Egy vasi együttes, előadó jövőre is lehetőséget kap az országos hírnévre

Megint itt van az Öröm a zene tehetségkutató. Idén májusban már szerveztek ilyet.
 
 

Egy vasi együttes, előadó jövőre is lehetőséget kap az országos hírnévre

Megint itt van az Öröm a zene tehetségkutató. Idén májusban már szerveztek ilyet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Egy vasi együttes, előadó jövőre is lehetőséget kap az országos hírnévre

Megint itt van az Öröm a zene tehetségkutató. Idén májusban már szerveztek ilyet.

Öröm a zene néven az idén tavasszal indítottak először országos könnyűzenei tehetségkutatót, de más néven már régóta működik ez, és vannak szép eredmények is. Ezzel kezdte a most induló tehetségkutatót bejelentő sajtótájékoztatót Prieger Szabolcs, az Agora Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

2013-ban ugyanis Szatmári Juli nyerte a vasi vetélkedést, 2014-ben pedig a Margaret Island együttes, és mára ők országosan ismertek lettek, teltházas koncerteket adnak. És ez a lehetőség nyitott mások előtt is.

Az idén tavasszal a szintén sokat koncertező Újvilág utca nyerte a tehetségkutatót, de jól szerepelt például az Eticatt együttes, akik pénteken a Quimby előzenekaraként lépnek fel az MSH-ban. A Gargantua is nagy felfedezés volt, a zenekar két tagja a sajtótájékoztatón elő is adott két, akusztikusra hangszerelt számot.

Holdosi Attila, szervező, a Jam Music ügyvezetője, elmondtam hogy minden megyében megszervezik a tehetségkutatót, és megyénként egy zenekar, előadó jut be az országos döntőbe. Még mindig várják a jelentkezőket, kevés a kikötés:

csak saját szerzeményekkel (ha angol nyelvű a dal, magyarra fordított változatát a versenynapon a zsűri számára kérjük csatolni) a szerzemények közül legalább egynek magyarul kell elhangoznia stílusirányzatot nem szabnak meg, a produkció egyetlen kikötése, hogy hangszeres legyen az előadók, zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által kereskedelmi forgalomban kapható hanghordozóval (saját kiadás és a helyi médiumokban való megjelenés nem kizáró ok) demo felvétel (max. 10-15 perc) beküldése Wav, vagy MP3 formátumban

A jelentkezés ingyenes, magára a versenyt jelentő koncertre sem lesz belépjegy, Holdosi hangsúlyozta, a szervezők a fellépőkből sem akarnak hasznot húzni, a céljuk, hogy a tehetségek bemutatkozhassanak, ezen a koncerten professzionális hang- és fénytechnikával, a nyertesek pedig később országosan is.

Mert igaz ugyan, hogy az országos döntőbe csak egy zenekar, előadó juthat be a megyéből, de akik jól szerepelnek, itt is kapnak fellépési lehetőségeket az Agora nagyrendezvényein, nagyobb koncerteken előzenekarként vagy akár klubokban is.

A tehetségkutatón is lesznek díjak:

Fellépési lehetőség szombathelyi zenei rendezvényeken A győztes indulási jogot szerez a MUSIC EXPON az Öröm a Zene 2018. évi döntőjében (október), ahol a fődíj egy egymillió forintos hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatás a HANOSZ tagjainak kínálatából. A Hangfoglaló-program (korábbi Cseh Tamás.program) jóvoltából összesen kétmillió forint hang- és videofelvételre, turnéra.

A jelentkezési határidő 2018, január 31., a tehetségkutató időpontja 2018. február 24. (szombat), helyszíne a AGORA- Művelődési és Sportház.

A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap és további infők itt elérhetőek.

Prieger Szabolcs hozzátette, a Hangfoglaló-program támogatásával december 19-én ByeAlex, janárban Pélyi barna és együttese lép fel Szombathelyen. November 30-án pedig az MSH aulájában barátok, zenésutársak emlékeznek meg a nemrég elhunyt Vida Ferencről, a Lord egykori alapítójáról.

Az Agora Szalon-képes akciója

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés