A közterület-felügylet kameraközpontjának átadása 

Nyolc ember átadott húsz új térfigyelő kamerát Szombathelyen

Ez nem egy matekpélda, hanem a péntek délelőtt történése.
 
 

Nyolc ember átadott húsz új térfigyelő kamerát Szombathelyen

Ez nem egy matekpélda, hanem a péntek délelőtt történése.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nyolc ember átadott húsz új térfigyelő kamerát Szombathelyen

Ez nem egy matekpélda, hanem a péntek délelőtt történése.

Most már - egészen hivatalosan ma délelőttől - 66 darab térfigyelő kamera vigyázza Szombathely minden mozzanatát. A közterület-felügyeletre már 2014 óta be van kötve az a rendszer, amivel a szolgálatot teljesítő operátorok éjjel-nappal észlelni tudják a szabálysértéseket, és vagy a hangosbemondón keresztül figyelmeztetik az elkövetőt, hogy fejezze be a jogsértést, vagy a gyorsan reagáló egységgel egy-két percen belül a helyszínre érkezve tudnak intézkedni.

A rendszert egyébként egyszer már videóval is megmutattuk olvasóinknak. De hát ismétlés a tudás édesanyja, ezért most megint beszúrom:

Ma délelőtt 10 órakor egy sajtótájékoztató keretén belül, összesen nyolc tisztségviselő társaságában átadták a kibővített rendszert. Így most már egy cirka 70 millió forintos berendezéssel bír a város. A térfigyelő kamerák segítségével 2014-től összesen 2914 esetben tudtak intézkedni a közteresek. Az operátori szoba pedig egyben tanterem is, hiszen a hétvégi és ünnepnapi szolgálatot a körmendi Rendészeti Szakközépiskola elsősei látják el. Persze csak miután letették a szükséges vizsgát.

A közterületesek azt mondták, hogy a legtöbbször hétvégén veszik hasznát a kameráknak, amikor talajrészeg fiatalok vandálkodva indulnak haza a buliból. De emlékeztettek, hogy a Bejczy utcai rézdombormű elkövetőjének gyors lekapcsolása is a kameráknak volt köszönhető.

A kamerarendszer bővítését egy nagy részben az önkormányzat fizette, de adtak bele vállalkozók, városi képviselők a községkeretükből és a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság is.

A terv az, hogy télen még tovább bővítsék a Nagy Testvér kameraállományát.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés