Szombathely még mindig a világvége?

Ritkán készül Magyarországon új színházépület. Szombathelyen most mégis avathatunk egyet. Szép, modern és drága. A jelek szerint ez mégsem elég arra, hogy egy igazán „nagy ember” jöjjön ide avatni. Szavazzanak, Önök mit gondolnak erről?
 
 

Szombathely még mindig a világvége?

Ritkán készül Magyarországon új színházépület. Szombathelyen most mégis avathatunk egyet. Szép, modern és drága. A jelek szerint ez mégsem elég arra, hogy egy igazán „nagy ember” jöjjön ide avatni. Szavazzanak, Önök mit gondolnak erről?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathely még mindig a világvége?

Ritkán készül Magyarországon új színházépület. Szombathelyen most mégis avathatunk egyet. Szép, modern és drága. A jelek szerint ez mégsem elég arra, hogy egy igazán „nagy ember” jöjjön ide avatni. Szavazzanak, Önök mit gondolnak erről?

Mint már beszámoltunk róla, háromfordulós ünnepség keretében avatják fel az új Weöres Sándor Színházat. Elsőként január 21-én Jordán Tamás mutatja, meg, mint hoz ki a nagy színész egy olyan nehéz műből, mint Az ember tragédiája. Aztán követi másnap a díszelőadásos, nagyfogadásos, csinnadrattás avató, végül a magyar színjátszás színe-java jön el egy előadás erejéig köszönteni az új színházat.

Szóval nagy durranást szeretnének a szervezők. Ehhez az is hozzátartozik, hogy magas pozícióban lévő állami és kormányzati vezetőket hívnak meg szalagot átvágni. Cél a miniszterelnök, esetleg még megelégedhetünk egy köztársasági elnökkel is…

Nekünk a jelek szerint egyik sem jut. Orbán neve fel sem merült, Schmitt Pál még egy darabig az esélyesek között volt, aztán kiderült, hogy szombaton a Liszt évet nyitja meg Budapesten. Még egy-két „kisebb” név most is a tarsolyban van, de valószínűleg meg kell elégednünk a mi saját miniszterünkkel, Hende Csabával. Ő egyébként is szorgalmasan avat és vesz részt rendezvényeken Vasban, akkor hát ebben most mi a különleges? (Szőcs Géza, bár a kulturális ügyeiért felelős, de mégiscsak államtitkár, ahogy dr. Molnár Ágnes is. Ők is itt lesznek. )

Mi meg törhetjük a fejünket: Orbán? Schmitt? Vagy legalább Navracsics, aki mégiscsak oktatott egykor a szombathelyi főiskolán. Rossz időpontra tették az avatást? Vagy a budapesti nagy emberek is rájöttek arra, hogy városunk megközelítése tényleg nagyon fárasztó Budapestről, és a 86-os négysávúsításának felgyorsítása helyett inkább otthon maradnak?

Bár lehet, a többség nem is hiányolná a nagy, protokollos szalagátvágásokat. Vagy vágja át azt a szalagot a társulatból egy színész, egy a színházat építő munkás, vagy egy kisorolt szombathelyi polgár? Ő valószínűleg többre értékelné a dolgot.

Mi azért megkérdezzük Önöket, mi lehet a dolog hátterében.

Ön szerint miért nem jön Szombathelyre Színházat avatni se Orbán, se Schmitt? (lezárva)

 
 • 83   Érthető, sok a dolguk mostanában

   
 • 106   Nem tudják, hol van Szombathely

   
 • 121   Csak a néhányan gondolják, hogy nagy dolog egy új színház

   
 • 286   Jobb is, ha otthon maradnak

   
 • 187   Debrecenben avatnak focipályát

   
 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1jackpot2011január18.19:04ÚjVálasz

  Nem csoda, hogy nem jönnek. Kevés még az a böcsület egy kósához képest. A nagyerdőbe biztos nem hende fog avatni.

   
 • 2mirigy2011január18.19:11ÚjVálasz

  Tetszik a felvetés ...
  De minek kellett megint ezt a 86-os ügyet ide hozni ehhez az anyaghoz.
  Többször leírtam már. Ipkovich idejében 8 év alatt annyi készült amennyi ....
  A színházavató meg a helyi politikusok súlytalanságát mutatja az országos vezetők körében.
  Szomorú, hogy erre nem vették a fáradtságot.

   
 • 3sacher2011január18.19:17ÚjVálasz

  Tipikus fikacikk

   
 • 4lutkamoon2011január18.20:08ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Tetszik a felvetés ...
  De minek kellett megint ezt a 86-os ügyet ide hozni ehhez az anyaghoz.
  Többször leírtam már. Ipkovich idejében 8 év alatt annyi készült amennyi ....
  ...

  "Ipkovich idejében 8 év alatt annyi készült amennyi ...." Azért az nem úgy kezdődik, hogy fogunk egy ásót oszt hajrá. A tervezési szakasz, az előkészítés és a feltárási régész kapirgálás tart mindig a legtovább. No meg ez az út 1980-as évek óta állandó téma... Az elmúlt néhány évben legalább történt valami. Most viszont áll a folytatás... A W.S.SZ-ba meg ne is jöjjön semmiféle "nagykutya" Legyenek jó előadások megfelelő környezetben, oszt jó napot...

   
 • 5mukfurc2011január18.20:10ÚjVálasz

  A kormánynak annyira nem fontos Szombathely, hogy nem, hogy a miniszterelnök nem lesz jelen, de figyeljék meg, hogy a múltkori Mozi avatóhoz hasonlóan, most sem teszi "tiszteletét" a kultusz államtitkár: Szőcs Géza sem. Nem mintha hiányoznának!

   
 • 6bayern32011január18.20:31ÚjVálasz

  Hát persze, elkrülik a várost, úgy mint az ördög a tömjénfüstöt, várható volt.
  Úgy ahogy 98-02-es ciklusban is tették. A millenális zászlót is Szabó János kisgazda honvédelmi miniszter adta át a városnak, a karneválon pedig csak Dávid Ibolya tette tiszteletét, persze akkor még Hende ott loholt a nyomában mint egy pincsikutya.
  Talán majd ha vidi meccs lesz, eljön ide, lehet még SP is elkíséri.
  Ipiék helyében elhívnám Ferit az avatóra, elvégre mégis csak adott 1 milliárdot az építére, így a városnak egy fillérjébe nem került az átalakítás. Nagy húzás lenne az biztos.

   
 • 7united02011január18.20:35ÚjVálasz

  A nyugat megint politikát csinál a szinházavatásból.Gusztustalan,egyre nagyobb az elenszenv irányotokban mert egyoldaluak vagytok,nagyon. A Hende Miniszter,Kormánytag,"Vazsi",kit akartok avatónak,OBAMÁT???

   
 • 8united02011január18.20:37ÚjVálasz

  Még szerence,hogy az"ipinek" most nem osztanak lapot!!

   
 • 9bayern32011január18.20:54ÚjVálasz
  Idézet: united0
  A nyugat megint politikát csinál a szinházavatásból.Gusztustalan,egyre nagyobb az elenszenv irányotokban mert egyoldaluak vagytok,nagyon.
  ...

  No még szerencs, hogy legalább ő van, különben be kellett volna érnünk egy Kovács Ferenccel, vagy egy Ágh Péterrel.
  Meghát egy honvédelmi miniszternek, sok köze van egy színház alapításához, max annyi, hogy valamikor HEMO volt.
  Ő lett a fidesz jolly jokere ebben a megyében, ha valami nagy rendezvény, vagy átadás van(ez lesz mostanában az utolsó), tuti nyerő megye, max négyévente egy turné választások elött, hogy mögöttünk a kormány.

   
 • 10sacher2011január18.20:55ÚjVálasz

  Tényleg nem értem, hogy a szándékos zavarkeltésen túl mi motiválta az "újságírót".

  Egy másik, szintén nyugat.hu-n megjelent cikk szerint a megnyitón a következők vesznek részt:

  "Az előadás után a Márkus Emília kamarateremben különleges „gasztronómiai program” várja a vendégeket. A kínálatot Az ember tragédiájának 8 színére utalva készítik, a koktélbárban is ilyen fantázianevekre keresztelt italokat mixelnek, miközben a Mirage Szalon Quartett zenél.Itt mond pohárköszöntőt és koccint a színházra a direktor Jordán Tamás.

  Örömünnep lazábban is, igazi sztárokkal
  A hivatalos díszünnepség után a színház társulata a tervek szerint egy lazább örömünnepet is tart a színházi szakmával és a közönséggel közösen. A csapat budapesti barátokat hívott, akikkel együtt gálaműsort adnak január 24.-én este 20. órakor. Ide bárki vehet jegyet 5000 forintért.

  A bokrétaünnep házigazdája Kiss Mari és Trokán Péter lesz, a műsort Stohl András vezeti. A társulat tagjai mellett színpadra lép Bálint András, Benkő László, Blaskó Péter, Csankó Tamás, Csankó Zoltán, Darvas Ferenc, Haumann Péter, Horváth Charlie, Huzella Péter, Illés Béla, Kaláka, Kern András, Lázár Kati, Mácsai Pál, Pogány Judit, Rátóti Zoltán, Shell Judit, Schmied Zoltán, Sebő Ferenc, Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya és Verebes István"

  Elég nagy neveket lehet itt látni, Jordán mellett Mácsai, Kern, Bálint András, Törőcsik Mari!

  Komolyan hiányolja a cikk szerzője mondjuk Schmit Pélt???? Ő lenne, aki megemeli az esemény rangját?
  Gusztustalan ez az egész szarkavarás négysávostul, és nem gondolom, hogy bármi hasznát is látná a színház.
  Hogy stílszerű legyek: aki írta, az az ember tényleg tragédia.

   
 • 11glaci11112011január18.21:09ÚjVálasz

  Hogy miért nem jön Szombathelyre Szent Királyunk, Orbán-házi I. Viktor??? Azért, mert a szocik nem készítették elő neki a megfelelő terepet, nincs négysávos gyorsforgalmi út Győr és Szombathely között. :P:P

  Komolyra fordítva a szót: ha Orbán Viktor idejön, akkor az a bajotok, ha nem, akkor meg az. A nyugat.hu átmegy lassan egy vicclapba ezzel a stílusával.

   
 • 12united02011január18.21:11ÚjVálasz

  A 10. hozzászólás nagyon rávilágit a dolgokra,értelmes,logikus irás...

   
 • 13fosulis2011január18.22:41ÚjVálasz

  Itt az Idő!
  Hogy ti jobboldali bérkommentelők és jobboldali szekértolók eltakarodjatok a Nyugatról. Sokszor mondtam nem muszály olvasni! A Nyugatot nélkületek is elegen olvassák!
  Itt az Idő , hogy elmenjetek innen a kormányotokkal és a városvezetéssel egyetemben!
  Mi Ipkovich Györgyöt és a megerősödött baloldalt akarjuk!
  Azt az Ipkovich Györgyöt aki kőszínházat épített nekünk! Elmúlt félév és nem történt a városban semmi, vagy mégis? Képtárat akarnak bezárni stb...
  Inkább leépül, mint épülne a kultúra városa!
  Éljen Szombathely, Éljen a Színház!
  Menjen a ganajkupócra a Marton a Molnár a Lazáry meg a Puskás!

   
 • 14fosulis2011január18.22:48ÚjVálasz

  épített=építetett

   
 • 15aliga2011január18.23:01ÚjVálasz
  Idézet: sacher
  Tényleg nem értem, hogy a szándékos zavarkeltésen túl mi motiválta az "újságírót".

  Egy másik, szintén nyugat.
  ...

  Ez a zavarkeltéses szöveg, tipikus szombathelyi fideszes duma.Hányszor olvastam ezt a zavarkeltős szöveget...Csak nem valamelyik képviselőséget köszönthetjük, vagy valamely kedves családtagját?:)Komolyan maguk olyanok mint a percesek: Mindig ugyanazt hajtják!
  A tény az, hogy ez egy kiemelten fontos esemény kellene, hogy legyen, de persze a törpnek csak akkor fontos Szombathely, ha kampány van!

   
 • 16sacher2011január18.23:10ÚjVálasz
  Idézet: aliga
  Ez a zavarkeltéses szöveg, tipikus szombathelyi fideszes duma.Hányszor olvastam ezt a zavarkeltős szöveget...Csak nem valamelyik képviselőséget köszönthetjük, vagy valamely kedves családtagját?
  ...

  Nem nyert. De ha megnyugtat, írhatok szarkeverést is.
  Ha ezen túllendültél, akkor talán elolvasod a többit is amit írtam, továbbá elmagyarázod, hogy miért hiányzik neked épp Orbán vagy Schmitt az ünnepi hangulathoz. De komolyan?!

   
 • 17selyei2011január18.23:13ÚjVálasz

  Mit kellene felavatni?
  Szombathelyen van egy új színház?
  Volt régebben is?
  Ja és ki az az Orbán?

   
 • 18selyei2011január18.23:20ÚjVálasz
  Idézet: selyei
  Mit kellene felavatni?
  Szombathelyen van egy új színház?
  Volt régebben is?
  Ja és ki az az Orbán?
  ...

  Köcsög selyei! Tudatlan vagy és ez fáj!

   
 • 19aliga2011január18.23:20ÚjVálasz
  Idézet: sacher
  Nem nyert. De ha megnyugtat, írhatok szarkeverést is.
  ...

  Nem hiányzik nekem sem a Tornapapa, sem a kis főnök személye...de mint miniszterelnök és köztársasági elnök részt kellene, hogy vegyenek, ráadásul annyira büszkék a "Nemzeti Együttműködés Rendszerére", akkor ne Pesten mulatozzanak, hanem igenis jöjjenek ide! Ennyi.

   
 • 20cadgers2011január18.23:43ÚjVálasz

  Szerintem meg örülök hogy van egy nagyon szép színházunk, és nem érdekel melyik pesti nagykutya nem tud eljönni az avatóra (melyen mellesleg én, mint szombathelyi állampolgár sem leszek ott), és ez a színház elsősorban nekünk épült, nem pedig nekik!

   
 • 21mukfurc2011január19.00:23ÚjVálasz

  Remélem, hogy "böcsületes" Tihamérben lesz annyi "böcsület", hogy megemlíti Ipkovichot is, hiszen alatta épült...

   
 • 22cadgers2011január19.01:07ÚjVálasz
  Idézet: mukfurc
  Remélem, hogy "böcsületes" Tihamérben lesz annyi "böcsület", hogy megemlíti Ipkovichot is, hiszen alatta épült...
  ...

  Aki valójában Tivadar?

   
 • 23mirigy2011január19.06:37ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Itt az Idő!
  Hogy ti jobboldali bérkommentelők és jobboldali szekértolók eltakarodjatok a Nyugatról. Sokszor mondtam nem muszály olvasni! A Nyugatot nélkületek is elegen olvassák!
  ...

  Hidd el nekem nem azért olvasom a nyugat.hu-t, hogy téged megértselek.
  "Itt az Idő , hogy elmenjetek innen a kormányotokkal és a városvezetéssel egyetemben!
  Mi Ipkovich Györgyöt és a megerősödött baloldalt akarjuk!"-írod
  A baloldal nem erős. Lehet mást érzel, de a tények attól még tények. Ha valaki becsinál, egy idő után megszokja a szagot, de a környezete büdösnek érzi. Az MSZP erősödök? Szerintem meg attól kell tartania, hogy az SZDSZ sorsára jusson.
  " Ipkovich Györgyöt aki kőszínházat épített nekünk!"
  Semmi köze nincs a színházhoz. Arra a pénzt Jordán lobbizta ki a kormánynál. Ez is evidencia. Nem kellene vele vitatkozni ...
  Ipi nem épített utat, eladósította a várost, hát nem csoda, hogy ide jutott ahova.
  Tudod vannak másként gondolkodók is, mint te beloldali. Ők minősítették.

   
 • 24mirigy2011január19.06:42ÚjVálasz
  Idézet: lutkamoon
  "Ipkovich idejében 8 év alatt annyi készült amennyi ...." Azért az nem úgy kezdődik, hogy fogunk egy ásót oszt hajrá.
  ...

  A fiatalságod lehet az oka mindennek.
  Nos. 2002-ben az új miniszterelnök (D-209 dakoroman Cicero) több helyen ígért dolgokat. Autópályát ígért Szegednek és Szombathelynek. A kormnál fogva ott voltam mind a két városban.
  Ott is hasonló cipőben járt az előkészítés mint nálunk, de ott készen lett végig a határig, nálunk meg 5 km.
  Csak ott egy Botka nevű nálunk meg az Ipkovich nevű "csinálta". Na jó, a Botkának a mamája is tagja volt a parlamentben, biztos segített.

   
 • 25polgar2011január19.08:18ÚjVálasz

  http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/weores_szinhaz_sajtokozlemenyek_vita_mszp_fidesz

   
 • 26falco632011január19.08:30ÚjVálasz

  A kutyának sem hiányzik egy közjogi máltóság sem. Hagyjuk abba ezt a fikázást, cikizést. Az igazi megbecsülést és ünnepet a színészek jelenléte jelenti. Egy új óvoda megnyitóját (elnézést a hasonlatért) nem a szülők jelenléte teszi felemelővé, hanem az amikor a gyerekek berohannak, belakják és rögtön jól érzik magukat. Ezért gondolom, ha a szinészek arcán örömet és elégedettséget látunk az mindennél többet ér. Feladatunk hogy ez folyamatosan megmaradjon. Ehhez pedig szintén nem politikusok kellenek, hanem színházba járó, színházat értő, szerető emberek. Mai nyelven, ez tényleg igazi 3D-s élmény, szemüveg nélkül. Annyira, hogy még a rendező is kijön a nézők közé, nemcsak a színészek.

   
 • 27polgar2011január19.08:36ÚjVálasz

  Véleményem szerint a legnagyobb színészi alakítást nem az előadás keretein belül kell majd keresni.
  Félreértés elkerülése végett:engem nem az zavar, hogy nem támogatták,szerintem igazuk volt,másra kellett volna pénz(pl.munkahely teremtésre,színház meg jöhetett volna utána).
  Az zavar ,hogy most ünnepeltetik magukat.

   
 • 28falco632011január19.09:35ÚjVálasz
  Idézet: polgar
  Véleményem szerint a legnagyobb színészi alakítást nem az előadás keretein belül kell majd keresni.
  ...

  Ez nem igaz. Téves hit hogy az államnak kell munkahelyet teremteni. Az államnak a versenyképes feltételeket, mint közigazgatás, szabályozók, adórendszer, stb., kell biztosítania. A vállalkozóknak kell munkahelyet teremteni, ha megéri. Egyébként a színház is biztosít nem kevés munkahelyet.

   
 • 29ellenzeki2011január19.10:10ÚjVálasz

  Fideszes ellenszélben sikerült megvalósítani ezt a csodát! Ott tettek ők keresztbe, ahol lehetett, pedig az első szavazáskor még úgy tetszett, mintha támogatnák azt - elvileg! Ipkovich György érdeme a mostani avató, azzal tette a legtöbbet, hogy Jordán Tamást tette meg az ügy élharcosává. Nélküle megint nem lett volna semmi, ahogyan korábban többször is próbálkoztak mások, kevés sikerrel. Nem kell ide se Viktor, se Pali, se Köteles Laca. Elég Hendét elviselni, meg az egyház fontoskodását. Kulturális beruházást avasson kulturált ember. Politikusok meg ne mások babérját arassák le!

   
 • 30bayern32011január19.11:11ÚjVálasz

  Kedves fülkeforradalmárok!

  Olvassátok el a mai vasnepében a váti reptérrel kapcsolatos cikket.
  Na ez is eldőlt mezőkövesd javára, pedig egy fél évvel ezelött még kiemelt beruházásként szerepelt, igaz vezéretek az itteni fellépésén már kitérő választ adott ezzel kapcsolatban. De hát ezt akartátok, erre szavaztatok, marad az alacsony hadi légifolyosó, Hende lobbiereje sajnos csak ennyit ér.
  Nem baj, majd lesz munka a Magellán centerben, meg az Azzuro securitynél.

   
 • 31fosulis2011január19.12:28ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Hidd el nekem nem azért olvasom a nyugat.hu-t, hogy téged megértselek.
  "Itt az Idő , hogy elmenjetek innen a kormányotokkal és a városvezetéssel egyetemben!
  ...

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 32kicsivagyok2011január19.13:18ÚjVálasz

  Fletó hagyta, hogy szakadékba kormányozódjon az ország, hisz nem csináltak semmit! Bajnai még rátett pár lapáttal! Most meg sikogattok, hogy a 8 évnyi zuhanást nem hozták vissza 8 hónap alatt!?

   
 • 33kicsivagyok2011január19.13:26ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják!
  ...

  Annak a "dicsőséges" 8 évnek az eredménye odáig juttatott, nem hogy színházba nem tudok menni, de még a gyermekeim továbbtanulása is veszélybe került!!
  Kövezzetek meg, de nem nagyon tud érdekelni hogy épült-e színház, hidegen hagy kinek köszönhetjük, és magasról leszarom ki fogja felavatni!

   
 • 34ellenzeki2011január19.14:17ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Annak a "dicsőséges" 8 évnek az eredménye odáig juttatott, nem hogy színházba nem tudok menni, de még a gyermekeim továbbtanulása is veszélybe került!!
  ...

  ha ennyire rossz a helyzeted, akkor nem is értem napközben munka idő közben, hogy tudsz internetezni. Meg különben is, akkor mond le és spórolsz is.

   
 • 35fosulis2011január19.14:57ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Fletó hagyta, hogy szakadékba kormányozódjon az ország, hisz nem csináltak semmit! Bajnai még rátett pár lapáttal! Most meg sikogattok, hogy a 8 évnyi zuhanást nem hozták vissza 8 hónap alatt!?

  ...

  Gyurcsány Ferenc két éve nincs! A Fidesz ígért többek között 10 év alatt 1 millióval több munkahelyet! Most már 1 millió munkahely teremtésével számolnak, kicsi szójáték, de nem mindegy! Nem mindegy, hogy plusz 1 millió munkahelyet teremtünk vagy a megszűnőket pótoljuk! Kevesebb ember dolgozik, mint Medgyessy, Gyurcsány vagy Bajnai idejében! Ígért adócsökkentést az üzemanyagoknál. Ez is elmaradt! Rekordot döntött az üzemanyagok ára! Azt ígérték, hogy nem emelkedik a gáz ára, megsúgom emelkedni fog! Hazudott Orbán Viktor és a dologtalan, semmitevő csapata! Program nélkül nem lehet kormányozni! Megsúgom neked halkan! A középréteg feltörekvő alsó rétegét, nem Medgyessy, nem Gyurcsány és nem Bajnai, hanem saját maga Orbán Viktor fogja kicsontozni! Eljuthattok, oda, hogy még kenyérre valótok se lesz! Ezt hozta fülke forradalom! Talán azt hiszed, hogy Orbán a nagy varázsló a varázspálcájával megállítja , majd a kenyérbummot! Nem, nem hiszem! Közel 30 százalékkal fog emelkedni a kenyér ára, mert a mi jó magyar gazdáink eladták az uniónak a jó magyar búzát! Mi csak ,akkor kellünk a gazdáknak, amikor különböző jogcímeken támogatás kell nekik! Másrészt, ha a feltörekvő középréteget lenyomja a víz alá a kormány, nem lesz, aki vásároljon! A középréteg krémje már nem fog venni semmit! Csak befektetni fog!

   
 • 36taurus2011január19.15:14ÚjVálasz

  Kedves Hozzászólók! Elolvasva az eddigi írásaitokat, ismét bizonyítást nyert, hogy két részre szakadt az ország, ami még a családi kapcsolatok területén is tetten érhető. Az lett a rendszerváltozás eredménye, hogy itt mindenki beleszólhat mindenbe, lehet bégetni, mint egy birkanyáj, mert azok vagyunk! Egy demokratikusan működő birkanyáj, csak ciklusonként más nyakára akasztva a kolompot. Magyar birkanyáj specialitás, hogy a vezért sokan nem követik, szétszóródik, és a farkasok(hiénák) áldozata lesz. Ebben az országban sajnos hiányoznak a terelő kutyák!

   
 • 37azazel2011január19.15:40ÚjVálasz

  Nem kell ide semmiféle politikus. Dolgozzanak, ahelyett, hogy mutogatják magukat. Mi a fenéért kellene ebből is politikát csinálni? Semmi közük hozzá. 10-es komment viszi a prímet, 100%-ban egyetértek.

  Amúgy a színház szép, az előadás pedig ígéretes, ott voltam a fotóspróbán.

   
 • 38fosulis2011január19.16:04ÚjVálasz
  Idézet: azazel
  Nem kell ide semmiféle politikus. Dolgozzanak, ahelyett, hogy mutogatják magukat. Mi a fenéért kellene ebből is politikát csinálni? Semmi közük hozzá.
  ...

  Ki adott pénzt a Csodapalotára? Ki építette a Színházat?

  Egy ekkora horderejű eseményen illene megjelenni az ország "Vezérkarának"!

  Lám lám a fülkeforradalom lecsengett, a Vitya meg sz.rik rátok!

   
 • 39kicsivagyok2011január19.17:16ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Gyurcsány Ferenc két éve nincs! A Fidesz ígért többek között 10 év alatt 1 millióval több munkahelyet! Most már 1 millió munkahely teremtésével számolnak, kicsi szójáték, de nem mindegy!
  ...

  Az hogy mi volt, az már megmásíthatatlan, az tény!
  Így is úgy is lehet magyarázni, de az csak magyarázkodás!
  Éreztem a pénztárcámon, az egészségemen a dicső 8 évet nagyon!
  Mondhat bárki bármit, ÉREZTEM!
  Az hogy mi lesz, az csak találgatás, feltételezés!
  Mi is mondtuk 2006 ban, hogy hazudik a Ferikétek, le lettünk hurrogva! És lám kis idő múlva kiált a Ferike és bevallotta hogy HAZUDOTT!!
  NEKÜNK AKKOR IGAZUNK VOLT! De ti voltatok többen éppen csak egy kicsivel, de többen.
  Ti MSZP szimpatizánsok, hirdettétek az igét!
  Minden fórumon a képünkbe vágtátok a tiltakozásainkra, hogy az ország nagyobb része ezt akarta, úgyhogy csak kussoljunk!!!
  Akkor most légyszives, ezt alkalmazzátok magatokra is!!!!

   
 • 40fosulis2011január19.17:56ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Az hogy mi volt, az már megmásíthatatlan, az tény!
  Így is úgy is lehet magyarázni, de az csak magyarázkodás!
  Éreztem a pénztárcámon, az egészségemen a dicső 8 évet nagyon!
  ...

  Az ország nagyobb része, nem ezt akarta, mivel távol maradt a szavazástól, vagy nem a Fideszre és a csürhéjére szavazott!

  Nem fogunk kussolni, nem fogunk elbújni, nem fogunk csöndben maradni! Megfogjuk mutatni, hogy sokan vagyunk és egyre többen leszünk!

  "A demokrata nem fél!"

  "1.Nyugellátásra több mint kétszer annyit költünk és több mint kétszer annyit kapnak a nyugdíjasok, mint 2001-ben!

  2.A fizetési mérleg hiánya a felére csökkent 2001 óta!

  3.Az ország külső forrásoktól való igénye a harmadára olvadt 2001 óta!

  4.20 százalékkal csökkent az állami adminisztrációra fordított költség 2001 óta!

  5.A vállalkozáshoz szükséges idő 52 napról 1 napra rövidült 2001 óta!

  6.Az egészségügyi kiadások a duplájára nőttek 2001 óta!

  7.A rendezett egészségbiztosítással rendelkezők száma, majdnem megháromszorozódott 2001 óta!

  8.Gyógyszertámogatásra közel kétszer annyit költünk 2001 óta!

  9.50 százalékkal nőtt a a felsőoktatás költségvetési támogatása 2001 óta!

  10.Egy pályakezdő tanár kétszer annyit keres, mint 2001-ben!

  11.A hazai gáztárolók kapacítása 60 százalékkal nőtt 2001 óta!

  12.11-szer több zöld energiát használunk, mint Orbán Viktor idején!

  13. Külkereskedelmi mérlegünk az elmúlt 8 év alatt több mint 6 milliárd euróval javult 2001 óta!

  14. A fogyasztó árak növekedése felére csökkent 2001 óta!

  15. A Fejlesztési források a több mint 14-szeresére nőttek 2001 óta!

  16. Az agrár és vidékfejlesztési támogatások közel a háromszorosára nőttek a 2001 óta!

  17. Megdupláztuk az autópályák hosszát!

  18. Többet költöttünk Nyugdíjra, Egészségügyre, Oktatásra!

  19. A nettó átlagkeresetek a duplájára nőttek 2001 óta!

  20. A költségvetési szférában megdupláztuk a béreket 2001 óta!

  21. A Családi pótlék közel a háromszorosára nőtt 2001 óta!

  22. Fél millióval több autó van az utakon 2001 óta!

  23. Az internet előfizetések száma közel a nyolcszorosára nőtt 2001 óta!

  24. A mobiltelefon előfizetések száma közel a négyszeresére nőtt 2001 óta!"

   
 • 41fosulis2011január19.17:59ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Az hogy mi volt, az már megmásíthatatlan, az tény!
  Így is úgy is lehet magyarázni, de az csak magyarázkodás!
  Éreztem a pénztárcámon, az egészségemen a dicső 8 évet nagyon!
  ...

  "Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van! Én sejtem, hogy te nem vagy panelproli, a fidesznek lehetsz valamelyik szekértolója, természetesen valami jó kis fizuval, vagy nagyon elvakult vagy és a szemellenződtől nem látsz!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 42united02011január19.18:09ÚjVálasz

  Orvoshoz kellene menni a focisulisnak vagy lehet,hogy a nyugat embere??!! Nyugodj bele a választási vereségbe mert megüt a guta aztán egy elvtársal kevesebbek leszünk..

   
 • 43rajnisferenc2011január19.22:44ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van!
  ...

  első nekifutásból ismét legalább három ordító helyesírási hibát látok az irományodban

   
 • 44fosulis2011január19.22:47ÚjVálasz
  Idézet: united0
  Orvoshoz kellene menni a focisulisnak vagy lehet,hogy a nyugat embere??!! Nyugodj bele a választási vereségbe mert megüt a guta aztán egy elvtársal kevesebbek leszünk..
  ...

  United0 Ébredj fel!

  http://www.youtube.com/watch?v=0vJOSZJKR18

   
 • 45fosulis2011január19.22:48ÚjVálasz
  Idézet: rajnisferenc
  első nekifutásból ismét legalább három ordító helyesírási hibát látok az irományodban
  ...

  Örülök neki, hogy olvasod!

   
 • 46belabo2011január20.01:04ÚjVálasz

  Valóban sajnálatos, hogy sem a miniszterelnök úr, sem az államfő nem tud értékes idejéből szakítani erre az alkalomra egy szombathelyi látogatásra. Ugyanakkor végtelenül örvendetes, hogy Magyarország mindmáig legsikeresebb hadügyminisztere (akit a véros bölcs polgárai választottak meg, noch da zu még egyetlen háborút se veszített el), fogja megáldani, és felavatni a színházat. (Jó ideje mondogatom) Ember ... , bízva bízzál!

   
 • 47kicsivagyok2011január20.08:28ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van!
  ...

  ""Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van! Én sejtem, hogy te nem vagy panelproli, a fidesznek lehetsz valamelyik szekértolója, természetesen valami jó kis fizuval, vagy nagyon elvakult vagy és a szemellenződtől nem látsz!"

  A fizetésem romlását érzem már évek óta! Hónapról hónapra! Az elmúlt hónapokban csak annyit változott, hogy a bankok kicsit ember barátabban állnak a hitelesekhez, és így kicsit könnyebb lett!
  Megmarad a házam, autóm! Ha úgy maradt volna minden, ahogy az Mszp alatt volt, már hajléktalan lennék!!!!!
  Igazad van nem vagyok panelproli. Családi házban lakom, amit mellesleg a két kezemmel építettem, (nem építtettem!)
  Nem vagyok a Fidesz szekértolója! Annyi közöm van hozzájuk, hogy régen dolgoztam egy Bp.-i Kft megyei kirendeltségénél. (egyszerű alkalmazottként) Amit az Mszp 2002 ben, hatalomra jutásukkor a legelső intézkedéseik között megszüntetett. Azzal az indokkal, hogy a cég a Fidesz magán rendőrsége, titkosszolgálata! Holott csak a cég piacára volt szüksége a saját érdekeltségi körébe eső ugyanolyan tevékenységet végző cége javára! Ezzel gyorsan el is vették 1600 ember munkáját!!!
  Ezután kényszerűségből vállalkozó lettem, egy olyan területen, ahol nem volt mód az ügyeskedésre, adó vonalon.
  Ment is valahogy a dolog, amíg az EVA - t meg nem szüntették, és az ÁFA - t fel nem emelték!! Ezzel a két lépéssel a vállalkozásomat is hazavágták!
  Sorolhatnám még, de nincs értelme!
  Gondold át egy kicsit az én szemszögemből és rájössz, miért nem szeretem az elvtársaidat!

   
 • 48fosulis2011január20.09:30ÚjVálasz
  Idézet: belabo
  Valóban sajnálatos, hogy sem a miniszterelnök úr, sem az államfő nem tud értékes idejéből szakítani erre az alkalomra egy szombathelyi látogatásra.
  ...

  Igazad van! Hogyan lehet a Proletárból Polgár? MSZMP tagból Fidesz hadügyminiszter?

   
 • 49fosulis2011január20.09:35ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  ""Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van!
  ...

  Ki mentette meg a hiteleseket, ki fordult időben az IMF-hez? A te túlválalásaidnak meglesz az ára, és azt nem az államnak és nem az adófizetőknek kell kifizetnie, hanem saját magadnak, mert te vállaltad! Nem muszály autóhitelt felvenni! Eva még mindig van, a retorikád megbukott!

   
 • 50fosulis2011január20.09:35ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  ""Szendém" Ez nem találgatás valóság, majd Februárban meglátod a fizetéseden, hogy helyzet van!
  ...

  Ki mentette meg a hiteleseket, ki fordult időben az IMF-hez? A te túlválalásaidnak meglesz az ára, és azt nem az államnak és nem az adófizetőknek kell kifizetnie, hanem saját magadnak, mert te vállaltad! Nem muszály autóhitelt felvenni! Eva még mindig van, a retorikád megbukott!

   
 • 51fosulis2011január20.09:41ÚjVálasz

  Emlékszel-e még?
  A kilencvenes évek elején Orbán Viktor azt kiabálta a parlamentben, hogy „térdre, csuhások!”. Úgy kellett visszafogni minden esetben, kimondottan habzó szájú egyház- és vallásellenesség jellemezte. Ezek után ahhoz, hogy a jobboldalon hitelesen tudjon megjelenni, pápábbnak kell lenni a pápánál. Ugyanez a helyzet a magyarságtudatával is, egykoron kivonulást vezényelt a terembõl, amikor a parlamentben Trianon-napot tartottak, ma pedig...

   
 • 52rajnisferenc2011január20.12:27ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Igazad van! Hogyan lehet a Proletárból Polgár? MSZMP tagból Fidesz hadügyminiszter?
  ...

  ebben igazad van. az én kérdésem a következő: hogyan lehet MSZMP tagból fideszes megyei hadvezér? alias Kovács Ferencről van szó! vagy hogyan lehet ÁVÓ-s palántából megyei hadvezér helyettes: alias Marton Ferenc. vagy hogyan lehet többszörösen kitüntetett munkásőr az egyik megyei felügyelőbizottság tagja? alias Csirkovics Úr. na erre vonyítsatok kutyák!

   
 • 53fosulis2011január20.12:56ÚjVálasz
  Idézet: rajnisferenc
  ebben igazad van. az én kérdésem a következő: hogyan lehet MSZMP tagból fideszes megyei hadvezér? alias Kovács Ferencről van szó!
  ...

  Ritkán értünk egyet Rajnis Ferenc, de most 100 százalékban igazad van!

   
 • 54kicsivagyok2011január20.13:45ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Ki mentette meg a hiteleseket, ki fordult időben az IMF-hez?
  ...

  Akkor leírom lassan, hogy te is megértsd!
  Az Eva változtatással, és Áfa emeléssel, pont értelmetlen lett Evásnak lenni! Van ugye, de nincs értelme annak lenni!
  Igen túlvállaltam magamat!
  Nem tettem mást, mint 2005 ben elhittem a vezéreteknek, hogy jól áll az ország, és a következő években is egyre jobb lesz! Akkori fizetésemhez képest nyugodtan be mertem vállalni egy 37.000 Ft havi törlesztős autóhitelt! Alig telt el 1 év és bejelentette a vezéretek, hogy minden hazugság volt! A 37.000 ből lassan havi 62.000 lett. Kértem a banktól könnyítést, le sem szartak! Flegmán közölték velem, vagy fizetek, vagy viszik a kocsit, a házat! Gürcöltem éjjel nappal! Volt hogy hetekig nem láttam a családomat, csak hogy az otthonunk megmaradjon! A 2010-es választások után annyi változott, hogy rápirítottak a bankokra, és 3 év után végre hajlandóak figyelembe venni a problémámat! Nem többet értem el ezzel, csak annyit, hogy a havi törlesztésemet a kötéskori árfolyamon fizetem, és így megmenekültem az árverezés elől! Megmarad a házam, az autóm!!
  Leítom lassan is hogy te is megérts!
  3 ÉVIG LE SEM SZARTAK A BANKOK! FIZESS, VAGY BUKSZ!
  Igaz hogy tovább fogom fizetni a hitelt, de legalább nem lettem hajléktalan!

  Az IMF hitelt meg talán fel sem kellett volna vennie az országnak, ha az első 4 év alatt nem csövesítik le annyira az országot amennyire tették!
  Az IMF hitelt is nekem meg a többi adófizetőnek kell visszafizetniük, miközben százmilliárdokat tettek zsebre az elvtársak!
  Én fizetek adót, nem minimálbér után, nem Cipruson! A libapásztorotok elmondhatja ugyanezt magáról?

   
 • 55fosulis2011január20.13:58ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Akkor leírom lassan, hogy te is megértsd!
  Az Eva változtatással, és Áfa emeléssel, pont értelmetlen lett Evásnak lenni! Van ugye, de nincs értelme annak lenni!
  Igen túlvállaltam magamat!
  ...

  Megint a szokásos retorika! Te vetted fel a hitelt, te kötöttél szerződést a bankkal, te vállaltad, te is fizess! Senki nem kötelezett rá, hogy adósodj el!
  Ergó a te bajod!

  "Mi is mondtuk 2006-ban, hogy hazudik a Ferikétek, le lettünk hurrogva!"

  Itt írtad le világosan, hogy te sosem voltál baller, azt sem hiszem el amit írsz!

  Mindenki annyit hitelt vegyen fel, amennyit fizetni tud!

   
 • 56kicsivagyok2011január20.14:48ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Megint a szokásos retorika! Te vetted fel a hitelt, te kötöttél szerződést a bankkal, te vállaltad, te is fizess! Senki nem kötelezett rá, hogy adósodj el!
  Ergó a te bajod!
  ...

  Fizetem is! Nem tőled várom el! Én vettem fel! Én mindig megadom a tartozásomat!
  De nem csak a magam tartozását kell fizetnem, hanem azt is amit a hibás kormányzás miatt fel kellett vennie az országnak!

  Csak azt nem viselem el szó nélkül, hogy az egész katyvaszt, ami ebben az országban jelenleg van, a Fidesz nyakába akarjátok varrni!!

  Magasról leszarom ki áll az ország élén!
  Ha nyugodtan élek!

   
 • 57fosulis2011január20.15:46ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Fizetem is! Nem tőled várom el! Én vettem fel! Én mindig megadom a tartozásomat!
  ...

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 58kicsivagyok2011január20.17:01ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre!
  ...

  R2D2

   
 • 59kicsivagyok2011január20.17:24ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Megint a szokásos retorika! Te vetted fel a hitelt, te kötöttél szerződést a bankkal, te vállaltad, te is fizess! Senki nem kötelezett rá, hogy adósodj el!
  Ergó a te bajod!
  ...

  Itt írtad le világosan, hogy te sosem voltál baller, azt sem hiszem el amit írsz!

  Írtam én olyant bármikor is, hogy balos voltam?! Soha! Akkor meg ki hazudik?! (Nem Ferinek hívnak!)

  Barátom, nekem abból lett k..vára elegem, hogy el akarjátok hitetni az emberekkel, ez az egész szarság, csak a Fidesz miatt van!!
  Mert a Feri, meg a libapásztor csak a javunkat akarta! (szo-szo el is vette!)

  Volt 8 évnyi lehetőségük, még a 8. év végén is azt szajkózták, hogy minden rossz a Fidesz miatt van!
  A Fidesz tehet róla, mert nem támogatta őket semmiben!
  Most a Fidesz kormányoz, az Mszp meg nem segíti őket semmiben. Ezért ők sokkal jobbak!!
  Szerintetek a 8 év hanyatlása kizárólag a világválság miatt volt! De mivel a libapásztor 2010 áprilisában beszüntette a világválságot, ezért a 2010 éves hanyatlás az kizárólag csak a Fidesz hibája! Komolyan gondolod hogy ezt bárki elhiszi???

  Ha a 8 év alatt folyamatosan drágult az üzemanyag, a gyógyszerek, a rezsi, az élelmiszerek, a megélhetés, az iskola, és minden, akkor Mi lett jobb? hol lett jobb? kinek lett jobb?

  Azt meg hogy ki vásárolja fel az országot, és milyen céllal, azt meg már sajnos nem írhatom le!
  Mert a 8 év alatt hoztak egy olyan törvényt is szabad hazánkban, ami ezt börtönnel büntetné!

   
 • 60fosulis2011január20.17:52ÚjVálasz

  "Annak a "dicsőséges" 8 évnek az eredménye odáig juttatott, nem hogy színházba nem tudok menni, de még a gyermekeim továbbtanulása is veszélybe került!!"

  "Nem kellett volna lakáshitelt meg autóhitelt felvenni illetve túlvállalni magunkat!"

  Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

  A Dicsőséges 8 év alatt mi történt:

  "1.Nyugellátásra több mint kétszer annyit költünk és több mint kétszer annyit kapnak a nyugdíjasok, mint 2001-ben!

  2.A fizetési mérleg hiánya a felére csökkent 2001 óta!

  3.Az ország külső forrásoktól való igénye a harmadára olvadt 2001 óta!

  4.20 százalékkal csökkent az állami adminisztrációra fordított költség 2001 óta!

  5.A vállalkozáshoz szükséges idő 52 napról 1 napra rövidült 2001 óta!

  6.Az egészségügyi kiadások a duplájára nőttek 2001 óta!

  7.A rendezett egészségbiztosítással rendelkezők száma, majdnem megháromszorozódott 2001 óta!

  8.Gyógyszertámogatásra közel kétszer annyit költünk 2001 óta!

  9.50 százalékkal nőtt a a felsőoktatás költségvetési támogatása 2001 óta!

  10.Egy pályakezdő tanár kétszer annyit keres, mint 2001-ben!

  11.A hazai gáztárolók kapacítása 60 százalékkal nőtt 2001 óta!

  12.11-szer több zöld energiát használunk, mint Orbán Viktor idején!

  13. Külkereskedelmi mérlegünk az elmúlt 8 év alatt több mint 6 milliárd euróval javult 2001 óta!

  14. A fogyasztó árak növekedése felére csökkent 2001 óta!

  15. A Fejlesztési források a több mint 14-szeresére nőttek 2001 óta!

  16. Az agrár és vidékfejlesztési támogatások közel a háromszorosára nőttek a 2001 óta!

  17. Megdupláztuk az autópályák hosszát!

  18. Többet költöttünk Nyugdíjra, Egészségügyre, Oktatásra!

  19. A nettó átlagkeresetek a duplájára nőttek 2001 óta!

  20. A költségvetési szférában megdupláztuk a béreket 2001 óta!

  21. A Családi pótlék közel a háromszorosára nőtt 2001 óta!

  22. Fél millióval több autó van az utakon 2001 óta!

  23. Az internet előfizetések száma közel a nyolcszorosára nőtt 2001 óta!

  24. A mobiltelefon előfizetések száma közel a négyszeresére nőtt 2001 óta!"

  Soha egy kormányzás alatt 1990 óta nem történt ennyi minden, nem épült ennyi minden, mint a Szocialisták 8 éve alatt!

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 61reasonable2011január20.18:46ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Annak a "dicsőséges" 8 évnek az eredménye odáig juttatott, nem hogy színházba nem tudok menni, de még a gyermekeim továbbtanulása is veszélybe került!!
  ...

  Te vagy a helyi mszp legnagyobb ellensége. Minden hozzászólásoddal csak az ellenszenvet növeled irányukba.
  Ha a helyi Fidesz embere vagy, akkor gratulálok, mert zseniális.
  Ha nem, akkor az elég szomorú, mert ez esetben erősen Taigetosz pozitív vagy.

   
 • 62ltk702011január20.18:58ÚjVálasz
  Idézet: reasonable
  Te vagy a helyi mszp legnagyobb ellensége. Minden hozzászólásoddal csak az ellenszenvet növeled irányukba.
  Ha a helyi Fidesz embere vagy, akkor gratulálok, mert zseniális.
  ...

  Ez tökéletes hozzászólás volt! :) Én is sokszor gondolkodtam el rajta, ki lehet vajon ez a mókus, de szerintem ő tényleg ekkora balfék.
  A színháznak pedig örüljünk, nem azt kell nézni, ki avatja!

   
 • 63kicsivagyok2011január20.19:07ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Annak a "dicsőséges" 8 évnek az eredménye odáig juttatott, nem hogy színházba nem tudok menni, de még a gyermekeim továbbtanulása is veszélybe került!!
  ...

  Neked gondolom a valagad alá tették a lakásodat, meg az autódat a komcsi érában jól megtollasodott szüleid!
  Bár akkor érthető ez az elvakult imádat!

  Lehet hogy hiteled nincsen!
  De hiteltelen, az vagy barátom!

   
 • 64fosulis2011január20.20:56ÚjVálasz

  Látom a jobbereknek, hogy nem tetszik nekik a valóság! Az igazság néha fáj! Ti hárman ha a fene fenét eszik ,akkor sem szavaznátok az MSZP-re! Kedves ltk70 és reasonable, eleget írogattunk mi már itt egymásnak. Ismerjük egymást már, mint a rossz pénzt! Imádjátok a narancsot és a 300 forintos kenyeret amit majd hoz a vezéretek a Viktor! Ez kell nektek!

   
 • 65fosulis2011január20.20:57ÚjVálasz
  Idézet: ltk70
  Ez tökéletes hozzászólás volt! :) Én is sokszor gondolkodtam el rajta, ki lehet vajon ez a mókus, de szerintem ő tényleg ekkora balfék.
  A színháznak pedig örüljünk, nem azt kell nézni, ki avatja!
  ...

  Azt kell nézni, hogy ki építette!

   
 • 66kicsivagyok2011január21.08:35ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Látom a jobbereknek, hogy nem tetszik nekik a valóság! Az igazság néha fáj! Ti hárman ha a fene fenét eszik ,akkor sem szavaznátok az MSZP-re!
  ...

  A te hozzáállásodat másolva!
  Ne egyél kenyeret!
  Senki nem kötelez rá, hogy drága kenyeret egyél!

   
 • 67fosulis2011január21.09:32ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  A te hozzáállásodat másolva!
  Ne egyél kenyeret!
  Senki nem kötelez rá, hogy drága kenyeret egyél!

  ...

  Az evés az létszükséglet, hitelt felvenni nem muszáj!

  "Éljen Orbán a Vezér, Éljen a 300 forintos kenyér!"

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 68fosulis2011január21.09:34ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  A te hozzáállásodat másolva!
  Ne egyél kenyeret!
  Senki nem kötelez rá, hogy drága kenyeret egyél!

  ...

  Az evés az létszükséglet, hitelt felvenni nem muszáj!

  "Éljen Orbán a Vezér, Éljen a 300 forintos kenyér!"

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 69kicsivagyok2011január21.11:15ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Az evés az létszükséglet, hitelt felvenni nem muszáj!

  "Éljen Orbán a Vezér, Éljen a 300 forintos kenyér!"

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!
  ...

  Csak a te felfogásodat próbálom tükrözni!
  Neked nincs hiteled, akinek van, az vessen magára!
  Én 2 éve egyáltalán nem eszek kenyeret!
  Akkor a te felfogásod szerint, más se egyen, vagy akinek mégis kell, az vessen magára!
  Igaz R2D2?!

   
 • 70fosulis2011január21.11:29ÚjVálasz

  "Éljen Orbán a Vezér, Éljen a 300 forintos kenyér!"

  Akkor eszel zsemlét, oszt jó napot, az is fog drágulni Dicső I. Orbánházi Viktornak köszönhetően nyugodj meg!

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 71agro2011január21.12:02ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Az hogy mi volt, az már megmásíthatatlan, az tény!
  Így is úgy is lehet magyarázni, de az csak magyarázkodás!
  Éreztem a pénztárcámon, az egészségemen a dicső 8 évet nagyon!
  ...

  Kicsivagyok!

  De nem a mi embereink ülnek:

  A. ügyészségen!
  B. Médiahatóságnál aki úgy szétbüntethet egy médiumot hogy bezárhat...

   
 • 72agro2011január21.12:07ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Neked gondolom a valagad alá tették a lakásodat, meg az autódat a komcsi érában jól megtollasodott szüleid!
  Bár akkor érthető ez az elvakult imádat!

  Lehet hogy hiteled nincsen!
  ...

  Kicsivagyok!

  Nekem van hitelem és dolgozom.

  Azt hogy ki honnan indult és hogyan sáfárkodtt a megszerzett vagyonal az ő ügye.
  De ha te ilyen béna vagy hogy bebukott a vállakozásod,és nem tudtál mást csinálni az nekem a te szegénységi bizonyitványod.

   
 • 73kicsivagyok2011január21.12:10ÚjVálasz
  Idézet: agro
  Kicsivagyok!

  De nem a mi embereink ülnek:

  A. ügyészségen!
  B. Médiahatóságnál aki úgy szétbüntethet egy médiumot hogy bezárhat...

  ...

  Nem kell HAZUDNI, aljas módon álhírekkel lejárató kampányt folytatni, egyoldalúan tömegeket félretájékoztatni, és nem lesz bünti!

  Ártatlan tüntetőket sem szabadna szétverni, lövetni!
  (Nem a randalírozó csürhéről beszélek, hanem a többségről)
  Ez már megtörtént!
  Médiát még nem zártak be!!!!

   
 • 74fosulis2011január21.12:52ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Nem kell HAZUDNI, aljas módon álhírekkel lejárató kampányt folytatni, egyoldalúan tömegeket félretájékoztatni, és nem lesz bünti!

  Ártatlan tüntetőket sem szabadna szétverni, lövetni!
  ...

  Most sem tudod mit beszélsz! Az nem demokrácia, ahol, majd Szalai Panni volt függetlenített Kisz Titkár fog dönteni, hogy mi menjen le a Híradóban és mi nem! Ezt kérlek Diktatúrának hívják! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 75fosulis2011január21.13:04ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Nem kell HAZUDNI, aljas módon álhírekkel lejárató kampányt folytatni, egyoldalúan tömegeket félretájékoztatni, és nem lesz bünti!

  Ártatlan tüntetőket sem szabadna szétverni, lövetni!
  ...

  A Fidesznél senki nem hazudott nagyobbat, ők azt ígérték, hogy mindenki jól jár! Ki járt jól, megsúgom neked halkan az aki, 300.000 forint felett keres! A Fidesznek csak a 300.000 forint felett keresők számítanak embernek, választópolgárnak! A Fidesz a saját zsebük Pártjára állt!

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunkat adórendszert!
  O. V.: Mégis, hogyan képzeled Gy.rikám?
  M. Gy.: Úgy, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon!
  O. V.: Ez nagyon jól hangzik, és mégis kiket adóztatunk meg!
  M. Gy.: A minimálbéresekről még az utolsó bőrt is lehúzzuk, meg a középréteget szétverjük, és aki közel 300.000 forint felett keres annak meg csinálunk adórendszert!
  O. V.: Ez zseniális! Teli zsebbel szép az élet!
  M. Gy.: Jól mondod Vezérem! Így még, ami az országból maradt megvesszük te meg én, meg az Orbáni tízezer!
  O. V.: Minden az enyém lesz, csak az enyém!

   
 • 76fosulis2011január21.13:07ÚjVálasz

  magunkat=magunknak

   
 • 77agro2011január21.13:53ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Nem kell HAZUDNI, aljas módon álhírekkel lejárató kampányt folytatni, egyoldalúan tömegeket félretájékoztatni, és nem lesz bünti!

  Ártatlan tüntetőket sem szabadna szétverni, lövetni!
  ...

  Kicsivagyok!

  szerintem tájékozodj és utánna beszélj.

  Mert ami a Figyesznek "meleg" téma az rögtön hazugság?
  Kaya Imbrahim?
  Bányaügy?Székházeladás?Tokay?

  Ciki

  Vagy a 10%-os Zsolti?Most ennyit kér.

  Melyik ártatlan tüntetők aki megdobálta a rendört,vagy aki kezet emel a rendörre.
  Tudom amikor 2006ban Eu csúcson leverték a tüntetöket olasz.o-ban vagy elég ha a lángoló Párizst néznék...Ott is kaptak a tüntetők.
  Figyu amikor a rendörök BEMONDTÁK hogy rendöri intézkedés fog történi.
  Én nem voltam és nem sebesült meg.

   
 • 78agro2011január21.13:54ÚjVálasz

  Vagy amikor a lakáj médiád a "pártatlan" Hir TV fura mód a 10% ügyre nem repült rá,miért nem?

   
 • 79kicsivagyok2011január21.14:32ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Most sem tudod mit beszélsz! Az nem demokrácia, ahol, majd Szalai Panni volt függetlenített Kisz Titkár fog dönteni, hogy mi menjen le a Híradóban és mi nem! Ezt kérlek Diktatúrának hívják!
  ...

  "Az nem demokrácia, ahol, majd Szalai Panni volt függetlenített Kisz Titkár fog dönteni, hogy mi menjen le a Híradóban és mi nem! Ezt kérlek Diktatúrának hívják! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa!"

  Megint feltételezéseket közölsz tényként!

   
 • 80kicsivagyok2011január21.14:45ÚjVálasz
  Idézet: agro
  Kicsivagyok!

  szerintem tájékozodj és utánna beszélj.

  Mert ami a Figyesznek "meleg" téma az rögtön hazugság?
  Kaya Imbrahim?
  Bányaügy?Székházeladás?Tokay?

  Ciki

  Vagy a 10%-os Zsolti?
  ...

  Azzal hogy sok évvel régebbi dolgokat szajkózol, nem tudod elfedni az uralkodóid mocskosságát!

  Az meg hogy ártatlan embereket vertek véresre, az tény!
  Több bántalmazottnál állapították meg, hogy jogtalan volt a rendőri erőszak, mint amennyit elítéltek jogerősen!

  Földön fekvő embert körbeállni és rugdosni, az bőven túllépi a jogszerű kényszerítést! Bármit is tett előtte az illető! Olvass csak egy kicsit utána!

  És ezt nem csak a Hírtv adta le, hanem az Mszp béradója is!
  De gondolom neked akkor éppen párás volt a szemüveged?!

   
 • 81fosulis2011január21.15:06ÚjVálasz

  "Az nem demokrácia, ahol, majd Szalai Panni volt függetlenített Kisz Titkár fog dönteni, hogy mi menjen le a Híradóban és mi nem! Ezt kérlek Diktatúrának hívják! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa!"

  Mivel a Médiahatóság, minden lemenő hírt előre megfog nézni vagy megengedi, hogy lemenjen és ha nem tetszik a Kormánynak, akkor megbírságolja!

  Szerinted ez Demokrácia?
  Ez még rosszabb, mint Fehéroroszország!

   
 • 82fosulis2011január21.15:10ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Azzal hogy sok évvel régebbi dolgokat szajkózol, nem tudod elfedni az uralkodóid mocskosságát!

  Az meg hogy ártatlan embereket vertek véresre, az tény!
  ...

  Többségében jogosan ütötték meg az embereket rendőrök! Talán te hagytad volna, hogy kővel dobáljanak? Tönkre tették az MTV-t! Hány milliós kárt okoztak! Volt értelme! Nem, nem hiszem!

   
 • 83fosulis2011január21.15:12ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Azzal hogy sok évvel régebbi dolgokat szajkózol, nem tudod elfedni az uralkodóid mocskosságát!

  Az meg hogy ártatlan embereket vertek véresre, az tény!
  ...

  Uralkodók demokráciában nincsenek! Talán te I. Orbánházi Viktorra gondolsz? Nekem nem az uralkodom, egy köpönyegforgató s.ggfej!

   
 • 84fosulis2011január21.15:13ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Uralkodók demokráciában nincsenek! Talán te I. Orbánházi Viktorra gondolsz? Nekem nem az uralkodom, egy köpönyegforgató s.ggfej!
  ...

  Pontosítok Köztársaságban, nincsenek uralkodók!

   
 • 85kicsivagyok2011január21.15:44ÚjVálasz

  "Többségében jogosan ütötték meg az embereket rendőrök!"

  Na akkor hogy is van ez?
  Testi kényszert alkalmazni, csak addig lehet (szabályosan!) amíg az eljárás alá vont személy, a testi kényszert kiváltó cselekedetét abba nem hagyja!
  Tehát, hogy jobban megértsd! Megdobom a rendőrt, az elindul felém, én felteszem a kezemet! Innentől fogva nem folytatok olyan cselekményt, ami testi kényszert indokolna! Ergo a rendőr NEM ÜTHET MEG!!!
  Őrizetbe vehet, előállíthat eljárást kezdeményezhet ellenem, de nem üthet meg! Továbbá az előállítás alatt megbilincselt állapotban sem ütlegelhetnek az előállítóban meg a fogdán sem!
  Amennyiben jogosan a alkalmazott kényszer hatására az elkövető megsérül, köteles őt elsősegélyben részesíteni!!!!!!!
  Na most amikor egy tüntető fekszik a földön, láthatólag magatehetetlen állapotban, és a rendőrök odamennek hozzá, megrugdossák, majd segítségnyújtás nélkül otthagyják, az mindennek nevezhető, csak jogszerűnek és törvényesnek nem!

   
 • 86kicsivagyok2011január21.15:49ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Uralkodók demokráciában nincsenek! Talán te I. Orbánházi Viktorra gondolsz? Nekem nem az uralkodom, egy köpönyegforgató s.ggfej!
  ...

  Félretájékoztatással, hazugsággal választásokat nyerni. És a lebukás után a hatalmat fegyverrel és erőszakkal minden áron fenntartani, az demokratikus?
  Én inkább ezt nevezném diktatúrának!

   
 • 87kicsivagyok2011január21.16:00ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Az nem demokrácia, ahol, majd Szalai Panni volt függetlenített Kisz Titkár fog dönteni, hogy mi menjen le a Híradóban és mi nem! Ezt kérlek Diktatúrának hívják!
  ...

  "Mivel a Médiahatóság, minden lemenő hírt előre megfog nézni vagy megengedi, hogy lemenjen és ha nem tetszik a Kormánynak, akkor megbírságolja!"

  Én csak azon gondolkozom, hogy vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  Amiből mindenki tisztán láthatná, hogy jé tényleg igazuk van! Jé tényleg nem csak megint felesleges pánikkeltés folyik!
  Ennyire amatőrök lennének?!
  NEM HINNÉM!

  Vagy talán onnan fúj a szél, hogy sokan úgysem olvassák el a törvényt, és elhiszik amit ők állítanak!

   
 • 88fosulis2011január21.16:10ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  "Mivel a Médiahatóság, minden lemenő hírt előre megfog nézni vagy megengedi, hogy lemenjen és ha nem tetszik a Kormánynak, akkor megbírságolja!
  ...

  "Mivel a Médiahatóság, minden lemenő hírt előre megfog nézni vagy megengedi, hogy lemenjen és ha nem tetszik a Kormánynak, akkor megbírságolja!"

  Nem elhiszik, így is lesz, hisz a Tilos Rádiót is megakarták bírságolni! Vajon miért, mert liberális médium!

   
 • 89fosulis2011január21.16:11ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  "Többségében jogosan ütötték meg az embereket rendőrök!"

  Na akkor hogy is van ez?
  Testi kényszert alkalmazni, csak addig lehet (szabályosan!
  ...

  Jól tették, hogy a milliárdos károkat okozó tüntetőket, szétverték! Lehet békésen is tüntetni, vagy te ilyenről nem hallottál!?

   
 • 90fosulis2011január21.16:13ÚjVálasz

  Feleslegesen melyik média pánikol, melyik pisil széllel szemben? Az Uniós képviselők értelmesebbje is nemhiába ostorozza Orbánt az EP-ben! Itt magyarországon a demokráciát a sárba akarják tiporni! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 91kicsivagyok2011január21.16:34ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Jól tették, hogy a milliárdos károkat okozó tüntetőket, szétverték! Lehet békésen is tüntetni, vagy te ilyenről nem hallottál!?
  ...

  R2D2!
  Én azokról beszélek, akik tüntettek, nem a tv székház előtt, a rendőrök meg szétlőtték őket!
  Hol éltél te akkor barátom? Gumibelsőben?

  Akkor ezek szerint ha valaki kárt okoz nekem, én is nyugodtan szétverhetem?
  Mert a kár okozókat ezek szerint nyugodtan szét lehet verni a demokráciában?

  Érdekes megközelítés!

   
 • 92kicsivagyok2011január21.16:38ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Jól tették, hogy a milliárdos károkat okozó tüntetőket, szétverték! Lehet békésen is tüntetni, vagy te ilyenről nem hallottál!?
  ...

  Erre válaszolj, R2D2!

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  Amiből mindenki tisztán láthatná, hogy jé tényleg igazuk van! Jé tényleg nem csak megint felesleges pánikkeltés folyik!
  Ennyire amatőrök lennének?!
  NEM HINNÉM!

  Vagy talán onnan fúj a szél, hogy sokan úgysem olvassák el a törvényt, és elhiszik amit ők állítanak!

   
 • 93fosulis2011január21.16:39ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  R2D2!
  Én azokról beszélek, akik tüntettek, nem a tv székház előtt, a rendőrök meg szétlőtték őket!
  Hol éltél te akkor barátom? Gumibelsőben?
  ...

  Dániában, Franciaországban, Olaszországban, Nagy-Britaniában is szétszokták oszlatni a tömeget hasonló, sőt még ennél durvább eszközökkel! Az állami tulajdont, ugyanúgy megkel védeni, mint a magántulajdont!

   
 • 94fosulis2011január21.16:40ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Erre válaszolj, R2D2!

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  ...

  Feleslegesen melyik média pánikol, melyik pisil széllel szemben? Az Uniós képviselők értelmesebbje is nemhiába ostorozza Orbánt az EP-ben! Itt magyarországon a demokráciát a sárba akarják tiporni! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 95fosulis2011január21.16:43ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Erre válaszolj, R2D2!

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  ...

  Remélem a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozata kint van a Nappalidban jól látható helyen, I. Orbánházi Viktor és Schmitt Kommunista Pál képe mellett!

   
 • 96fosulis2011január21.16:51ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Erre válaszolj, R2D2!

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  ...

  A december 21-re virradó éjjel elfogadott médiatörvényt már december 23-án módosította a parlament!

  http://hirszerzo.hu/belfold/20110117_mediatorveny_bizottsag_kroes

  Kapásból három aggályt fogalmazott meg benne az EU biztos! Valószínű, hogy több ész szorult Neelie Kroes s.ggébe, mint az Orbánnak a fejébe!

   
 • 97fosulis2011január21.16:59ÚjVálasz

  http://zalaihirlap.hu/kormany_parlament/20101226_mediatorveny_

  Román, német, amerikai, belga, cseh, angol, olasz, spanyol, luxemburgi bírálat érkezett erre médiatörvényre!

   
 • 98kicsivagyok2011január21.17:05ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  http://zalaihirlap.hu/kormany_parlament/20101226_mediatorveny_

  Román, német, amerikai, belga, cseh, angol, olasz, spanyol, luxemburgi bírálat érkezett erre médiatörvényre!
  ...

  Erre válaszolj, R2D2!

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?
  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!
  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?
  Amiből mindenki tisztán láthatná, hogy jé tényleg igazuk van! Jé tényleg nem csak megint felesleges pánikkeltés folyik!
  Ennyire amatőrök lennének?!
  NEM HINNÉM!

  Vagy talán onnan fúj a szél, hogy sokan úgysem olvassák el a törvényt, és elhiszik amit ők állítanak!

   
 • 99kicsivagyok2011január21.17:11ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Remélem a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozata kint van a Nappalidban jól látható helyen, I. Orbánházi Viktor és Schmitt Kommunista Pál képe mellett!
  ...

  "Remélem a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozata kint van a Nappalidban"

  Még nincs, de a hozzád hasonlók miatt egyre inkább úgy érzem hogy ki kéne rakni!

  Most már hogy az "orbánházi uralkodó" ráhatására könnyítettek a bankok, talán jut szegre, meg képkeretre is!

   
 • 100fosulis2011január21.17:13ÚjVálasz

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?

  Mert hosszú. Én olvastam, te olvastad?

  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!

  Mert tudják, hogy mi lesz! Lásd: Kapásból három aggályt fogalmazott meg benne az EU biztos! Valószínű, hogy több ész szorult Neelie Kroes s.ggébe, mint az Orbánnak a fejébe!

  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?

  Mert hosszú, már mondtam! Vagy csináljanak ingyen reklámot a Kormánynak vagy a Fidesznek? Ki az a bolond!

  Feleslegesen melyik média pánikol, melyik pisil széllel szemben? Az Uniós képviselők értelmesebbje is nemhiába ostorozza Orbánt az EP-ben! Itt magyarországon a demokráciát a sárba akarják tiporni! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 101fosulis2011január21.17:13ÚjVálasz

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?

  Mert hosszú. Én olvastam, te olvastad?

  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!

  Mert tudják, hogy mi lesz! Lásd: Kapásból három aggályt fogalmazott meg benne az EU biztos! Valószínű, hogy több ész szorult Neelie Kroes s.ggébe, mint az Orbánnak a fejébe!

  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?

  Mert hosszú, már mondtam! Vagy csináljanak ingyen reklámot a Kormánynak vagy a Fidesznek? Ki az a bolond!

  Feleslegesen melyik média pánikol, melyik pisil széllel szemben? Az Uniós képviselők értelmesebbje is nemhiába ostorozza Orbánt az EP-ben! Itt magyarországon a demokráciát a sárba akarják tiporni! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 102fosulis2011január21.17:13ÚjVálasz

  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?

  Mert hosszú. Én olvastam, te olvastad?

  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!

  Mert tudják, hogy mi lesz! Lásd: Kapásból három aggályt fogalmazott meg benne az EU biztos! Valószínű, hogy több ész szorult Neelie Kroes s.ggébe, mint az Orbánnak a fejébe!

  Miért nem idézik pontosan a törvény szövegét?

  Mert hosszú, már mondtam! Vagy csináljanak ingyen reklámot a Kormánynak vagy a Fidesznek? Ki az a bolond!

  Feleslegesen melyik média pánikol, melyik pisil széllel szemben? Az Uniós képviselők értelmesebbje is nemhiába ostorozza Orbánt az EP-ben! Itt magyarországon a demokráciát a sárba akarják tiporni! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 103fosulis2011január21.17:15ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  "Remélem a Nemzeti Egyetértés Nyilatkozata kint van a Nappalidban"

  Még nincs, de a hozzád hasonlók miatt egyre inkább úgy érzem hogy ki kéne rakni!
  ...

  Jaj te szegény, látom áramra meg internetre telik, remélem a munkahelyedről is neteztél a munkaidődben! Mint jó magyar munkaerő!

   
 • 104kicsivagyok2011január21.17:16ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  http://zalaihirlap.hu/kormany_parlament/20101226_mediatorveny_

  Román, német, amerikai, belga, cseh, angol, olasz, spanyol, luxemburgi bírálat érkezett erre médiatörvényre!
  ...

  Meg erre is! R2D2!
  Ne háríts, ne terelj, válaszolj, a kérdésre!
  Vagy erre nincs beprogramozott szöveged?

  "Az állami tulajdont, ugyanúgy megkel védeni, mint a magántulajdont!"

  Akkor ezek szerint ha valaki kárt okoz nekem, én is nyugodtan szétverhetem?
  Mert a kár okozókat ezek szerint nyugodtan szét lehet verni a demokráciában?

   
 • 105kicsivagyok2011január21.17:19ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Vajon miért nem idézi a törvény szövegét egyetlen média sem?

  Mert hosszú. Én olvastam, te olvastad?

  Miért csak állítják, hogy ez lesz, meg az lesz!

  Mert tudják, hogy mi lesz!
  ...

  Még nem olvastam el, mert hosszú de ha elárulod melyik oldalon írják le amit állítotok, esküszöm elolvasom!

   
 • 106fosulis2011január21.17:21ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Meg erre is! R2D2!
  Ne háríts, ne terelj, válaszolj, a kérdésre!
  Vagy erre nincs beprogramozott szöveged?

  "Az állami tulajdont, ugyanúgy megkel védeni, mint a magántulajdont!
  ...

  A te dolgod a te tulajdonod! Tüntetéseket Nyugat-Európában is vernék szét. Ezen, csak te lepődsz meg nem csak helyileg hanem globálisan is kell gondolkodni!

  Dániában, Franciaországban, Olaszországban, Nagy-Brittaniában is szétszokták oszlatni a tömeget hasonló, sőt még ennél durvább eszközökkel! Az állami tulajdont, ugyanúgy megkel védeni, mint a magántulajdont!

   
 • 107fosulis2011január21.17:24ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Még nem olvastam el, mert hosszú de ha elárulod melyik oldalon írják le amit állítotok, esküszöm elolvasom!
  ...

  Akkor miről beszélsz!? Egy honlapon elérhető a Médiatörvény illetve a Magyar Közlönyben is benne van, nem csinálok reklámot a Kormánynak meg a Fidesznek! Keresd meg, ha megakarod, könnyen meglehet találni!

   
 • 108kicsivagyok2011január21.17:27ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Jaj te szegény, látom áramra meg internetre telik, remélem a munkahelyedről is neteztél a munkaidődben! Mint jó magyar munkaerő!
  ...

  "remélem a munkahelyedről is neteztél a munkaidődben! Mint jó magyar munkaerő!"

  Jó magyar szokás szerint kötetlen munkaidőben dolgozom, ami azt jelenti kora reggeltől késő estig! Hétvégén és ünnepnapokon is! Ahogy az a kereskedelemben megszokott!
  Ezért gondolom kijár nekem, is hogy a munkám mellett a saját dolgaimat is elintézzem az interneten!
  Az dolog nem megy a munkám minőségének kárára, ezért a munkáltatóm nem tiltja, és mivel maszek, nem állami cégről beszélünk, neked ehhez k..vára semmi közöd!

   
 • 109kicsivagyok2011január21.17:36ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Akkor miről beszélsz!? Egy honlapon elérhető a Médiatörvény illetve a Magyar Közlönyben is benne van, nem csinálok reklámot a Kormánynak meg a Fidesznek!
  ...

  Megtaláltam, letöltöttem, de nagyon hosszú!
  És rohadtul unalmas, az eleje!

  Gondoltam hogy te sem tudod megmondani hol van bent az állítólagos cenzúra rész!

  Ez 2 okból lehetséges!

  1. csak az igét osztod, és nem is olvastad el, csak ezt kell hirdetned!

  2. vagy ténylegesen nincs is ilyen a törvény szövegében!

  Mert ha lenne, vagy tudnád hogy hol van, akkor biztos, hogy szóról szóra beléd lenne programozva, és nyomatnád mindenhol, kérés és kérdés nélkül!

  Mint ahogyan tetted korábban is más témában is!!

   
 • 110kicsivagyok2011január21.17:43ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Megtaláltam, letöltöttem, de nagyon hosszú!
  És rohadtul unalmas, az eleje!

  Gondoltam hogy te sem tudod megmondani hol van bent az állítólagos cenzúra rész!

  Ez 2 okból lehetséges!

  1.
  ...

  Mondj még egyetlen Eu országot, ahol a kormány ekkora, később saját maguk által is bevallott hazugsággal nyerte meg választást, és utána fegyverrel tartotta magát hatalmon!? Mint az Mszp 2006 ban!

   
 • 111fosulis2011január21.17:51ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Mondj még egyetlen Eu országot, ahol a kormány ekkora, később saját maguk által is bevallott hazugsággal nyerte meg választást, és utána fegyverrel tartotta magát hatalmon!? Mint az Mszp 2006 ban!
  ...

  Magyarországon 2010-ben Orbánék nyertek hazugsággal, sajnos!

  Elolvastam, de nem fogom újra a kedvedért végig nyalni a Médiatörvényt! Inkább nyalogasd I. Orbánházinak a P.csét!

   
 • 112kicsivagyok2011január21.17:55ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Jaj te szegény, látom áramra meg internetre telik, remélem a munkahelyedről is neteztél a munkaidődben! Mint jó magyar munkaerő!
  ...

  Mondj még egyetlen Eu országot, ahol a kormány ekkora, később saját maguk által is bevallott hazugsággal nyerte meg választást, és utána fegyverrel tartotta magát hatalmon!? Mint az Mszp 2006 ban!

   
 • 113kicsivagyok2011január21.17:59ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Akkor miről beszélsz!? Egy honlapon elérhető a Médiatörvény illetve a Magyar Közlönyben is benne van, nem csinálok reklámot a Kormánynak meg a Fidesznek!
  ...

  És még mindig nem árultad el miért is nem idézi a sajtó és a média, a vitatott szövegrészt a törvényből?!
  Nem kell az egész törvényt mert a nagy része gondolom minden másról szól!

   
 • 114kicsivagyok2011január21.18:06ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Magyarországon 2010-ben Orbánék nyertek hazugsággal, sajnos!

  Elolvastam, de nem fogom újra a kedvedért végig nyalni a Médiatörvényt! Inkább nyalogasd I. Orbánházinak a P.csét!
  ...

  Akkor 2006 ban a Fletó csak hazudta, hogy hazudtak éjjel nappal?

  Barátom, ha én elolvasok valamit, ami egy száraz unalmas szöveg, és van benne valami, ami nagyon felháborít, akkor simán el tudom mondani másoknak, hogy a 100. 120. vagy 140. oldal körül van a "förtelem"

  Ha lenne, vagy tudnád hogy hol van, akkor biztos, hogy szóról szóra beléd lenne programozva, és nyomatnád mindenhol, kérés és kérdés nélkül!

   
 • 115kicsivagyok2011január21.18:27ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Magyarországon 2010-ben Orbánék nyertek hazugsággal, sajnos!

  Elolvastam, de nem fogom újra a kedvedért végig nyalni a Médiatörvényt! Inkább nyalogasd I. Orbánházinak a P.csét!
  ...

  „S egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba.”

  „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.”

  „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

  És nem hazugsággal nyerték a 2006 os választást?
  Te meghazudtolod szeretett miniszterelnököd állításait?!

   
 • 116kicsivagyok2011január21.18:47ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Magyarországon 2010-ben Orbánék nyertek hazugsággal, sajnos!

  Elolvastam, de nem fogom újra a kedvedért végig nyalni a Médiatörvényt! Inkább nyalogasd I. Orbánházinak a P.csét!
  ...

  Mi a helyzet R2D2?
  Lefagyott a szerver? Újra kell programozni?
  Vagy most írják az újabb sablon szövegedet?

   
 • 117fosulis2011január21.19:00ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  És még mindig nem árultad el miért is nem idézi a sajtó és a média, a vitatott szövegrészt a törvényből?!
  Nem kell az egész törvényt mert a nagy része gondolom minden másról szól!
  ...

  Mert a Sajtó nem csinál ingyen reklámot a Kormánynak illetve a Fidesznek, amint látod elég hosszú a szöveg így idézgetni is nehéz belőle. De ezt te nem értheted, mert fent van rajtad a szemüveg!

  Pár Gondolat O.bán Viktor Kisz titkár, majd Liberális, majd Polgár, majd Demokrata, majd Kisgazda, majd Munkáspárti, majd Nyugdíjaspárti, majd Nemzeti...Keresztény?
  mi jön még?

  Ő EGY SZÉLKAKAS!

  Slecht Csaba, Kaya Ibarahim, Joszif Tot-ot várjátok talán?

  Emlékszel-e még?
  A kilencvenes évek elején O.bán Viktor azt kiabálta a parlamentben, hogy „térdre, csuhások!”. Úgy kellett visszafogni minden esetben, kimondottan habzó szájú egyház- és vallásellenesség jellemezte. Ezek után ahhoz, hogy a jobboldalon hitelesen tudjon megjelenni, pápábbnak kell lenni a pápánál. Ugyanez a helyzet a magyarságtudatával is, egykoron kivonulást vezényelt a terembõl, amikor a parlamentben Trianon-napot tartottak, ma pedig...

   
 • 118kicsivagyok2011január21.20:03ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Mert a Sajtó nem csinál ingyen reklámot a Kormánynak illetve a Fidesznek, amint látod elég hosszú a szöveg így idézgetni is nehéz belőle. De ezt te nem értheted, mert fent van rajtad a szemüveg!
  ...

  "fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba.”
  ("Fltó bácsi a 2006 os választások előtt történtekről")
  És a médiák függetlenségéről!

  Na látom nem írtak neked új szöveget, csak a régit indították újra!

  R2D2 újratöltve!

   
 • 119kicsivagyok2011január21.20:05ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  "fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba.
  ...

  Cimbi!
  Ebben az országban mindenki Mszp -s nek születik, de van aki továbbtanul!

   
 • 120fosulis2011január21.20:43ÚjVálasz

  Orbánnak meg Kötcsei beszéde volt. Amit már érzünk!

  Két barát beszélget

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunnak adórendszert!
  O. V.: Mégis, hogyan képzeled Gy.rikám?
  M. Gy.: Úgy, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon!
  O. V.: Ez nagyon jól hangzik, és mégis kiket adóztatunk meg?
  M. Gy.: A minimálbéresekről még az utolsó bőrt is lehúzzuk, meg a középréteget szétverjük, és aki közel 300.000 forint felett keres annak meg csinálunk adórendszert!
  O. V.: Ez zseniális! Teli zsebbel szép az élet!
  M. Gy.: Jól mondod Vezérem! Így még, ami az országból maradt megvesszük te meg én, meg az Orbáni tízezer!
  O. V.: Minden az enyém lesz, csak az enyém!

   
 • 121kicsivagyok2011január21.20:46ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Orbánnak meg Kötcsei beszéde volt. Amit már érzünk!

  Két barát beszélget

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunnak adórendszert!
  O. V.
  ...

  "Mert a Sajtó nem csinál ingyen reklámot a Kormánynak illetve a Fidesznek, amint látod elég hosszú a szöveg így idézgetni is nehéz belőle."

  Nem kell szemüveg, hogy lássam én is!
  A sajtó nem csinál ingyen kampányt a Fidesz kormánynak!
  Persze hogy nem, mikor őket csak arra készítették fel, hogy az Mszp nek csináljanak ingyen reklámot!

  "fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba."
  ( Fletó 2006 )

  Az hogy "a törvény felhatalmazza a médiatanács vezetőjét, hogy egyszemélyes cenzorként járjon el a sajtóval és a médiával szemben."
  Nem lehet túlságosan hosszú rész a szövegben! Látod nekem is sikerült leírnom pár sorban!

  Tehát egyre jobban bebizonyosodik számomra hogy nincs is ilyen benne!
  Mert ha lenne, akkor biztos hogy minden az Mszp által jól felkészített sajtóban hatalmas betűkkel ott virítana, a címlapon!

  Február elején lesz egy hosszú utazós hétvégém, talán lesz energiám, hogy átrágjam magam a törvényen!
  Egyre inkább érdekel az eredeti szöveg!
  Ha másra nem legalább arra jó lesz, hogy végre bebizonyosodik mekkora egy beprogramozott, hangulatkeltő kamu kommentelő vagy!

  Az önkormányzati választások előtt fröcsögő nyállal ugattad a Fidesz jelöltjeit, bukásotok után eltűntél sebeidet nyalogatni, majd vissszatértél egy "Én már nagyon megbántam hogy ezekre (Fideszre) szavaztam!" kommenttel!

  Hát igen! Ez őszinte! Legalább annyira mint az Mszp!

  Neked szerintem azt sem szabad elhinni, amit kérdezel!

  Nyugodalmas jó éjszakát R2D2!
  Kérj egy rendes frissítést a programozódtól!

   
 • 122fosulis2011január21.21:10ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  "Mert a Sajtó nem csinál ingyen reklámot a Kormánynak illetve a Fidesznek, amint látod elég hosszú a szöveg így idézgetni is nehéz belőle."

  Nem kell szemüveg, hogy lássam én is!
  ...

  Orbán hazudott, Orbán nemcsak Kötcsén hazudott!

  A Fidesz azt ígérte, hogy minden szép és jó lesz! Amit ígért tartsa be!

  Most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 123fosulis2011január21.21:11ÚjVálasz

  Orbán így dönti nyomorba a középréteget!

  Két barát beszélget

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunnak adórendszert!
  O. V.: Mégis, hogyan képzeled Gy.rikám?
  M. Gy.: Úgy, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon!
  O. V.: Ez nagyon jól hangzik, és mégis kiket adóztatunk meg?
  M. Gy.: A minimálbéresekről még az utolsó bőrt is lehúzzuk, meg a középréteget szétverjük, és aki közel 300.000 forint felett keres annak meg csinálunk adórendszert!
  O. V.: Ez zseniális! Teli zsebbel szép az élet!
  M. Gy.: Jól mondod Vezérem! Így még, ami az országból maradt megvesszük te meg én, meg az Orbáni tízezer!
  O. V.: Minden az enyém lesz, csak az enyém!

   
 • 124fosulis2011január21.21:17ÚjVálasz

  Ha Fideszes vagy, akkor ezt támogatod!

  Te a gazdagok pártját támogatod, akiknél havi 300.000 forint keresetnél kezdődik a választópolgár!
  Te a 300 forintos kenyeret támogatod!
  Te a 400 forintos benzint támogatod!
  Te a magánnyudíjpénztárak kollektivizálását és a burkolt államosítást támogatod!
  Te a kézivezérelt Médiát támogatod!
  Te a közmunkaprogram beszüntetését támogatod!
  És még sorolhatnám, megszorítások megszorítások hátán, nem ezt Ígérték!

   
 • 125fosulis2011január21.21:36ÚjVálasz

  "Az önkormányzati választások előtt fröcsögő nyállal ugattad a Fidesz jelöltjeit, bukásotok után eltűntél sebeidet nyalogatni, majd vissszatértél egy "Én már nagyon megbántam hogy ezekre (Fideszre) szavaztam!" kommenttel!"

  Nem az bukik el aki elesik, hanem az aki nem áll fel! Én úgy érzem, hogy most már szorosan, de nyerne az Ipi! Tudod nem kellett volna titkolnia a Fidesznek a Programját! Hány embert vezettek félre! Hány ember magánnyugdíjpénztári vagyonát kollektivizálják! Adórendszert csinál a kormány gazdagoknak! Felvásárolja ez az Orbáni felső-tízezer az országot! A szegény még szegényebb lesz, a gazdag meg méggazdagabb! Ti félrevezetettek már sokszor megbántátok, hogy a Pokol kétlábú ördögét és cinkostársait rászabadítottátok az országra! Elmúlt 8 év és minden jobbnak tűnt, azt hitétek, hogy jön a nagyotmondó Viktor kézrátétellel megoldja Magyarország problémáit. Bebizonyosodott, hogy nem tudja. Rosszabb lett, mint volt! Elmúlt félév és csak megszorítás, megszorítás hátán. Lehet, hogy fizetős lesz a Savaria Karnevál, lehet, hogy nem lesz Képtár! Szombathelyen semmi nem történik, a Puskás imádat kezd lecsengeni, itt ő semmit nem tud csinálni, Szombathely meghalt! Nekünk Ipkovich kell az Igazi! Orbán úgy sarcolja népét, mint annak idején Rákosi! Szégyen és gyalázat ahova jutottunk, mi lesz itt még!? Nem lesz 3T elve, mint Kádár alatt azaz a tiltjuk, türjük, támogatjuk! Itt csak támogatjuk vagy tiltjuk lesz! Viszlát Sajtószabadság, viszlát demokrácia! Mi leszünk Közép - Európa Fehéroroszországa! Ez kellett nektek ti balgák, ti birkák, ti akolba valók!

   
 • 126fosulis2011január21.21:42ÚjVálasz

  "Hát igen! Ez őszinte! Legalább annyira mint az Mszp!

  Neked szerintem azt sem szabad elhinni, amit kérdezel!"

  Én előre megmondtam, hogy megszorítás lesz, megszorítás hátán, próbáltam segíteni az embereknek, hogy helyesen válasszanak! Jól csak szívével lát az ember!

  Orbán, hogy átverte az embereket nem 1, nem 2, nem 3 és nem 4 Öszöddel ért fel! Tudod Öszödöt nem érezték az emberek a pénztárcájukon! Épült az ország! Amerre jártál az országban, mindenhol dübörögtek a munkagépek! Épült és szépült! Egy új Magyarországot építettünk! Ami igazságos volt! Aki többet keresett az magasabb adókulccsal adózott, most egy kulcsba esik a szegény és a gazdag is!

  Íme mi épült, lett, keletkezett:

  "1.Nyugellátásra több mint kétszer annyit költünk és több mint kétszer annyit kapnak a nyugdíjasok, mint 2001-ben!

  2.A fizetési mérleg hiánya a felére csökkent 2001 óta!

  3.Az ország külső forrásoktól való igénye a harmadára olvadt 2001 óta!

  4.20 százalékkal csökkent az állami adminisztrációra fordított költség 2001 óta!

  5.A vállalkozáshoz szükséges idő 52 napról 1 napra rövidült 2001 óta!

  6.Az egészségügyi kiadások a duplájára nőttek 2001 óta!

  7.A rendezett egészségbiztosítással rendelkezők száma, majdnem megháromszorozódott 2001 óta!

  8.Gyógyszertámogatásra közel kétszer annyit költünk 2001 óta!

  9.50 százalékkal nőtt a a felsőoktatás költségvetési támogatása 2001 óta!

  10.Egy pályakezdő tanár kétszer annyit keres, mint 2001-ben!

  11.A hazai gáztárolók kapacítása 60 százalékkal nőtt 2001 óta!

  12.11-szer több zöld energiát használunk, mint Orbán Viktor idején!

  13. Külkereskedelmi mérlegünk az elmúlt 8 év alatt több mint 6 milliárd euróval javult 2001 óta!

  14. A fogyasztó árak növekedése felére csökkent 2001 óta!

  15. A Fejlesztési források a több mint 14-szeresére nőttek 2001 óta!

  16. Az agrár és vidékfejlesztési támogatások közel a háromszorosára nőttek a 2001 óta!

  17. Megdupláztuk az autópályák hosszát!

  18. Többet költöttünk Nyugdíjra, Egészségügyre, Oktatásra!

  19. A nettó átlagkeresetek a duplájára nőttek 2001 óta!

  20. A költségvetési szférában megdupláztuk a béreket 2001 óta!

  21. A Családi pótlék közel a háromszorosára nőtt 2001 óta!

  22. Fél millióval több autó van az utakon 2001 óta!

  23. Az internet előfizetések száma közel a nyolcszorosára nőtt 2001 óta!

  24. A mobiltelefon előfizetések száma közel a négyszeresére nőtt 2001 óta!"

   
 • 127kicsivagyok2011január22.11:17ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  "Hát igen! Ez őszinte! Legalább annyira mint az Mszp!

  Neked szerintem azt sem szabad elhinni, amit kérdezel!
  ...

  Jobb lett minden? Nektek Mszp párt könvveseknek lehet!
  A ti időtök alatt is ugyanúgy drágult minden barátom! Csak gondolom neked akkor nem kellett boltba menned, a titkárnőd megoldotta helyetted ezt is a minden más egyéb kiadásoddal együtt, közpénzből! Most hogy kiestél a pikszisből, savanyú a szőlő mi koma!

  Nekünk már jó pár éve ilyen drágán kell élnünk a szerencsétlenkedésetek miatt!

  Ti olyan országot vettetek át, amiben megtehettétek, hogy nem csináltatok semmit 4 évig! VEZÉRETEK BEVALLOTTA, TE SE TAGADD!!!

  4 év semmittevés után, kínlódott egy kicsit és inkább elmenekült a feladat, és a felelősség elől Ferike!
  Átadta az országot egy libapásztornak, akinek nagy gyakorlata volt jól működő gazdaságok, sikeres tönkretételében! Referenciái: családok kisemmizése, és emberek öngyilkosságba kergetése.
  Szerencsére neki már nem maradt ideje befejezni előde életművét! Így nem sikerült az ország teljes vagyonát ciprusi cégekbe áthelyezni!

  Itt van a ti igazságotok!
  Vezéretek egyszeri, és egyetlen igaz megszólalása!

  „S egyszerre kell megpróbálni előrevinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba.”

  „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.”

  „Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”
  (Gyurcsány Ferenc, 2006)

   
 • 128fosulis2011január22.21:40ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Jobb lett minden? Nektek Mszp párt könvveseknek lehet!
  A ti időtök alatt is ugyanúgy drágult minden barátom!
  ...

  Koldusok országa!

  Két barát beszélget

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunnak adórendszert!
  O. V.: Mégis, hogyan képzeled Gy.rikám?
  M. Gy.: Úgy, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon!
  O. V.: Ez nagyon jól hangzik, és mégis kiket adóztatunk meg?
  M. Gy.: A minimálbéresekről még az utolsó bőrt is lehúzzuk, meg a középréteget szétverjük, és aki közel 300.000 forint felett keres annak meg csinálunk adórendszert!
  O. V.: Ez zseniális! Teli zsebbel szép az élet!
  M. Gy.: Jól mondod Vezérem! Így még, ami az országból maradt megvesszük te meg én, meg az Orbáni tízezer!
  O. V.: Minden az enyém lesz, csak az enyém!

   
 • 129kicsivagyok2011január24.12:27ÚjVálasz
  Idézet: fosulis
  Koldusok országa!

  Két barát beszélget

  O. V.: Hogyan járunk jól Matolcs.kám?
  M. Gy.: Úgy, hogy csinálunk magunnak adórendszert!
  O. V.: Mégis, hogyan képzeled Gy.rikám?
  M. Gy.
  ...

  Ha ez igaz lenne, ki mernéd írni a neveket is!
  De ugye az már könnyen lehetne rágalmazás!
  Ahhoz meg ugye már nincs bátorság, igaz R2D2?!

   
 • 130agro2011január27.05:15ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Ha ez igaz lenne, ki mernéd írni a neveket is!
  De ugye az már könnyen lehetne rágalmazás!
  Ahhoz meg ugye már nincs bátorság, igaz R2D2?!
  ...

  Kicsivagyok!

  Erre irjál valamit légyszives:


  Nyílt levél Orbán Viktorhoz!
  Dr. Dániel Péter írása
  Tudod kedves Viktor, mostanában nagyon sokat gondolok Rád, sokat gondolkodom Rólad és a tetteidről. Talán azért is, mert nem is olyan rég még az egyik nagy példaképem voltál, ráadásul pedig meglepően sok a közös vonás is az életünkben.
  A példaképem volt az a fiatal demokrata, az a szabad és jó hírű férfi, az a bátor és értelmes jogász, aki a rendszerváltozásunk hajnalán elmondott egy történelmi jelentőségű beszédet a Hősök-terén, kockáztatva ezzel akár a szabadságát, a későbbi pályafutását és a karrierjét is. A példaképem volt ez a fiatal "forradalmár", mert úgy láttam, hogy megalkuvást nem ismerve, bátran küzdött egy új és szebb világért, a szabadságunkért és a demokráciáért. Igyekszem hát méltóvá válni e példaképemhez. Mostanában sokat tűnődöm, hogy vajon miket mondana az a fiatal forradalmár, ha találkozhatna a jelenlegi önmagával. Talán a "földbe akarná döngölni" a jelenlegi önmagát és milyen igaza volna.Tudod Viktor, mi egy helyütt katonáskodtunk, hiszen az akkori "előfelvételis" rendszer és a szocialista óvatosság jegyében minden, kissé gyanús jogász-jelöltet a messzi, zalaegerszegi laktanyában képeztek ki a hazánk védelmére. Emlékszel még az illegális sörözésekre a kantin mögött?
  Aztán egy helyütt, az ELTE Állam és Jogtudományi Karán csodálkoztunk rá a római jog kristály-tiszta és koherens rendszerére, tanultunk a legalapvetőbb és elidegeníthetetlen emberi és polgári jogokról, no meg persze a büntetőjog zárt, szigorú és logikus rendjéről is. Emlékszel még az illegális sörözésekre a büfé mögött?
  Később pedig egy helyütt tanulgattuk a DEMOKRÁCIÁT és vitatkoztunk róla, sokszor éjszakába nyúlóan, a Bíbó István Szakkollégium épületében, a demokratikus gondolatok fellegvárában. Nomen est omen. Emlékszel még az éjszakába nyúló illegális sörözésekre? Azon is sokat tűnődöm mostanában, hogy vajon mit szóltunk volna akkoriban, ha valaki egyszer csak belépett volna a szobába, a vita közepén, úgy 2-3 sör után és ezeket mondta volna nekünk :
  "Tudjátok lesz majd 20 év múlva Magyarországon egy új rendszer, a nemzeti együttműködés rendszere, melyet majd a parlamentáris demokrácia helyett kínál fel a nemzetnek az akkori miniszterelnök, egy elsöprő, 2/3-os választási győzelmet követően. Erről az új rendszerről korábban senki nem hallott és semmilyen jogi háttere sem került kidolgozásra. Ezzel az új rendszerrel kapcsolatosan soha, senki, egyetlen egyszer sem egyeztet majd, egyetlen ellenzéki párttal, civil-, szakmai- vagy érdek-képviseleti szervezettel sem. Ennek az új, furcsa és teljességgel kidolgozatlan rendszernek az lesz majd a hivatkozási alapja, hogy az akkori miniszterelnök - már a választások éjjelén - forradalomnak fogja nevezni a demokratikus választásokat, előkészítve így a terepet a különböző rendkívüli intézkedéseknek a kormány részéről. Aztán az új rendszer jegyében a kormányzat megszüntet majd minden egyeztetést az ellenzéki pártokkal, sőt még a törvényjavaslatokat is csak és kizárólag egyéni képviselői indítványként fogja majd benyújtani a Magyar Országgyűlésben, tudatosan megkerülve és negligálva ily módon még a parlamenti bizottságokat is. Az új rendszer jegyében a kormány megszüntet majd minden egyeztetést és konzultációt a társadalommal és a civil-szervezetekkel. Az új rendszer jegyében a kormány folyamatosan demagóg pótcselekvéseket fog végezni, a felelős kormányzati munka helyett. Az új rendszer jegyében visszamenőleges hatályú, törvénytelen-törvényeket fognak majd sorozatban hozni, melyek sértik a legalapvetőbb és nemzetközi egyezményekkel is védett jogelveket, a hazai jogállami normákat, sőt az elidegeníthetetlen emberi jogokat is. Az új rendszer jegyében eltörlik majd például az előzetes letartóztatások felső, garanciális időhatárát, lehetővé teszik házkutatások tartását házkutatási engedély nélkül és gyermekeket is elzárásra ítélhetnek, csekély tárgyi súlyú ügyekben. Az elzárásokról pedig akár bírósági titkárok is dönthetnek majd, hogy így később, az esetleg oda is kinevezett pártkatonák - lásd Stumpf István alkotmánybíró úr törvénytelen kinevezését - segítségével esetleg meg tudják majd félemlíteni a demokratikus ellenzék vezetőit vagy elnyomást tudjanak gyakorolni a büntetőjog eszközeivel, tetszésük szerint, bárki ellen. Az új rendszer jegyében egyébként majd indoklás nélkül lehet kirúgni a közszféra területén dolgozó terhes édesanyákat vagy az éppen betegállományban lévőket is. Az új rendszer jegyében, visszamenőleges hatállyal emelnek meg majd adókat, természetesen ezt is úgy, hogy senkivel, így az érintettekkel sem egyeztetnek."
  Azon tűnődöm, hogy mit válaszoltál, mit válaszoltunk volna ennek az embernek, miközben előadja ezeket az antidemokratikus képtelenségeket. Lehet, hogy végigkergettük volna a Ménesi úton?
  Tudod Viktor, nekem a jogi karon Fodor Gábor tanította a filozófiát és az etikát. Tudod, az a Fodor Gábor, aki számos társával együtt már évekkel ezelőtt elhagyott Téged és a FIDESZ-t, valahol félúton a Simicska-féle cégbirodalom kiépítése és a párt teljes, bolsevik típusú és vezérelvű centralizációja között. Ők már akkor látták, amit mára már az egész nemzetközi közvélemény és persze a hazai, józan és értelmes demokraták is látnak. Tudom, hogy kb. 2,5 millió szavazód még nem látja ezt, de hidd el, az ősz végére már ők is látni fogják. Keserves lesz az ébredésük.
  Nagyon sok honfitársammal együtt figyeltük döbbenten az 1998-2002 közötti hatalomgyakorlásotokat, az önkényeskedőtúlkapásokat és törvénytelenségeket. Döbbenten figyeltük a pökhendi, demokratához és felelős politikushoz is méltatlan, "döglött dakota lovas" válaszaidat a jogos és súlyos vádakra, kérdésekre. Aztán 2002-ben már nemcsak döbbenten, hanem egyre növekvő rémülettel is figyeltem, figyeltünk, egyre többen. Rémülten vettem észre, hogy a beteges hatalomvágyad immár teljesen elvakított, hogy a parlamentáris demokráciát megtagadva, felelőtlen utcai politizálásba kezdtél. Rémülten figyeltem a megváltozott retorikájú beszédeidet, melyekből egyre inkább sugárzott a türelmetlen és erőszakos, demokratához méltatlan gyűlölet. Rémülten figyeltem, hogy a 2006-ban, aGyurcsány Ferenctől elszenvedett választási vereséged aztán végleg átszakította a gátat Benned és már nemcsak a demokráciának, de a jognak, sőt a józan észnek is hátat fordítottál. Rémülten néztem, ahogy vérig sértett önérzeted, vélt megaláztatásod miatt már be sem jártál a magyar Országgyűlés épületébe és ahogy az üres széksorok vádlón kiáltottak minden értelmes demokrata felé.
  Tudod Viktor egy demokratikus választáson mindig van ám vesztes, de ettől "a haza még nincs ellenzékben".
  Kedves Viktor, a demokrácia nem egy felesleges "duális erőtér", melyre nincs szükség. Tudod, a demokratikus baloldal nem torzult genetikailag, sőt, furcsa anyagból sincs gyúrva és nem veti magát törvényszerűen a saját nemzetére. Tudod, Viktor, ezek demokratához méltatlan, veszélyes gondolatok, ám és főleg nagyon-nagyon messzire vezetnek. Tán emlékszel még rá, Viktor, hogy a demokratikus baloldal nem élt vissza a maga 2/3-os hatalmával 1994-1998 között és nem harsogta, hogy a "genetikailag torzult jobboldal" 2 igazságtalan háborúba sodorta hazánkat és bizony ezenkívül is sok-sok törvénysértést követett el a történelmünk során. Tudod, Viktor, a Trianon-hisztéria, a Horthy-nosztalgia és az avítt szentkorona-tan nem ad ám megoldást a modern kihívásokra. Főleg pedig nem helyettesíthetik a felelős és értelmes kormányzati munkát. Amúgy, remélem, hogy Pozsgay elvtárs jól halad a szentkorona-tanos alkotmányozással, gondolom őt leszedtétek már a Kubatov-listáról is, amolyan megtért "házi-komcsiként".
  Döbbenten és rémülettel figyeltem a polgári-körök kiépítését és az azokból törvényszerűen kisarjadt, jobbik-gárda mozgalmat, melyek már nemcsak a demokráciát, de nemzetbiztonsági érdekeinket, nemzetközi megítélésünket és hazánk békés jövőjét is nyíltan sértik, veszélyeztetik.
  A gárda-perben az egyik felperesi beavatkozó jogi képviseletében vettem részt, és így talán én is hozzátehettem ügyvédként valamit ahhoz a sikerhez, hogy végül is jogi úton betiltásra és feloszlatásra került a ?magyar gárda? a felelőtlen utcai politizálásodnak és gyűlölet-kampányodnak e "törvénytelen gyermeke". Szomorúan látom persze ügyvédként és törvénytisztelőállampolgárként, hogy az időközben jogerőssé is vált bírósági ítélet betartatásáról természetesen Te sem gondoskodsz. Itt jegyezném meg egyébként, kedves Viktor, hogy ha pár száz megtévesztett és felhergelt fiatal ráront a nemzet fővárosára, barikádokat emel a semmiért és felgyújtja a TV székházunkat, akkor a demokrácia joggal védheti meg magát. Vigyázz kérlek, mert ráadásul nagyon veszélyes precedenst teremthet a felmentésük és rehabilitációjuk.
  Mindezek alapján talán megérted már, hogy pár nappal ezelőtt miért nyomtam egy kaszinótojást az egyik "Orbán-bullád" közepére. Ha nem is a ?nemzeti együttműködés gránit talapzatán? de a polgári engedetlenség morális, illetve a bíbói demokratizmus és szabadság talaján állva, felháborodva és kétségbe esve. Nem bohóc tréfának szántam, vagy mai divatos szóval élve, nem "celebkedésnek". Kétségbe esett sikolynak, segítség kérő kiáltásnak szántam. A világ felé, Európa felé, a hazám, Magyarország felé, meg persze minden értelmes és józan, szabadság-szerető demokrata felé. Döbbenten látom ugyanis, hogy időnként már csak a művelt és demokratikus Európa segítségére számíthatunk, a saját kormányunk törvénytelen ámokfutásával szemben. Lex-Járai. Média-csomag.
  Ugye emlékszel még kedves Viktor : "A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN!"
  Így tiltakoztam hát, mivel az általatok kiadott és kötelezően kifüggesztetett politikai kiáltványt jelképnek tartom. Az önkényes és dilettáns kormányzati hatalomgyakorlás jelképének. A demagóg és értelmetlen kormányzati pótcselekvések jelképének. Az elvtelen politikai hűségnyilatkozatok jelképének. A "Cipolla"-féle, cinikus, hazug és groteszk varázslat jelképének. Hiszen hazánkban már nem a nemzeti együttműködés a tét, hanem a demokráciánk megőrzése. Az a tét, hogy tagjai tudunk-e maradni az Európai Uniónak, a művelt, demokratikus világnak. Az a tét, hogy meg tudjuk-e egyáltalán őrizni a parlamentarizmusunkat, a jogállamiságunkat és az Európai kultúr - körhöz méltó, modern és koherens jog-rendszerünket. Az a tét, hogy vajon folytatjuk-e felelőtlen robogásunkat az IMF-fel és az Európai Unióval szemben, az államcsőd rémisztő szakadéka felé és végképp elszegényedünk, leszakadunk-e Európától. Egy ember gátlástalan és beteges hatalomvágya miatt. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr egyéni ambíciói és érdekei miatt.
  Miattad, kedves Viktor.
  De hát tudod Te ezt, kedves Viktor, hiszen egyszer az egyik "lendületes" beszédedben, több más meglepő dolog mellett, azt is mondtad nekünk : "Kedves barátaim, van élet az Unión kívül is." Én most nagy-nagy tisztelettel és demokratához méltó óvatossággal ezt mondom Neked: "Kedves Viktor, van élet ám a miniszterelnökségen kívül is."
  Kérlek, ne rombold le felelőtlenül azt a demokráciát, mely a Te nagyon gyors és kezdetben még nagyon megérdemelt felemelkedésedet is lehetővé tette, s mely Téged és családodat is gazdaggá, befolyásossá és hatalmassá tett. Kérlek, hagyd meg nekünk a rendszerváltozás óta közösen elért sikereinket és ne hazudd azt a szemünkbe, - egyéni és önzőérdekeidtől vezérelve -, hogy az elmúlt 20 évünk csak valami zűrzavaros időszak volt, melyben még önrendelkezési jogunk sem volt. Hiszen volt önrendelkezési jogunk és együtt építettük fel azt a demokratikus jogállamot, melyre a törvényszerű hibák ellenére is, mind büszkék lehetünk, s melyet Európa is befogadott és elismert.
  Bevallom, egy dologban azért egyetértünk a NENYI buta és hazug szövegével kapcsolatosan. Az 1998-2002 közötti időszak azért tényleg elég zűrzavarosra sikeredett... A Simicska és Schlett-féle cégbirodalom körül Josip Tot és Kaya Ibrahim nevű, álnok útlevelek settenkedtek, a családi kőbányák teljes gőzerővel működtek, hazánk kék egén Grippenek száguldottak, messzi, offshore-tájak irányában, a szentkorona vígan hajókázott egy szebb jövő felé, az APEH épületeiben lezajlott a "hosszú-bájtok éjszakája", a Millenáris park környékén pedig még a kutyák is fánkot ettek és kvarcórát viseltek. Zöld mezőinken döglött dakota lovak vágtáztak, kék folyóinkon pedig az Ezüst hajó úszott a biztos happy end irányában...bár az is igaz, hogy ekkoriban még nem voltak legalább "Orbán-bullák" a falainkon.
  Az az egyik legnagyobb baj ezzel a butácska-bulláddal kedves Viktor, hogy teljesen hülyének nézel minket és ostoba gyerekként kezelsz, mikor kötelezően kirakatsz egy ilyen demagóg falragaszt a mi pénzünkön, a mi adónkból működő és elméletileg ugye pártsemleges közintézményeink falaira, felélesztve ráadásul ezzel a rossz emlékű 50´-es évek "legszebb" hagyományait.
  Tudod, Viktor, még meg is érteném, ha mondjuk idősebb lennél pár évvel és Brezsnyev elvtárs pénzén tanultál volna a moszkvai Lomonoszov egyetemen. De hát Te Soros György pénzén tanulhattad a jogot és a demokráciát az Egyesült Királyságban. Így aztán meg persze végképp érthetetlen és felháborító ez az egész. Ideje hát nyíltan kimondani, hogy "meztelen a király", hisz Babits Mihály óta azt is tudhatjuk már, "vétkesek közt cinkos, aki néma".
  Szóval, kedves ex-példaképem, mindezek miatt nyomtam én azt a bizonyos kaszinótojást a bullád közepébe. Bár tartozom még egy vallomással. Én azt a kaszinótojást tulajdonképpen a Te arcod közepébe nyomtam ezzel a gesztussal, ellen-fülke-forradalmári hevülettel a demokrata lelkemben. Ez a kaszinótojás volt az én "földbe-döngölős" beszédem, feléd és a kormányod felé, melynek természetesen minden lehetséges jogi és egyéb következményeit is emelt fővel vállalom.
  Végezetül hadd idézzem másik nagy példaképem, Bíbó István egy agyonidézett és értelmezett sorát: "Demokratának lenni annyi, mint nem félni." Legyen ez mindkettőnkre igaz, Tisztelt Miniszterelnök Úr, kedves Orbán Viktor, arra az új közmondásra is tekintettel, mely szerint : "Jobb ma egy kaszinótojás, mint holnap egy kordon-bontás."
  Tisztelettel :
  dr. Dániel Péter - ember, jó hírű, szabad férfi, demokrata, magyar állampolgár és ügyvéd

   
 • 131agro2011január27.05:16ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Cimbi!
  Ebben az országban mindenki Mszp -s nek születik, de van aki továbbtanul!
  ...

  Cimbi!

  Apud is az volt....

   
 • 132agro2011január27.05:33ÚjVálasz
  Idézet: kicsivagyok
  Mondj még egyetlen Eu országot, ahol a kormány ekkora, később saját maguk által is bevallott hazugsággal nyerte meg választást, és utána fegyverrel tartotta magát hatalmon!? Mint az Mszp 2006 ban!
  ...

  Kicsivagyok!

  Hazudsz mint mint minden fideszes,(tisztelet a kivételnek)

  A választásokra az EU is küldött képviselöket,de milyen hazugságról beszélsz amit mindenki tudott?
  Ja mert a figyeszesek nem mentek be a parlamentbe?Bohócok...

   
 • Kívül flancos, belül szép, de kicsi nézőtér. Rengetegbe fog ez nekünk kerülni. Kell a színház, de mint mindenben, mindig át esünk a ló túloldalára.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés