Igenis, jól lehet lakni ezer forint alatt a karneválon

De ehhez jól körül kell nézni.
 
 

Igenis, jól lehet lakni ezer forint alatt a karneválon

De ehhez jól körül kell nézni.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Igenis, jól lehet lakni ezer forint alatt a karneválon

De ehhez jól körül kell nézni.

Péntek délben, korgó gyomorral indultunk el, hogy megnézzük, ezer forint alatt jól lehet-e lakni a karneválon. Meglepetésünkre igen, de a nagy adag sülteket,kolbászokat akkor el kell felejtenünk. De van megoldás.

Kezdjük azzal, hogy a lacikonyhák (ezek árulnak, ugye frissen sülteket, kolbászokat) egy része súlyra dolgozik. Igaz, van, ahol abba beleszámolják a köretet is, ezeken a helyeken egytálételekről beszélhetünk. Ilyet találtunk a Sörtéren, a Fő téren, a Fórum-színpad előtt, és a városháza mellett is. Ha nem vagyunk nagyétkűek, bőven kijön egy ezresből.

Aki nem akar nagy húsokat falni, könnyebben talál olcsóbb ajánlatokat. Lángosból például 450 és 700 között, ízesítéstől és tölteléktől függően. A karnevál sok helyén, a Fő tértől a Thököly végéig.

A kenyérlángos, vagyis langaló tartalmasabb, ezért drágább is, 700-800 forint körül van, és előfordul bárhol, legalább tucatnyi langalósütöde van.

A velőspirítós lehet átmeneti megoldás. Finom és kiadós, egy étkezésre bőven elég. Két helyen láttunk, a Thököly utcában, és a Borok utcájában, a Szimfónia kávézó előtt. Utóbbi helyen 880 forintért darabját, ami, higgyék el, elég emberes adag. Próbáltuk.

Az édesebb szájúaknak sem kell mélyen a zsebükbe nyúlni, ha a tízméterenként 500-800 forint körül árult kürtőskalácsot választják.

A Thökölyn, a Ferences-templom előtt láttuk egyik kedvencünket, az óriás kürtőskalácsot, pont egy ezresért. Ekkora:

És a másik kedvenc, az óriáspalacsinta, a Savaria téren. Ezer alatt szintén, legalább kéttucatnyi ízzel.

És akinek már minden mindegy, a Thökölyn talál occó kínait, szintén ezer alatt, menüben.

Az állandó helyek is nyitva vannak, például az ezer forint alatti menüt kínáló menüző hely az Aréna utcában. És mág sok egyéb a karneváli terület környékén.

Olyan MTI-sen fogalmazva: Számtalan helyen minden, mi szem-szájnak ingere.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés