Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.
 
 

Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.

A városházi programok közt akadtunk rá, hogy ma délután a szombathelyi vasútállomás környéki utcák forgalmi rendjéről tartanak lakossági fórumot. Első körben azt hittük, a téma a belvárosi dugó lesz, hiszen csúcsidőben rendre beáll itt a forgalom. Felhívtuk hát Illés Károly alpolgármestert telefonon, aki közölte, a téma ezúttal a parkolási probléma lesz, nem a forgalmi dugók.

A Welther Károly, a Nádasdy Ferenc és a Kisfaludy Sándor utca lakói kezdeményezték a SZOVÁ-nál, hogy legyenek fizetősek ezek az utcák is

Mivel a vasútállomás környékén élők állandósult problémája, hogy nem találnak szabad parkolóhelyeket, ha házuk előtt szeretnének megállni. Mivel a szóban forgó utcákon ingyen lehet parkolni, sokan, akik a vasútállomásra igyekeznek, vagy akár csak a belvárosban dolgoznak, az ingyenesség miatt itt állnak meg.

Ahhoz képest, hogy a probléma valószínűleg sokakat érint - egyrészt az ott élőket, másrészt pedig azokat, aki a vasútállomáson szeretnének időnként megállni - a lakossági fórum minimális érdeklődés mellett zajlott.

Páran jöttek csak el, jórészt azonban inkább az új buszpályaudvar terve érdekelte őket, sem mit a vasútállomás környékén a forgalmi rend változása. De Illés Károly alpolgármester, (aki később Kántás Zoltánnal képviselői órát is tartott), türelmesen magyarázott, hol hogyan, mit tervez a város.

Délután be is jártuk a területet és megmutattuk, hogyan nem lehet parkolni most a környéken.

Nyugat.hu

Parkolási helyzet a szombathelyi vasútállomáson

Megtudtuk hát, hogy lakossági kérésre az önkormányzat felkérésére a SZOVA már meg is vizsgálta, miként lehetne megoldani a vasútállomás környékén a parkolási anomáliákat.

Két ütemben tervezik a változások megvalósíthatóságát:

Az első ütemben a Széll Kálmán és a Vörösmarty utcát, valamint a Széll Kálmán belső tömbjeit, a Vasút utcát, egészen a Szent Márton utcáig, valamint az Éhen Gyula teret is mind a parkoló övezetbe sorolnák.

Valamit a Kisfaludy utca is fizetős lenne. Ezt az utcát ráadásul egyirányúsítanák is, a Nádasdy Ferenc irányából a Vörösmarty irányába.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor - jelentette még be Illés Károly - a második ütemben a parkoló övezetet szeretnék kiterjeszteni még a Welther Károly illetve a Nádasdy Ferenc utcára is. Valamint egyirányúsítanák a Nádasdy utcát.

Mi lesz az új buszpályaudvarral, megépül egyáltalán?

A fórumon egy Éhen Gyula téren lakó a fórumon arra panaszkodott: hogy a vasútállomás környéke roppant elhanyagolt. Az iránt is érdeklődött, mi lesz a tervezett új buszpályaudvarral, mert egyelőre ezen a területen is csak azt látja, hogy lepusztult és nyüzsögnek rajta a patkányok.

Az új buszpályaudvar kapcsán Illés Károly alpolgármester elmondta, hogy a Modern Városok Programba sikerült (a 30 éve tervként létező) az elképzeléseket beilleszteni. Ennek konkrét tervezése is hamarosan elkezdődik. Egy izgalmasat még hallhattunk, az új buszpályaudvart egy föld alatti aluljáró fogja a vasútállomással összekötni, így a gyalogos forgalom egy része lent a föld alatt zajlik majd.

Egy a környéken élő hölgy arra panaszkodott, mi lesz, ha az új pályaudvar megépül, hogyan fogják az ott élők a buszok benzingőzét kibírni. Illés Károly közölte, egyrészt a kérdéses lakótömböket a forgalomtól a buszpályaudvar új épülete elzárja majd, másrészt az önkormányzaton azon vannak, hogy minél körszerűbb buszok (elektromos például) közlekedjen majd.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés