Valóban ennyire sokkol az idei férfidivat?

Vagy csak az a része, ami Alejandro Gomez Palomo fejéből pattant ki?
 
 

Valóban ennyire sokkol az idei férfidivat?

Vagy csak az a része, ami Alejandro Gomez Palomo fejéből pattant ki?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Valóban ennyire sokkol az idei férfidivat?

Vagy csak az a része, ami Alejandro Gomez Palomo fejéből pattant ki?

„Ezt nem szabad kihagyni, ez most valami új. A nemek csatája annyira ódivatú, Palomo csodásat alkotott.” – ilyen és ehhez hasonló beszélgetésfoszlányokat lehetett elcsípni, mielőtt a fiatal spanyol tervező 2017-es férfi kollekciója a kifutóra lépett. Nos, a ruhák valóban hoztak némi forradalmit.

A 24 éves Alejandro Gomez Palomo, miután a London College of Fashion tanulójaként végzett, rögtön megkezdte tervezői munkáját. 2015-ben már láthattunk tőle egy tavaszi kollekciót, de a divattörténelembe valószínűleg idei alkotásával írja be magát.

Míg a laikusok megrökönyödve levegő után kapkodnak, addig a szakma állva tapsol és ünnepel. Most akkor hol is van az igazság? Jó dolog a férfiakat női ruhába, tollba és palástba öltöztetni vagy nem? Helyénvaló nemekről beszélni, vagy ha a divat világáról van szó, felejtsük el mindezt? És ha igen, hol vannak a határok? Vannak egyáltalán? Ha igen, akkor Palomo minden bizonnyal ezeket feszegeti, hisz modelljeit igencsak szokatlan öltözékben küldte a kifutóra a New York-i divathéten.

Spanyol herceg az édesanyja gardróbjában

„Ez volt a legcsodálatosabb, legszebb, dekadensebb és leggonoszabb dolog, amit valaha láttam.” – nyilatkozta egy tervezőkolléga a Vogue-nak. Ez az a vélemény, amit a hozzáértők osztanak. Ezzel szemben, talán kijelenthetjük, az emberek nagy része döbbenten bámulja a monitort. Van, aki csak nem jut szóhoz, de akad olyan is, aki dühöng, csapkod és felteszi a kérdést: hova süllyedünk még? Természetesen fel lehet fogni így is.

Amikor a tervezőt 2017-es kollekciójáról kérdezték, amely valljuk be, kicsit olyan, mintha egy spanyol herceg betévedt volna édesanyja gardróbjába, azt mondta, hogy az eddigi darabok nem voltak ennyire „szépek” és „pajkosak”. De ez már egészen más irányzat. Amit ezzel a kollekcióval akar kifejezni – a szexualitás felfedezése, a nemek szerepe – az a divatnál jóval több. Át kell törni a határokat.

„Nézd csak meg, erről beszélek. Itt van például ő.” – mutat egy képet a modell Pol Roig-ról, akin nincs más, mint egy blézer és egy térdig érő csizma – „Először úgy gondoltuk, adunk rá nadrágot, de rájöttünk, sokkal jobb anélkül.” Valahogy így megy ez. Az ember azt gondolná, hogy egy férfinak jobb nadrágban – már ami a szürke hétköznapokat illeti. Aztán kiderül, hogy olykor ez mégsincs így.

Személy szerint nem zárkózom el az újdonságok elől. Prűdnek pedig végképp nem vallom magam. A divatot, az abszurditást és a jelmezre hajazó ruhadarabokat egyenesen imádom. Igen, Palomo kollekciója valóban meghökkentő és igen, talán kicsit sok. Az első reakcióm sem feltétlenül tűrné a nyomdafestéket, de ez talán bocsánatos bűn, hisz még az erős idegzetű divatimádók közül is többen megbotránkoztak az áttetsző, tollas hálóingeken.

Az én szememben Palomo ruhái azonban nem prêt-à-porter darabok, sokkal inkább az, amit művészetnek hívunk. Valahogy úgy, mint egy Picasso-portré, ami előtt megállunk, hosszasan tanulmányozzuk és eldöntjük, hogy tetszik-e vagy sem, hogy túl sok-e a mi világunknak vagy még pont belefér - ne adj Isten, nevetünk egy jót és továbbállunk.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés