Szalontay Sándor, a leggyorsabb magyar pályakerékpáros szünetelteti a karrierjét

A sportoló árulja a több mint egymillió forintot érő versenygépét.
 
 

Szalontay Sándor, a leggyorsabb magyar pályakerékpáros szünetelteti a karrierjét

A sportoló árulja a több mint egymillió forintot érő versenygépét.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szalontay Sándor, a leggyorsabb magyar pályakerékpáros szünetelteti a karrierjét

A sportoló árulja a több mint egymillió forintot érő versenygépét.

"A jelenlegi feltételek mellett nem látom értelmét a folytatásnak" - nyilatkozta az MTI-nek Szalontay. Hozzátette: egyelőre kivár, de amennyiben márciusig vagy legkésőbb áprilisig nem történik radikális változás versenyeztetésének feltételrendszerében és az edzéslehetőségeit illetően, akkor értelmét veszti az a kérdés, hogy ő minek látja értelmét és minek nem.

"Ha az olimpiai kvalifikációs versenyekre nem tudok megfelelően felkészülni, fölöslegessé válik minden további gondolkodás" - mondta a 27 éves kerékpáros. Kiemelte: egy sportoló álma az olimpiai részvétel, hogy ott sikert érjen el, de ha az odáig vezető úton nem kap segítséget, folyamatosan csak magára számíthat, akkor az álomból soha nem lesz valóság.

Szalontay elárulta, miután Budapesten nincs megfelelő edzéslehetőség, a magyar fővároshoz legközelebbi helyen, Bécsben ismeretségének köszönhetően baráti alapon tud készülni. Erre azonban nem lehet hosszútávon profi karriert építeni.

"Pedig nem beláthatatlan összegről van szó" - mondta a pályabérlésről, az útiköltségről és adott esetben a szállásról a kerékpáros. Szerinte erre nem úgy kellene gondolni, hogy azt egyedül az ő felkészülésére adnák. "Menjünk ki többen, a komplett pályakerekes keret, és mindjárt többfelé, három, négy, öt versenyzőre oszlik el ugyanaz a nagyságrendű pénz" - mondta.

Szalontay elmondása szerint idén már nem kapta meg a havi 50 ezer forintos állami ösztöndíjat, így nyáron szerződést bontott vele klubja, az addig őt anyagilag támogató Bátorfi-Agria KTK is.

"Nincs szükségem az idegeskedésre, hogy állandóan azzal kelljen foglalkoznom, miként jutok el a versenyre, hogy lesz leszervezve az edzőtábor. Ilyen bizonytalan körülmények között nehéz profi sportolóként edzeni, de alighanem bármi más munkát elvégezni is" - hangsúlyozta Szalontay. A kerékpáros jelenleg edzősködik, és közben saját kedvtelésére, amatőrként formában tartja magát.

Szalontay a magyar kerékpározók közül elsőként törte át a tíz másodperces álomhatárt 200 méteren - méghozzá a 2016-os, londoni világbajnokságon -, amelyen azóta tovább javított: a jelenlegi országos csúcs 9.841 mp.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés