A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.
 
 

A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.

Az atomenergia helyett mutatnának alternatívát, ezért a zöld párt dr. Munkácsy Bélával, az ELTE adjunktusával tart fórumokat. A Pistons Pubba nem tartottunk velük, miniszterelnök-jelöltjük sajtótájékozatóján viszont igen.

A Fő téren például arról beszélt az LMP miniszterelnök-jelöltje, hogy

a nukleáris lobbi korlátlan, fesztiváloktól a fizetett hirdetésekig mindenhol ott vannak, hogy befolyásolják a közvéleményt, pedig a magyar lakosság jól tudja, hogy megújuló energiáé a jövő, a zöld fordulatra van szükség

Szél Bernadett szerint a magyar kormány olyan korszerűtlen gazdaságpolitikát erőltet, ami 10-20 éve lett volna aktuális, ehelyett arra a jövőre kellene felkészülni, ami már itt dörömböl az ajtóban:

például arra, hogy

mi lesz Magyarországon, amikor az autógyárak öt év múlva fele ennyi embert fognak alkalmazni

a villanyautók technológiája és a robotika térhódítása miatt?

Az LMP társelnöke szerint a magyar adófizetők pénzét arra használjuk, hogy várhatóan pár éven belül megszűnő munkahelyeket hozzunk létre jó drágán Magyarországon. Az elmúlt 30 év nem arról szólt, hogy Magyarország jól tudjon élni a saját lehetőségeivel, de a 2018-as választások arról is dönt majd, akarunk-e csatlakozni a zöld forradalom nyertesei közé.

A forradalmat az LMP miniszterelnök-jelöltje nem fülkékre és utcai megmozdulásokra értette, sokkal inkább arra a technológiai és energiaforradalomra, ami Nyugat- és Észak-Európában már javában zajlik.

Okos városokban okos hálózatok és okos eszközök szorítják ki a hagyományos technológiát, de Magyarországon ebből nem sokat tapasztalunk a kormány döntései miatt:

büszkén építünk atomerőművet, pedig az atomenergia évtizedekkel ezelőtt volt korszerű a kormány a hagyományos gépjárműtechnológiában gondolkodik, pedig az elektromos és önvezető autóké a jövő

Ha eddig nem tűnt volna fel, hogy mennyire benne vagyunk már a jövő évi kampányban, Szél Bernadett másodszor is szóba hozta 2018-at: „A jövő évi választások tétje nem kevesebb, mint az, hogy ennek a forradalomnak a nyertesei, vagy a veztesei közé kerülünk. ”

Ezután ott rúgott a Fideszbe, ahol az egyik legjobban fáj nekik: a szocialistákhoz hasonlította őket.

Szél Bernadett szerint a kormány abban érdekelt, hogy a magyar munkaerőt bedolgozói, összeszerelői környezetben dolgoztassa. Aztán rátett még egy lapáttal:

Az LMP kormányra kerülve 100 költségvetési forintból 20-at oktatásra fog költeni.

(Az EU-ban a GDP 5 százaléka az átlag, Magyarország ezalatt teljesít.)

Azt mondta, azért fektetne az oktatásba ekkora összegeket, hogy a Magyarországra települő multinacionális vállalatok olyan termelési fázisokat hozzanak az országba, ami nem csak az összeszerelésről szól. A kutatás-fejlesztés szektort kellene fejleszteni, erre pénzt áldozni, így innovációs bázis lehetnénk akár a V4-en belül is.

Szerinte látszik, hogy a kormány nem érti az új időket, nem ebben gondolkozik. „Az uniós pénzek sem ebben tűnnek el, hanem inkább térköveznek és a saját oligarcháikat tömik tele vele.”

Konkrétumokat is említett az oktatás területéről:

kiemelten kezelnék az informatikát, ne 10 éves tananyagot oktassanak, hanem a legkorszerűbb ismereteket. pénzzel is ösztönöznék a családokat, hogy minél többen küldjék a gyerekeiket a felsőoktatásba: a felsőoktatásban tanulókért 24 éves korig járna a családi pótlék és a családi adókedvezmény

Az okos technológia fontosságáról is újra szót ejtett, Szél Bernadett szerint a parlamentben a fideszes képviselők sem értik, miről beszél, amikor az okos hálózatokat hozza szóba. Példaként említette, hogy az okos technológiákat alkalmazva a mosógép sem akkor indul, amikor megnyomjuk a gombot, hanem amikor sok (azaz olcsóbb) áram van a rendszerben.

A kormány a korábban említett problémák helyett képzelt ellenségekkel és mindenféle háborúkkal riogatja a békés polgárokat ahelyett, hogy a problémákról beszélne, pedig Magyarország biztosan veszít, ha a mostani pályán maradunk.

Pozitív kampánnyal készülnek, Megújuló Magyarország programjukkal a pozitív jövőképet próbálják erősíteni. Szél Bernadett szerint az esély még mindig meglenne, hogy 2018-ban az ország felvegye a 21. század fordulatszámát. Ehhez szerinte új irányra és új vezetőkre van szükség. Azokra, akik már leszerepeltek, nincs szükség.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés