagyon sokkal tartoztok a kifosztott nemzetnek. Éveken át még a reményt is megfojtottátok, hogy lehet jobbrafordulás, megtagadtátok az elszakított területeken élő nemzettársaitokat, saját testvéreiteket. Most újból szervezkedtek, mesterházyskodtok, de ti nem tudtok megváltozni, szokásaitok, ideológiátok rabjai vagytok és azok is maradtok. Elegünk volt belőletek. Merjetek kicsik lenni, húzzatok el kovácslászlóstól, gyurcsótányostól, szélesszájú-Ildikóstól, s akkor lássunk benneteket, amikor a hátunk közepét.

  (Megjelent a Székelyudvarhelyen kiadott Polgári Élet hetilapban)

   
 • 12albert2010május05.18:08ÚjVálasz
  Idézet: glaci1111
  Üzenet a szocialistáknak Székelyföldről: "Húzzatok el!"

  Húzzatok el!
  Legördült a függöny, eljött, aminek el kellett jönnie.
  ...

  Fontos volt ezt a szemetet közzétenned?
  Egyébként is ne a határon túlról köhögjenek bele, hogy én itt hogyan élek.
  A Székelyudvarhelyi viszonyokról kellene ilyen bátor cikket írni!!

   
 • 13agro2010május05.20:34ÚjVálasz
  Idézet: glaci1111
  Üzenet a szocialistáknak Székelyföldről: "Húzzatok el!"

  Húzzatok el!
  Legördült a függöny, eljött, aminek el kellett jönnie.
  ...

  Glaci!

  Én gratulálok O.Viktornak,mert sikerült importálnia a megosztást erdélybe.
  A románok röhögnek a magyarokon mert ahelyett hogy együttesen lépnek fel ahelyett egymással foglalkoznak.
  Szóval no comment.
  Az erdélyi magyarok nem szóljanak bele a magyarpolitikába mert mi se szólhatunk szólunk bele az erdélyi politikába.
  Tehát a nevetek KUSSS.

  Második az hogy most kikapott a baloldal, amikor a maszk lehullik Vikiről akkor majd láthatod majd az önkormányzati választásokon.Pofára esés lesz:)


  Három:Én úgy gondolom hogy a Jobb oldal 2Xes vesztes választásokon után és mögötte álló OLIGARHIA nagyon éhes....

   
 • 14albert2010május06.14:48ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Sőt! Az oktatásit direkt kihagytam, hátha felfigyel rá valaki!

  Ekkora baromságot a világ nem látott!

  5 ÁGAZAT egy tárcában!

  -Egészségügy
  -Oktatás
  -Kultúra
  -Sport
  -Szociális ügyek.
  ...

  Hát az jöhet még, hogy "Viktor a király"!!

   
 • 15agro2010május06.20:50ÚjVálasz

  Most, hogy OV megnevezte kormányát és úgy néz ki, lekerült a lakat szájakról, kezd szaros lenni a mézesmadzag.

  Mióta nem Szijjártó Péter és Navracsics Tibor száját kell csak felügyelni, nehogy véletlen olyat mondjon, amitől a józan eszű választópolgárnak esetlegesen más ikszelési szándéka lenne, el-el szólja magát a Fidesz.

  Kiderül például, hogy Gergényi Pétert nem véletlen tüntette ki a főváros a 2006. október 23-i tevékenységének elismeréseként, hanem az igazi self made man-ként ismert Pintér Sándor sem tartja szakmailag elhibázottnak az istenadta véresre veretését.

  Persze a magyarázat sem maradt el, miszerint nem a rendőrségnek, hanem az ügyészségnek kell kivizsgálni, hogy történt-e a kkor, és ott jogsértés. Mellékesen, megtehete volna eddig is az ügyészség, mert ugye politikafüggetlen szervezet:-)

  Aztán az is kiderült, hogy a csontvázak miatt (szegény Samu, ha tudta volna) nem lehet ám csak úgy ukkmukkfukk adót csökkenteni. Nem ám. Igaz, hogy a pórnak az a része, aki nem naracssárga napszemüvegen keresztül látja csak a világot azért tisztába volt azzal, hogy nem lehet a semmiből valamit csinálni, csak a szovjet népmesébe, de mégis csak más ezt konkrétan az igérethalmaz után hallani.

  A szép új világ elmarad.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés