Az Artistica Anam Cara tüzes akrobatikus műsora a Borok utcájában 

Esővel és tűzzel, Irie Maffiával és zajos bulival zárult az idei Savaria Karnevál

Mutatunk néhány betűt és sok-sok képet.
 
 

Esővel és tűzzel, Irie Maffiával és zajos bulival zárult az idei Savaria Karnevál

Mutatunk néhány betűt és sok-sok képet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Esővel és tűzzel, Irie Maffiával és zajos bulival zárult az idei Savaria Karnevál

Mutatunk néhány betűt és sok-sok képet.

Sokakat meglepett, hogy Snétberger Ferenc is fellép a karneválon, mivel a műsorfüzetben nem volt benn a neve – a neten viszont már ott volt. Ehhez képest csak pár tucatnyian várták a Fórum színpad előtt a nemzetközi szinten is előkelő helyen jegyzett magyar gitárost, aki ezúttal tanítványaival jött el koncertezni.

Rendkívül szimpatikus, hogy jövedelmének egy részét fiatal tehetségek zenei fejlődésére fordítja, nyilván ennek eredményéről is hírt akar adni a gitárművész. Vasárnap mellette kiváló klarinétost, dobost, zongoristát, bőgőst és énekesnőt (Fehér Elemér, Toni Snétberger, Farkas Zsolt, Adrian Szajko, Fehér Elemér, Danyi Diana) láthattunk a délutáni órákban.

Szerintem mindenkinek nagy élmény volt, egyben megnyugvás a környék lakói számára, hogy volt egy időszak, amikor nem a monoton popzene dübörgött a fülükbe. Igen lógott már az eső lába, amikor a Korprive belekezdett a Borok utcájában. Horvát zene horvát hangszerekkel, plusz basszusgitár és dob.

Elsőre fura felállás, de ez ilyen: rockosított népzene. Csinálják ezt másutt is, sőt még durvábban is, például az osztrákok: stájer harmonika, trombita mellett rock alap, torzítós gitárral. Nyilván ők is tudják, hogy nem ez az autentikus felállás, de ezt választották. Ettől még lehet jó és rossz is egy zenekar.

A szentpéterfaiak mellett szól, hogy nem csak népzenét, játszanak, hanem Whitney Houstont, Tina Turnert, sőt néhány saját számot is. Korponay Zsófi énekesnő feldobta a koncertet, a hangulatot még a lezúduló eső sem hűtötte le, a tér ugyan kiürült, de csak azért, mert a nézők sátrak és fabódék fedezékébe menekülve hallgassák tovább a zenét. Nem mindenki ijedt meg azonban az égi áldástól: két fehér ruhás fiatal lány ropta tovább, produkciójukat Tánczos Mihály kollégánk rögzítette, a felvétel talán látható lesz valahol a neten, ha kiszárad a kamera.

A vihar ahogy jött, úgy ment: a lehűlt kedélyeket a Fő téren Elvis Presley dalait újragondoló banda az Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége forrósította újra. A Fő tér rockabillyvel búcsúzott az idei karneváltól.

A Borok utcájában az Artistica Anam Cara tüzes show-ja, és az Irie Maffia zárta a 2017-es Savaria Történelmi Karnevált.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés