Több tíz méteres fa is a vihar áldozata lett

Egy táplánszentkereszti családi ház tetejét törte össze.
 
 

Több tíz méteres fa is a vihar áldozata lett

Egy táplánszentkereszti családi ház tetejét törte össze.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Több tíz méteres fa is a vihar áldozata lett

Egy táplánszentkereszti családi ház tetejét törte össze.

A csütörtökön éjjel lecsapó viharban törtek le annak a fának az ágai, amit évtizedek óta tájékozódási pontként tartottak számon, a rendkívüli magassága miatt. A fadarabok egy táplánszentkereszti családi ház tetején landoltak.

A ház tulajdonosa kérdésünkre elmondta, hogy otthon voltak, amikor kitört a szélvihar. Korábban is estek már le gallyak, de komolyabb kárt eddig nem okoztak.

Az ágak leszakadása nagy robajjal járt, egyből gondolták, hogy a fáról esett valami a tetőre. A család nyugodt maradt és hátrébb mentek a ház hátsó részébe, ahová úgy gondolták, hogy nem ér el a fa. Miután elült a vihar, a családfő kimászott egy ablakon és előre ment megnézni mi történ pontosan. A fa teteje letört és a tetőre zuhant, a nappalijuk fölött. Egy ág be is hatolt a nappaliba. A tulajdonos elmondta, hogy korábban már szerették volna kivágni a fát, de nem javasolták nekik, mivel tájékozódási pontként szolgált.

A tető megrongálódásán kívül más kár nem keletkezett, az elektromos vezetékek nem szakadtak el és a kémények sem sérültek meg. A házigazda hozzátette, hogy a napokban sokat emlegették a tetőt készítő ács nevét, hiszen jó munkát végzett, jól bírták a gerendák a terhelést. Az eset során senki sem sérült meg.

A házról az ágakat a szombathelyi hivatásos és a tápláni önkéntes tűzoltók távolították el szombaton, a kora délutáni órákban.

Ilyen volt

A google mapsban találtuk ezt a képet a hatalmas fáról, amikor még épp volt.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés