Törékeny a Fidesz többsége a szombathelyi közgyűlésben, és ez be is bizonyosodott

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) a városi tévé adásában mondta el, hogyan születnek a döntések.
 
 

Törékeny a Fidesz többsége a szombathelyi közgyűlésben, és ez be is bizonyosodott

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) a városi tévé adásában mondta el, hogyan születnek a döntések.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Törékeny a Fidesz többsége a szombathelyi közgyűlésben, és ez be is bizonyosodott

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) a városi tévé adásában mondta el, hogyan születnek a döntések.

A Pro Savaria jelöltjeként indult Molnár Miklóst sokan kritizálták azért, mert 2014-ben elfogadta a pénzügyekért és gazdaságért felelős alpolgármesteri széket, és ezzel biztosította a Fidesz-frakció, valamint Puskás Tivadar polgármester többségét a közgyűlésben.

Kell még egy szavazat a többséghez

A 2014-es választások ugyanis szoros eredménnyel zárultak Szombathelyen, a Fidesz tíz képviselői helyet szerzett, a polgármesteri szavazattal együtt, kilencet a közösen induló baloldal (Éljen Szombathely! - MSZP - DK - Együtt), valamint egyet-egyet a Jobbik és a Pro Savaria. Ami azt jelenti, hogy a Fidesznek nincs meg a többsége, a minősített többséghez 11 szavazat kell, és ezért volt szükségük Molnár Miklós szavazatára.

Aki az utóbbi időben a polgármester több előterjesztését sem szavazta meg, vagy távol tartotta magát a szavazástól. A legnagyobb ilyen ügy a színházigazgatói pályázat volt, ezért nem sikerült megválasztani a Fidesz jelöltjét, persze, az országos hírűvé duzzadt tiltakozás is közrejátszott ebben.

Legutóbb a szeptemberi közgyűlés nyilvánosságtól elzárt részében, a lassan elkészülő stadion üzemeltetési pályázatánál történt, hogy nem sikerült megszavazni a stadion üzemeltetési pályázatát, és nem sikerült új felügyelőbizottsági elnököt választani a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft-hez. Ez utóbbira azért lett volna szükség, mert visszahívták a posztról az előzetesben lévő Czeglédy Csabát.

Ha nincs egyeztetés, nincs szavazat sem

Ez utóbbi megismétlődött az egy héttel későbbi, szeptember 22-i rendkívüli közgyűlésen is. Ekkor azonban Molnár Miklós már beszélt arról, hogy a PLT szombathelyi hetilapjában valótlan állítások jelentek meg róla, és a városvezetéssel való együttműködésről.

De a két ülés között, szeptember 18-án volt a szombathelyi városi tévében egy frakcióvezetői vita, ahol ezt bővebben kifejtette. Mint mondta, blőd és valótlan állítások jelentek meg, amelyek lehetetlen helyzetet teremtenek a város jövőbeni működésében. Többek között azt is írták, hogy a Fidesszel kötött szerződést nem először rúgja fel a jelenlegi alpolgármester.

Hende is aláírta

Molnár kijelentette, nincs koalíciós szerződése a Fidesszel, egy megállapodás van, amit Puskás Tivadar polgármesterrel kötött, és célja a város működőképességének biztosítása. Ebből a megállapodásból idézett is a műsorban.

Vállalta, hogy az ötéves ciklus teljes időtartama alatt szavazatával mindvégig minden, vele egyeztetett ügyben Puskás Tivadar polgármestert támogatja, és általában is mindent megtesz a polgármester munkájának támogatásáért.

A közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket a közgyűlés előtt mindegyik alpolgármesternek szignálnia kell. Ha ez megtörtént, akkor megvan a 11 szavazat.

Ha a polgármestert azt szeretné, hogy legyen meg a 11 szavazat, akkor nem nyújt be olyan előterjesztést, amit nem szignált minden alpolgármester.

A megállapodást a polgármesteren és rajta kívül jóváhagyólag aláírta Hende Csaba országgyűlési képviselő, és a Fidesz-frakció minden tagja is.

Molnár kijelentette, azokat az előterjesztéseket nem szavazta meg, amelyeknél nem volt egyeztetés, nem kapott megfelelő tájékoztatást, és azokon nincs is rajta az aláírása. A városvezetés által javasolt felügyelőbizottsági elnökre azért nem szavazott, mert - ás ezt is idézte - Hende Csaba 2013-ban ezt a posztot az ellenzéknek ajánlotta fel.

Molnár a műsorban hangsúlyozta, a polgármesterrel kötött megállapodást soha nem szegte meg.

Itt a felvétek a városi tévé említett adásáról, az említett rész 6:50-nél kezdődik.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés