Sziget 2017 utolsó nap 

Vajon a rózsaszín hamburger az tutti-frutti ízű? - Sziget 2017

Színes porfelhőbe burkolózva ettük a rózsaszín hamburgert a Sziget utolsó napján.
 
 

Vajon a rózsaszín hamburger az tutti-frutti ízű? - Sziget 2017

Színes porfelhőbe burkolózva ettük a rózsaszín hamburgert a Sziget utolsó napján.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vajon a rózsaszín hamburger az tutti-frutti ízű? - Sziget 2017

Színes porfelhőbe burkolózva ettük a rózsaszín hamburgert a Sziget utolsó napján.

Máris válaszolnánk a címben szereplő kérdésre, amit a pultnál mellettünk álló lány tett fel: Nem. Szimplán hamburger íze van, de azért elég furcsa, hogy rózsaszín. Ezerötszáz forintba került a pink burger, volt zöld színben is, és ahhoz képest megérte, hiszen egy kis hotdogért is ezer forintot kértek, kisdobozos tésztákért pedig kétezret, a gyros is ezerötszázról indult. Nagyon hamar el lehet költeni nagyon sok pénzt kajára és italra a Szigeten, de hát ilyen ez.

Kedden, a Sziget utolsó napján is bejártuk a fesztivált, valójában csak az esti Alt-J koncert miatt mentünk, de ha már ott voltunk kaptunk egy jó nagy adag színes porfelhőt is a nyakunkba. Mert ismét előkerültek a kis színes porral töltött zacskók, hogy azt egy adott pillanatban a tömeg egyszerre szórja egymásra.

Aki nem akar poros lenni, az ne menjen közel, mi a szélén álltunk a tömegnek, de ugyanúgy kaptunk belőle. Idővel azért kicsit zavaró, ahogy a sima porral keveredve (ami sziget nagy részén szál a levegőben) folyamatosan tüdőzi ezt az ember, és nem nagyon akad lehetősége kezet mosni, mert hogy csapokból alig van a szigeten.

Látványos koncerthalmaz köré felépített nagy játszótér a sziget, amin már az erdélyi ételek pultjánál is csak angolul szolgáltak ki, mert nem értették magyarul a rendelésem. Művészeti részek, pihenőhelyek, olyan mint az utóbbi években tapasztaltuk, egy nap annyira nem elég felfogni és kipróbálni ezt az egészet. Belekóstolni ennyi idő alatt is lehet.

Belefutsz népzenei tánccsoportba, dobosokba, zenészekbe, zsonglőrökbe itt-ott, ezek a kedvenceink, amikor nem a színpad előtt ácsorgunk, hanem valaki körül, aki épp megállt egy performansz erejéig. De a színpadokon is találni érdekességeket, amikre nem is számítunk. Így futottunk bele a kínai együttes, a Hanggai koncertjébe, ami elég érdekes élmény volt, mert a rockos, de magjában kínai, ír és egyéb beütésekkel rendelkező műfajról eddig még nem tudtam.

A záróshow-t nem vártuk meg, az Alt-J volt aznap a főzenekarunk (és gyakorlatilag majdhogynem az egyetlen, akit ismertünk, a délutáni fellépők közül, leszámítva 2-3 magyar előadót). Az Alt-J lassan, dallamosan, de nem erősen bulizósan indítótta a koncertjét, rájuk jellemző módon.

A buli közepe felé már megszólaltak a kevésbé lírai dalok, avagy a táncolhatóbbak, a lendületet pedig kitartották végig, mert hangulatfokozást azt maximum a szuper fénytechnikával lehetett előidézni. De aki ismeri a zenekart tudja, hogy nem az a közönség-guggoltató ugráltató típusúak. Jó volt! :)

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés