Tovább megy a huzavona a Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének ügyének

Egyelőre nem tudni, hogy január elsejétől ki kapcsolja fel a villanyt.
 
 

Tovább megy a huzavona a Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének ügyének

Egyelőre nem tudni, hogy január elsejétől ki kapcsolja fel a villanyt.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Tovább megy a huzavona a Haladás Sportkomplexum üzemeltetésének ügyének

Egyelőre nem tudni, hogy január elsejétől ki kapcsolja fel a villanyt.

15,2 milliárd forintba került, az államtól kapta Szombathely a Haladás Sportkomplexumt, ám most úgy néz ki olyan a város, mint az autót nyert parasztbácsi, aki egyelőre nem tudja, hogy mit kezdjen a Ferrrival, mert traktorhoz szokott.

A komplexumot november 8-án adták át, ám hiába volt sokaknak öröm, hogy a Haladás a nyitómeccsen legyőzte az Eszéket, röviddel a gála után már az volt a közbeszéd tárgya, hogy nincs üzemeltetője a stadionnak. A létesítményt a nyitás után bő egy hétre be is zárták, mondván, hogy garanciális munkákat végzet a kivitelező, pedig a műszaki átadás ekkor már megtörtént. Hogy pontosan mit javítottak, nem tudni, mivel a komplexumot fejlesztő cégnek hiába küldtük el kérdéseinket, nem válaszolt.

Egyes vélemények szerint már ekkor az volt a probléma, hogy a sportolók, érvényes bérleti szerződés nélkül nem költözhettek be a koplexumba. Érvényes szerződés pedig azért nem köttethetett, mert mert az ideiglenes üzemeltető túl sok pénzt kért a bérbeadásért. Végleges üzemeltetővel pedig nem is tudtak tárgyalni a szakosztályok, mivel a közbeszerzést csak ekkor írták ki a városvezetők. Addig is Szombathely saját cége a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft., élén Szondy Szilvia, vette kézbe az üzemeltetést.

Az ideiglenes megoldás december 31-ig szól.

Addig pedig azt remélték a városvezetők, hogy a közbeszerzési pályázat eredményes lesz és lesz olyan piaci szereplő, aki átveszi a Sportkomplexum üzemeltetését. De nem lett.

A tegnapi közgyűlésen ugyanis kiderült, hogy pályázók kivétel nélkül visszaléptek. Ezért a képviselők ötletelésbe kezdtek, hogy alig két hét múlva kinek a kezelésében is működjön a stadion.

Felmerült több megoldás is, így például, hogy

maradjon az üzemeltető cég a Szondy-féle Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. az Arénához hasonlóan a Sportiskola üzemeltesse a stadiont. maradjon a piaci alapú működtetés, szondázzák meg a piacot, hogy ki miért lépett vissza és ehhez igazítsák a további feltételeket. kerüljön az üzemeltetés a SZOVÁ-hoz, ennek az üzleti modellnek a kidolgozásához azonban pár hónap biztosan kell.

Megegyezni egyikben sem sikerült, így jövő héten rendkívüli közgyűlésen folytatódik majd az ötletelés, hogy mit is kezdjen Szombathely, a városban létesült elmúlt éveinek legnagyobb beruházásával.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés