Elődöntőben az Egis Körmend!

Végig vezetve sikerült legyőzni a Pécset.
 
 

Elődöntőben az Egis Körmend!

Végig vezetve sikerült legyőzni a Pécset.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elődöntőben az Egis Körmend!

Végig vezetve sikerült legyőzni a Pécset.

Az életben maradás volt a tét a PVSK-PANNONPOWER számára az Egis Körmend elleni play-off mérkőzésen. A párharc során hiába kezdett vereséggel a vasi csapat, hét közben megfordította az állást 2-1-re, így egy esetleges győzelem a továbbjutásukat jelentette volna.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzés, két perc elteltével Petty triplája után már 2-7-et mutatott az eredményjelző. Supola távolira távolival válaszolt, de ezután újra a körmendi irányító talált be. A negyed közepén beszállt a játékot vállaló Budimir is, aki egy triplával jelentkezett, de még így is megmaradt három pont a körmendiek előnyéből. Később Halász pontjaival már két pontra is felzárkózott a PVSK, de az egyenlítés egyszer sem jött össze. Sőt, a végén Gibbs büntetőjével négy lett a különbség (21-25).

Gyorsan meglépett Gasper Potocnik csapata az első percekben, miután Petty újabb hárompontosát Kromahé követte. Így 21-31-es állásnál Csirke Ferenc kért időt. Sikerült megtörni a Körmend lendületét, mert az ezt követő szakaszt 7-2-re a hazaiak nyerték, így újra szoros lett az állás. 30-33 után Kromah tempózott sikeresen, de Chris Smith triplája után a vendégek trénere kért időt. A 16. perc magasságában aztán nagy adok-kapok kezdődött. Sorrendben Budimir, Kromah, majd Supola és Allen is triplát vágott. Nelson kosara után viszont újra a hazaiak vezettek, végül Kromah tarthatatlanságának köszönhetően maradt a vezetés a Körmendnél a félidőben (45-49).

A harmadik negyedben ismét növelni tudta előnyét a Körmend. Pedig jól indult a Pécs számára a játékrész, hiszen Budimir hármasa után újra csak kettő pont volt a különbség. Hiába loholt folyamatosan ellenfele nyakán a Csirke-legénység, az egyenlítés mégsem akart összejönni. Lenzelle Smith többször is pontosan célzott a büntetővonalról, majd Allen jött bele a pontgyártásba. Az amerikai erőcsatár triplája után még három vendég pont érkezett, így tizenegy pontosra nőtt az előnyük (65-76).

A korábbi forgatókönyv szerint folytatódott a mérkőzés. Két perc elteltével, Sejfic duplája után újra egy kosárnyi volt a felek közötti különbség, de ezen a lélektani határon nem sikerült átlépnie a Pécsnek. A 35. percben Ferencz közelije után már tizenegy volt a vendégek előnye, ezzel eldőlni látszott a találkozó. A hátralévő részben még mindent megpróbált a PVSK, de közelebb kerülnie nem sikerült. A körmendiek Allen duplájával a századik pontot is megdobták, majd ráadásként még Gibbs távolija is behullott (89-103).

A párharc ezzel eldőlt, 3-1-es összesítéssel az Egis Körmend jutott tovább a legjobb négy közé.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés