Tankolás 

Nincs több égés a benzinkúton! Tankolási tippek a sikerhez

Újabb körlevél újabb hülyeséggel, de mi megfejtettük a sikerhez vezető utat.
 
 

Nincs több égés a benzinkúton! Tankolási tippek a sikerhez

Újabb körlevél újabb hülyeséggel, de mi megfejtettük a sikerhez vezető utat.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nincs több égés a benzinkúton! Tankolási tippek a sikerhez

Újabb körlevél újabb hülyeséggel, de mi megfejtettük a sikerhez vezető utat.

Nyilván több autós olvasónkkal is megesett már, hogy kölcsönkért autóval bekanyarodott a benzinkútra és vadul kémlelni kezdte a visszapillantókban, hogy vajon melyik oldalon lehet a tanksapka. Biztosan azzal az illetővel is előfordult már, aki körlevélben hívta fel a figyelmet arra, hogy megtalálta erre a világproblémára a megoldást, méghozzá a műszerfalon.

„Tudtátok, hogy az autógyártók úgy jelölik, hogy melyik oldalon kell tankolni, hogy a benzinszint mutatója mellett a töltőpisztoly azon az oldalon van, amelyiken a tanksapka is? Kölcsönautóval nincs több égés a benzinkúton!” - olvastuk a Facebookon. Az egyik ember elhiszi, átgondolja, hogy az ő autójában így van-e, majd lájkolja, megosztja, üdvözli az autógyártók figyelmességét. Szerkesztőségünk kétkedő tagjai pedig a parkolóba rohanás helyett inkább egyből hívják Google kollégát, hogy segítsen eldönteni, vajon ez tényleg igaz-e.

A válasz - némi dobpergéssel: NEM

Bár ugyanolyan jól hangzik egy ilyen körlevél, mint amikor csukamájolajkeveréktől kinövő fogakat ígérnek, de mégsem igaz. Attól hogy az ikont nézegetjük, még nem állhatunk be a kútra magabiztosan, ki is fejtjük, hogy miért.

Az első variáció
A kútfejnek azon oldalán van a töltőpisztoly, amelyen az autónk tanksapkája is.
Ez így igaz is, amennyiben egy Fiat vagy egy Peugeot van a hátsónk alatt. Viszont egy Suzuki Swift esetében vagy egy Citroen C3-asnál máris borul az elmélet, ott a töltőpisztoly a jobb oldalon van, míg a tanksapka az autó baloldalán kapott helyet.

A második variáció
Befut Delehethogy kolléga, aki rögtön megjegyzi: „Oké, így nem igaz, de lehet hogy úgy érti: Maga a kútfej van a szintjelző jobb vagy bal oldalán és ezzel utal a tanksapka helyére.”
Érdekes megközelítés ez is, a Google viszont ismét a kételkedőket erősíti. Ez a verzió egy Suzuki Swiftnél helyes, és egy Fiat Seicentónál is, bár ha abból egy újabb kiadásút veszünk (amelyben más a műszerfal elrendezése) már nem helytálló. Sőt: egy első kiadású Opel Agilánál ez azt jelentené, hogy az autó tetején tankolunk, egy Opel Vectránál pedig az autó alján.

Nem beszélve az első képről, amin máris két helyen lehet benzint tölteni az autóba. Arra nem is találtunk jelölést, hogy mi van mondjuk a régi Daciával, amelynek hátul, a rendszámtábla mellett van a tanksapkája, vagy a régi Trabantoknál a motortérben. Így ez az elmélet is elvérzett.

A tuti módszer! - exkluzív tipp a Nyugat.hu-tól

Eláruljuk, hogy hogyan lehet magabiztosan begurulni egy kölcsönautóval a benzinkútra. Nincs több égés, nincs több megalázottság-érzés a mögöttünk gúnyosan mosolygó autóstárs miatt, nem szól ki a gonosz anyós az ablakon, hogy „Ehhez is hülye vagy!”, és a benzinkút biztonsági felvételein sem fognak kiröhögni, ahogy próbálunk visszatolatni a másik oldalra. A tuti módszer csak itt, csak most, csak Önöknek: Beszállás előtt nézze meg, hogy melyik oldalon van a töltőnyílás! - ez garantáltan működik, egyenes út a sikerhez.

Ráadás: a féltuti módszer
Ha mégsem nézte meg beszállás előtt, hogy melyik a nyerő oldal, akkor álljon közel a kútfejhez, mert ha kicsit kényelmetlenül is, de az esetek egy részében át lehet húzni az autó mögött a töltőpisztolyt. Persze ez csak félig tuti, mert nem minden kúton elég hosszú a cső és azt egy harmincmillás szedán csomagtartóján sem szívesen ráncigálja át az ember, ilyenkor marad tolatgatás.

Ha mindig elrontja, akkor ilyet vegyen!

Tényleg van olyan autó, amelyben jelölik a tanksapka helyét a műszerfalon, ilyen például az új Swift, vagy a Volvo V40-ese. Nagyon egyszerű módon tettek egy kis nyilat a kútfej mellé, így elhibázhatatlan a kútra érkezés, mindenki boldog és szép az élet. Nyilván több ilyen típusú autó is van, mielőtt vásárolna, pillantson rá a műszerfalra, hátha csak ezen múlik!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés