Éles szem szükséges, hogy ne kelljen pótdíjjal parkolni a szombathelyi belvárosban

Nagy tábla, kis tábla, piros zóna, arany bérlet.
 
 

Éles szem szükséges, hogy ne kelljen pótdíjjal parkolni a szombathelyi belvárosban

Nagy tábla, kis tábla, piros zóna, arany bérlet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Éles szem szükséges, hogy ne kelljen pótdíjjal parkolni a szombathelyi belvárosban

Nagy tábla, kis tábla, piros zóna, arany bérlet.

Érdekes esetbe futott bele olvasónk a minap, amikor Szombathely belvárosában, a Király utcában parkolt le. Éppen szállt volna ki a kocsiból, amikor az arra járó parkolóőr figyelmeztette, hogy hiába van piros bérlete és fizetett ki előre egy hónapot az utcán parkolásért, a belváros kiemelt övezetében plusz költségbe kell vernie magát.

A dolog tehát úgy néz ki, hogy emberünk megvette a belvárosi parkolóbérletet, azonban a belvárosban van néhány kiemelt övezet, ahová nem érvényes a 9200 forintos bérlet.

Ez eddig egyébként rendben is van, hiszen a fizetőparkolás az egy szolgáltatás, ahol az autós fizet a parkolóhelyért. A belvárosi kevés parkolóhelyekre pedig úgy biztosítja az önkormányzat a fluktuációt, hogy magas díjat szed be. Mivel az autósok, és egyébként úgy nagyjából senki se szeret kiadni sok pénzt, ezért minél rövidebb időre próbálnak itt megállni a sofőrök.

A probléma az, hogy egy kissé megtévesztő módon közlik az autósokkal, hogy hol nem érvényes a bérletük. Fotóval szemléltetjük:

Találja meg a különbséget a két kép között!
Megvan? Nincs meg? Annyit elárulunk:

A két fotó között alig 20 méter távolság van.

És akkor most eláruljuk. Igen, mindkét tájékoztató táblán ugyanaz a szín és ugyanaz az összeg szerepel. Vagyis ha ki akarjuk fizetni a szolgáltatás, ezesetben a parkolás díját, akkor 320 forintot kell kipengetni óránként.

Csakhogy, amint azt olvasónk is nehezményezte, alig észrevehető apró kiegészítő tábla tudatja csak, hogy míg egyik helyen gond nélkül parkolhat piros bérletével, addig a másik utcában bérlete megváltásának ellenére is még pluszban kell jegyet vennie. Gyönyörű, nem? Szerintünk is.

Olvasónk egyébként a bónusztejelést a parkolóőr figyelmeztetése után meg is tette. De mégis, lehetne egy olyan segítség az autósoknak, hogy a tájékoztató tábla messziről hirdeti, akár egy rikító színnel, hogy hol nem érvényes már a piros bérlete. Mert nem mindenhol állhat oda egy segítőkész parkolóőr. Távolról most ennyi látszódik a táblahalmazból:

A mindenhová érvényes arany bérlet egyébként 15 200 forint.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés