A keserű ribizli biggyesztette le a szánkat

Megkóstoltuk az ország tortáit. Idén a cukormentes rabolta el a szívünket.
 
 

A keserű ribizli biggyesztette le a szánkat

Megkóstoltuk az ország tortáit. Idén a cukormentes rabolta el a szívünket.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A keserű ribizli biggyesztette le a szánkat

Megkóstoltuk az ország tortáit. Idén a cukormentes rabolta el a szívünket.

Most már lassan évek óta extra bónusszal szolgál augusztus 20-a. Ugyanis az „országzászló felvonás katonai tiszteletadással” mellett országtorta is jár a születésnaposnak. Én meg élvezettel kóstolom meg az éppen aktuális főszereplőt.

A szakmai zsűri idén a Balatoni Habos Mogyoró fantázianévvel ellátott tortát választotta az ország tortájának, a cukormentes torta pedig a Pöttyös Panni lett. Hát akkor nézzük, melyik torta mit tud:

Az idei két torta nagyon habosra sikeredett. Szinte alig lehet lehámozni róluk a műanyag fóliát.

A mogyorós sütivel kezdtük a kóstolást. A torta elolvadt a szánkban és elsőként olyan érzés volt, mintha habosított mogyorós tejcsokit faltunk volna. Pár pillanattal később aztán keserű íz párosult a mogyorós ízfelhő mellé. A szánk lebiggyedt, de még a szemöldökünket is összerántotta. Egyszerűen úgy jártunk, mint a paraszt bácsi a műrepülőn: erre nem számítottunk. A szelet végére egyébként elfogy a keserű ízért felelős ribizli, és itt értettük meg, igazán miért volt szükség erre a hozzávalóra. A mogyoróhab és a tejcsokoládés karamellhab a fanyar gyümölcs nélkül egyszerűen túl geil, az embernek megüli a gyomrát. Szükségességét ugyan értjük, ám a fanyar íz akkor is sokkolt minket. Nem ez lesz az országtorták közül a kedvencünk.

Nem így a cukormentes torta. A Pöttyös Panni szintén egy habos csoda, ugyanakkor a mákos piskóta egyrészt remek alap, másrészt elképesztően harmonizál a savanykás málnával és az édeskés szilvával. Bár savanyú ízt itt is kapunk, nem vág minket annyira mellbe, mint a mogyorótortában. Emellett pedig kellemes emlékeket idéz bennünk az öt évvel ezelőtti ország tortáról, ami a szatmári almás máktorta volt.

Ha verseny lenne az országtorta és a cukormentes torta között, akkor nálunk bizony a cukormentes lenne a nyertes, szelethosszat ráverve a mogyorósra. Egyrészt a harmonizáló ízek miatt, másrészt pedig azért mert textúrákban is izgalmasabb. A habos krém és a mousse alatt ott van a piskóta és a ropogós mák. Pöttyös Panni pedig egyébként is cinkos szerető, hiszen ha nem tudtuk volna, észre sem vennénk, hogy cukormentes. Sem utóízt, sem pedig kellemetlen mellékízt nem éreztünk rajta. Ráadásul a szénhidrát tartalma is alacsony, akár gyúrósok is ehetik.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés