Továbbra is nagyon vigyázni kell az oroszokkal

 
 

Továbbra is nagyon vigyázni kell az oroszokkal

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Továbbra is nagyon vigyázni kell az oroszokkal

Ami a dezinformációs kampányaikat illeti. Levélben fordult több tucatnyi biztonságpolitikai szakértő hétfőn Federica Mogherinihez, az Európai Unió külpolitikai főképviselőjéhez, hogy erre a veszélyre felhívják a figyelmet.

Az ötvennégy szakember által aláírt nyílt levélben hangsúlyozták, ideje komolyan venni "az európai országok destabilizálására, az EU egységének erodálására és a második világháború után létrejött nemzetközi rend lerombolására" irányuló orosz törekvéseket.

Szerintük Moszkva már legalább három éve erőteljes propagandát nyom Európában, az uniós tagországok többségében jelen vannak ezek a csatornák, ezért hosszú távú ellenintézkedésekre van szükség az eddigi, "felelőtlenül gyenge" válaszok helyett.

A Kreml erőszakos cselekedetei példa nélküliek a második világháborút követő időszakban - közölték a szakértők, példaként említve más államok egyes területeinek annektálását, szomszédos országok megszállását, civilek tömeges bombázását, illetve az emberrablásokat, a kibertámadásokat és a külföldi diplomaták zaklatását.

Kinyírni a liberalizmust

Számos bizonyíték van rá, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök romba akarja dönteni a liberális világrendet, mindent megtesz ennek érdekében, amihez szövetségesei is vannak Európában - mutattak rá a European Values nevű kutatóintézet honlapjára feltöltött dokumentumban.

Az idézett szakértők kiemelték, hogy Federica Mogherini "homokba dugja a fejét", és szinte semennyit nem költenek az EU előtt álló legnagyobb kihívások egyikének kezelésére, miközben égető szükség lenne az uniós külügyi szolgálat által az évi egymilliárd euróból működő orosz propaganda ellensúlyozására létrehozott, mindössze tizenegy embert foglalkoztató ügynökség megerősítésére.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés