Egy magyar zenekar feltámasztotta a fiatal Orbán Viktort

A Ricsárdgír egészen különleges klipet forgatott.
 
 

Egy magyar zenekar feltámasztotta a fiatal Orbán Viktort

A Ricsárdgír egészen különleges klipet forgatott.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Egy magyar zenekar feltámasztotta a fiatal Orbán Viktort

A Ricsárdgír egészen különleges klipet forgatott.

A Ricsárdgír az a zenekar, amit sosem fogunk hallani a húgymeleg és sekélyes biztonsági játékban tapicskoló kereskedelmi rádiókban, mégis az egyik legjobb dolog, ami a magyar könnyűzenében az elmúlt években történhetett.

Szentendreiek és fiatalok, épp úgy, ahogy a Bizottság volt a nyolcvanas években, és ha nem is közvetlen jogutódként, de pont ugyanolyan lelkesen görgetik tovább a magyar avantgárd-alternatív hagyományt, mint tette azt a nagy underground előd. Egyszerre, bár minden dalukban más-más mértékben adagolják a teljesen elbaszott humort (lásd a Palvinbarbi klipjét), a tükörtartó társadalomkritikát (Hazudjanak) és a figyelemreméltó zenei formulákat (Nincsen Sárkány), legújabb erős alakításukban pedig már a sztorimesélést is csúcsra járatják.

Úristen, politizálni mernek!!!!!

Az még hagyján (vagyis persze dehogy hagyján), hogy Mindenki Boldog című friss számukban a szánalmas kormányzati plakátpropagandát szedik ízekre a saját vitriolos kifejezésmódjukkal, de pluszban még egy olyan videót is legyártottak hozzá, ami elejétől a végéig tartogat meglepetéseket. Különösen a csillogó szemű, Soros-ösztöndíjból tanuló liberális Orbán Viktort, aki feltűnik egy filmklasszikust megidéző időutaztatással, és a végén még a jelenkori, illiberális és haverokat gazdagító Orbán Viktorral is összetalálkozik!

A csattanót persze látni érdemes. Nyilván szarásig fogja játszani a Petőfi, haha:

Lábjegyzet: pont rohadtul ideje volt már, hogy a Rákosi mellett végre további zenekarok is merjenek páros lábbal beleszállni az erdogani-putyini ösvényt kóstolgató, egyre kevésbé magyarnépbarát hatalomba. Várjuk a folytatást!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés