Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia Játékos Sportverseny döntőjét Egerben

 
 

Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia Játékos Sportverseny döntőjét Egerben

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyi csapat nyerte a Diákolimpia Játékos Sportverseny döntőjét Egerben

Március 25-én rendezték meg az aktuális tanévi Diákolimpia - ami idén ünnepli 30 éves jubileumát - Játékos sportversenyének országos döntőjét Egerben. A versenyt az I-II. korcsoportban a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata nyerte. Vagyis ők:

„A Diákolimpia Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos és közösségi élményét nyújtja a 6-10 éveseknek. A felkészülés és a versenyek során cél, hogy a mozgást igazi örömforrásként éljék meg a gyerekek, és ezek az élmények megalapozzák a későbbi rendszeres testmozgás iránti igényüket” - írják a szervezők. A verseny során 18 fő (lányok és fiúk egyaránt) alkot egy csapatot, és tíz különböző feladat során mérik össze ügyességüket, ami között van futás váltóbottal, kötélhajtás, kötélhúzás, floorball váltó, és egyebek.

A versenyen országosan 5166 gyermek indult el, és nyolc csapat, azaz összesen 144-en jutottak a döntőbe - Kiskunhalas, Gyula, Budapest, Agárd, Eger, Törökbálint mellett Szombathely, rögtön két csapattal is. Jók vagyunk, na, nem szégyen kimondani!

És akkor még egyszer az örülő zrínyisek:

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés