Ma tíz órától újra áll a munka a Tescóban

Nézegessen széthagyott, teli bevásárlókocsikat a hipermarketben, amíg újraindul a munka.
 
 

Ma tíz órától újra áll a munka a Tescóban

Nézegessen széthagyott, teli bevásárlókocsikat a hipermarketben, amíg újraindul a munka.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ma tíz órától újra áll a munka a Tescóban

Nézegessen széthagyott, teli bevásárlókocsikat a hipermarketben, amíg újraindul a munka.

Legalább huszonöt százalékos béremelést követelnek a Tesco dolgozói, ezért kezdtek sztrájkba tegnap, és a munkabeszüntetsét a mai napon is folytatják.

Tegnap írtuk, hogy kígyózó sorok várták péntek délután a vásárlókat a szombathelyi hipermarketben, sokan még azt sem tudták, hogy miért kell nekik a szokásosnál is többet várniuk. Az üzletben ugyanis még csak egy papír sem írt arról, hogy éppen sztrájk van.

Szombaton 10 órától 24 óráig hirdették meg a munkabeszüntetést a dolgozók, akik azt szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen. Követelik továbbá az alvállalkozók által foglalkoztatott külső munkaerő létszámának 15 százalékos korlátját a teljes munkavállalói körön belül, valamint a Tesco költségvetéséből a munkaeszközökre fordítható összeg 30 százalékra emelését a jelenlegi 13 százalékról - közölte az MTI.

Közben a Tesco egy közleményben azt írja, hogy az elmúlt két évben folyamatosan fektetett be a bérekbe, aminek köszönhetően az áruházlánc munkatársainak többsége összesen több mint kéthavi fizetéssel vihet többet haza idén, mint 2016-ban, és a teljes munkaidős dolgozók közül senki sem keres 176 ezer forintnál kevesebbet. A Tesco, állítása szerint, az elmúlt 2 évben már 8,7 milliárd forintot költött bérfejlesztésre. Ez is jól mutatja, hogy folyamatosan egyre többet tesz a dolgozók érdekében. A Tesco által használt piaci források alapján megállapítható, hogy a kiskereskedelmi szektorban az áruházi dolgozók fizetése átlagosan csak 19%-kal növekedett, míg a Tesco év eleje óta a legalacsonyabb fizetési kategóriákban 22,4%-os bérfejlesztést hajtott végre. A Tesco az idei év első félévében több mint 150 millió forintot fektetett be 1642 kolléga OKJ képzésébe, lehetőséget teremtve számukra a fejlődésre. A tavaszi szemeszterben a vállalat több mint 300 diák és 742 felnőtt számára biztosított szakmai képzést.

Az áruházlánc közleményében arra is kitér, hogy sztrájkot a dolgozók egy olyan hétvégére időzítették, amikor a vállalat 4-5 ezer munkatársa és családjaik vesznek részt a Tesco hagyományos családi és sportnapján, amelyet a vállalat a sztrájkfenyegetettség ellenére sem mondott le, hogy ne okozzon csalódást a munkájukat lelkiismeretesen végző kollégáinak.

A Tesco tájékoztatása szerint pénteken a Tesco áruházak 10 százaléka zárt be a sztrájk miatt, a bezárt boltokkal együtt az áruházak 25 százalékában volt tapasztalható valamilyen fennakadás. A szakszervezet példátlanul sikeresnek tartotta a sztrájkot, mivel a dolgozók szép számmal csatlakoztak a munkát beszüntetőkhöz.

Ma egyébként az üzletekben diákmunkásokkal szeretnék pórolni a sztrájkoló munkaerőt.

A Tesco Magyarországon 206 üzlettel rendelkezik, ebből 112 hipermarket és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés