Jön a 25. Sziget Fesztivál, és bármennyire is külföldi a buli, azért még mindig lesznek a színpadokon érdemes művészek

Augusztus második hetében jön a hét együttlét!
 
 

Jön a 25. Sziget Fesztivál, és bármennyire is külföldi a buli, azért még mindig lesznek a színpadokon érdemes művészek

Augusztus második hetében jön a hét együttlét!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Jön a 25. Sziget Fesztivál, és bármennyire is külföldi a buli, azért még mindig lesznek a színpadokon érdemes művészek

Augusztus második hetében jön a hét együttlét!

Magyarország legnagyobb kulturális-turisztikai behemótja már évek óta beleállt abba a szükségszerűségbe, hogy a zenei fesztiválból inkább már egy hatalmas szórakoztatópark lett, aminek közepén állva könnyen arra a benyomásra juthatunk, hogy az emberek többsége előbb rohan a délutáni festékpatronos buliba a nagyszínpad elé, mint egy esti csendesülős koncertre. Mondjuk olyanok sem nagyon vannak már, se metálszínpad, se jazzszínpad, se előremutató klubzenék a már évekkel ezelőtt felszámolt Medúza helyszínen. Van viszont egyéb, másféle ingerek hada.

És a Sziget még a fullasztó mennyiségű szponzorlogók szorításában is dübörög - tavaly 496 ezer látogatóval -, és nem lehet elvitatni, hogy nagy nevekért még mindig érdemes lehet kimászni a hajógyárira. Mondunk is fürgén párat, hogy mi mit nem hagynánk ki senki helyében.

A világ legpillekönnyebb énekhangja, azaz Glass Animals

Igen, ennek a zenekarnak a frontemberének, Dave Baleynek a torkát mintha bársonnyal bélelték volna ki. Nagyon friss, pozitív töltetű csapat, akiknek a zenéje a pszichedelikus, elektronikus és hip-hopos hatásoknak köszönhetően bőven túlmutat a megszokott indie gitárzenén.

A dalszerzőgéniusz PJ Harvey először a Kárpát-medencében

Első alkalommal lép fel itthon az NME életmű díjas PJ Harvey, akinek 2011-es (a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-t elnyerő) Let England Shake című albuma után tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze.

Danny Brown, a legzakkantabb repper

Ol' Dirty Bastard halála után szerencsére nem maradt űr az őrülethiphop frontján, erről ez a fogatlan zseni gondoskodott, és most színpadra is lép.

A megfejthetetlen mágiájú Alt-J

Joe Newman frontember lehetetlenül gördülékeny hangja és a dalok, amikről messziről süt, hogy szinte kisujjból rázták ki őket, a feszt egyik megtekintésre leginkább érdemes zenekarává avatja az Alt-J-t. Nem csak értelmiségi artrockereknek!

Weval, Hollandia aktuális elektronikai exportcikke

Két ember, az egyikük hiphop-háttérből jön, a másik house és jazz gyökerekből építkezik, ezekből a nagyon (néha meg nem is annyira) különböző világokból pedig összemozaikoznak nagyon újszerű zenei struktúrákat.

Az olasz, aki kanadai: Mac DeMarco

A bohókás, örök gyerek, közép-lassú pszichedelikus rockban utazó zenész eléggé nemkihagyós kategória, amennyiben aznap épp odakeveredünk Közép-Európa leggigászibb bulijába.

Szóval azért van pár csinos gyöngy, amit elénk szórnak.

Az idei Sziget-himnusszal kívánunk további konstruktív töprengést mindenkinek arról, hogy kimenjen-e, és ha igen, honnan szerezzen ingyenbelépőt:

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés