Béke morzsáidra, Torkos Csütörtök!

Nincsen többé telezabált has és szétpattanó inggomb.
 
 

Béke morzsáidra, Torkos Csütörtök!

Nincsen többé telezabált has és szétpattanó inggomb.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Béke morzsáidra, Torkos Csütörtök!

Nincsen többé telezabált has és szétpattanó inggomb.

2006-ban indította útjára az akkor még Magyar Turizmus Zrt. névre hallgató szakmai szervezet, a Torkos Csütörtök kezdeményezést. Az intézmény abból a néphagyományból nőtte ki magát, miszerint a húsvéti böjt előtt, hamvazó szerda utáni csütörtökön még ettek egy igazán jót és mértéktelent a magyar emberek. A szakmai szervezet pedig jó ötletnek tartotta, hogy összefogja az éttermeket, szállodákat, cukrászdákat és kávézókat, hogy ezen a napon fél áron kínálják portékáikat.

Az akcióval leginkább a vendégek jártak jól, a vendéglátók pedig egy PR-fogásnak fogták fel, ezzel ugyanis vendéget tudnak becsalogatni, akinek meg tudják mutatni ételeiket, és visszajáró kuncsaftot tudtak így szerezni. Azonban voltak panaszok is, miszerint a sok munkával és a sok vendéggel felesleges vesződni, a "félárasok" úgyis csak az akció miatt jönnek, ráadásul alig volt valami nyereség az egészen.

2008-ban egy elég komoly körképet toltunk le, ahol az is kiderült, hogy volt olyan szombathelyi étterem, ami azért megpróbált játszani egy kicsit az árakkal, és a félár nem is volt teljesen félár. Az a jó öreg civil kurázsi, az örökzöld magyar gógyi!

Végül a vendégek kicsit belefáradtak abba, hogy harcoljanak ilyenkor a helyekért, az éttermek pedig kezdtek kihátrálni a hatalmas rumlival járó, de nyereséget nem termelő akcióból. Ráadásul sok vendéglátó tényleg azt tapasztalta, hogy az ilyenkor betérő vendégből nem lesz visszajáró vásárló.

Aztán voltak olyanok, akik egyféle gesztusként fogták fel az egészet. Ilyen volt pár évvel ezelőtt Szombathelyen a McDonald's. A gyorsétterem is beszállt a torkoskodásba, saját becslésük szerint szokásos napi forgalmuk ötszörösét produkáltak aznap.

Idén egyébként március 2-ra esik a Torkos Csütörtök

Legalábbis a tradícijó szerint, központilag szervezett torkoskodás ugyanis nem lesz. Már tavaly is alig találtunk a kezdeményezéshez csatlakozott szombathelyi vendéglátót. Valószínű a lanyhuló érdeklődés miatt hozta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség azt a döntést, hogy nem is próbálkoznak meg az esemény megszervezésével.

Az éttermek, menübárok, gasztróbisztrók és kézműves ételalkotók ezután egyedileg szervezhetnek maguknak Torkos Csütörtököt. Majd ha akarnak.

Torkos Csütörtök
2006-2016
R.I.P.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés